Ο πιο περίεργος -διπλός- ορισμός VAR που έγινε ποτέ...

Ο πιο περίεργος -διπλός- ορισμός VAR που έγινε ποτέ...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το επεισοδιακό Άρης-ΠΑΟΚ που κρίθηκε από τις αποφάσεις των διαιτητών και παρατηρεί κάτι ξεχωριστό για την επιλογή του VAR.
bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με κορυφαίο καζίνο app και χιλιάδες παιχνίδια όλο το 24ωρο |21+

Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Ο αγώνας Άρης-ΠΑΟΚ ήταν κακός από πλευράς ποιότητας και έληξε 1-0. Το γκολ που διαμόρφωσε το σκορ (ένα ήταν) μπήκε μετά από διαιτητικό λάθος και ανύπαρκτο πέναλτι. Στον ΠΑΟΚ δεν δόθηκαν δύο πεντακάθαρα πέναλτι που έκαναν παίκτες του Άρη. Ένα στον Τζόλη από τον Σάσα που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και το τελευταίο με το χέρι του Μπακαλιάνη! Τι άλλο;

Όταν σε τόσο κλειστό-κακό ματς, γίνονται τόσα σοβαρά λάθη σε βάρος μίας ομάδας που καθορίζουν και το σκορ και την εικόνα, είναι δύσκολο να προχωρήσεις σε άλλη ανάλυση.

Ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε ύποπτη και στημένη διαιτησία από τους Ολλανδούς στο γήπεδο και στο VAR. Βαριές κατηγορίες. Εγώ δεν μπορώ να τα αποδείξω αυτά. Απλά σημειώνω:

  • Στη φάση του Πασχαλάκη, ο διαιτητής και κυρίως ο VAR, αρνούνται να δουν ότι ο τερματοφύλακας διώχνει καθαρά την μπάλα. Είναι τόσο ξεκάθαρο.
  • Στο πέναλτι επάνω στον Τζόλη, ο VAR επιλέγει (τυχαία;) να δείξει τη δεύτερη ανατροπή και αποκρύπτει την πρώτη του πεσμένου Σάσα. Είναι απλό λάθος αυτό;
  • Στο τέλος ο διαιτητής δεν βλέπει το χέρι Μπακαλιάνη και ο VAR αρνείται να του το παρουσιάσει για να μην λήξει ο αγώνας χωρίς να εξεταστεί η φάση. Είναι και αυτό απλό λάθος που συνηθίζεται;

Όόόόλα αυτά μαζί πώς γίνονται; Πώς να τα θεωρήσεις έτσι απλά ως… λάθη; Και του διαιτητή και κυρίως εκείνου που ελέγχει το VAR;

(Το ότι δεν αποβάλλεται ο Ντόουγκλας με δεύτερη κίτρινη -κανένα πρόβλημα δεν είχα ποτέ να γράψω που ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ έτσι ώστε να έχω δικαίωμα να γράφω και που αδικήθηκε, άλλοι δεν τολμάνε να αναφέρουν τα αυτονόητα- πολύ απλά δείχνει και τις τύψεις του Ολλανδού διαιτητή που κάπως έτσι εκτέθηκε πολύ περισσότερο).

Ο ΠΑΟΚ ασχολείται πλέον και με τον Κλάτενμπεργκ που εδώ και πολλές εβδομάδες έχουμε αποδείξει ότι στις φάσεις που κρίνει για τον Δικέφαλο, απλά… παίζει με τη νοημοσύνη μας. Στέλνει όμως και μηνύματα, στους Έλληνες διαιτητές οι οποίοι έχουν μπερδευτεί και δεν το έκρυψαν.

Τώρα το θέμα είναι τι ακριβώς συνέβη με τον Ολλανδό (ειδικά τον VAR) ο οποίος ήρθε από τη ΔΕΥΤΕΡΗ κατηγορία της χώρας του και ορίστηκε σε ένα ματς το Σάββατο (ΠΑΟ-ΠΑΣ) και ένα την Κυριακή. Κάτι τέτοιο συνένη για πρώτη φορά στα χρονικά και είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ερευνηθεί πολύ σοβαρά, αφού βέβαια σκεφτούμε και τι έχει προηγηθεί από τον Κλάτενμπεργκ. Γιατί τα πιο περίεργα και τα πιο σοβαρά στη χθεσινή βραδιά, έχουν να κάνουν με τον VAR, την επιλογή του και το διπλό ορισμό Σάββατο-Κυριακή, ενώ αυτόν τον ξαναέφεραν την περασμένη εβδομάδα ως VAR στο ΑΕΚ-ΠΑΟ με Βόσνιο διαιτητή και όχι συμπατριώτη του!

  • Πρώτη φορά VAR από δεύτερη κατηγορία!
  • -Πρώτη φορά VAR με ορισμούς Σάββατο-Κυριακή
  • Πρώτη φορά ξένος VAR σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα στην Ελλάδα!

ΓΙΑΤΙ τέτοια επιμονή με τον συγκεκριμένο ο Κλάτενμπεργκ;

Πολλές... πρωτιές και πολλές συμπτώσεις με αυτόν τον Clay Ruperti που... δεν γίνεται σε όλες αυτές τις μεγάλες φάσεις να έκανε λάθος σε βάρος της ίδιας ομάδας με φάσεις που ΔΕΝ κρίθηκαν! Δεν παρουσιάστηκαν καν στον διαιτητή.

* Για το ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε όσο καλύτερα μπορούσε σε αυτή τη σφαγή με τα τρομακτικά λάθη διαιτητή και VAR που καθόρισαν την εικόνα και το αποτέλεσμα, είναι ένα θέμα που έπεται στην όλη ανάλυση. Κατ’ αρχάς δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιδράσεις ποδοσφαιρικά και χωρίς εκνευρισμό σε όλα αυτά τα λάθη. (Ούτε οι παίκτες του Σάντος τα κατάφερναν τότε…).

Το ότι οι νεαροί (ως επί το πλείστον) παίκτες του ΠΑΟΚ δεν τα κατάφεραν καλά μετά το 1-0 με τη διαχείριση του ματς, των αντιπάλων, των νεύρων τους, του διαιτητή, ακόμη και όσων ειπώθηκαν εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν τον Γκαρσία να κάνει αυτές τις επιλογές ακόμη και στις αλλαγές και στο timing που πραγματοποιήθηκαν, όλα αυτά, πολύ απλά πρέπει να οδηγήσουν όλο τον Οργανισμό στην εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων για το τι έχει και τι δεν έχει η ομάδα, για να ανταποκριθεί σε κάθε τι που χρειάζεται -ειδικά- το ελληνικό πρωτάθλημα,

* Για τον Άρη λίγα πράγματα θα γράψω. Μπράβο τους που είναι τόσο ψηλά, μπράβο για την σκληροτράχηλη ομάδα που παρουσιάζουν στα γήπεδα και μπράβο για τις καταπληκτικές διαιτησίες που απολαμβάνουν. Για τις σχέσεις με τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη ήδη κρίνονται από τον κόσμο τους και φυσικά αυτό θα τους στοιχειώνει. Αποδείχθηκε 100% από τον Καρυπίδη που βγήκε να κάνει δηλώσεις χθες πέντε λεπτά αφού τελείωσαν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί τους, ξεκινώντας να σχολιάζει όσα αφορούσαν το Άρης-Ολυμπιακός!! (Τόσο βάρος το έχει...)

Αυτό που ξεπερνάει κάθε όριο και συνέβη πριν το χθεσινό ματς με την προσπάθεια δημιουργίας βρώμικου, άρρωστου και πολύ κακού κλίματος, είτε με το αίτημα για τον άνθρωπο που έφυγε πέρσι τον Ιανουάριο, είτε με τις φήμες για τους παίκτες τους που δεν είχαν την ευθιξία να στηρίξουν και απλά τις έβγαλαν μέσω και των ερυθρόλευκων φίλων τους, έτσι για το… τίποτα και επειδή φοβούνται τα ίδια τα αποδυτήριά τους, είναι κάτι το οποίο δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Όπως και το ότι και πάλι τους υπερασπίζεται ο Καραπαπάς σε πράγματα που εκείνοι δεν μπορούν να πουν!

* Τελικά με την εξυγίανση τι έγινε; Τόσο κυνήγι στον Ολυμπιακό και τον Άρη; Μήπως θυμάστε πότε τελευταία φορά στράφηκε ο Ολυμπιακός κατά του Κλάτενμπεργκ; Έχουν περάσει μήνες και έγινε πολύ-πολύ νωρίτερα από την ανακοίνωση των εδώ φίλων τους, υπέρ του Άγγλου και της δουλειάς του!

* Γιατί βγάζουν μπροστά τον Ζαγοράκη στο σχέδιο της… δήθεν πρότασης κοινής αποδοχής για το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ; Γιατί -εξ’ αρχής- η κυβέρνηση που ξεκάθαρα παρεμβαίνει στις διαδικασίες και δεν το κρύβει μαζί με τους συνομιλητές της, δεν αναφέρουν ποιον πραγματικά θέλουν να προωθήσουν και τι σχέδιο έχουν εκπονήσει ακόμη και με τις ημερομηνίες των εκλογών;

Κοινής αποδοχής με ποιον; Με τον Αυγενάκη και τον Ολυμπιακό; Τι ώρα ακριβώς;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.