ΑΕΚ: Το βάθος του ρόστερ δίνει λύσεις στο ξεκίνημα της σεζόν

ΑΕΚ: Το βάθος του ρόστερ δίνει λύσεις στο ξεκίνημα της σεζόν

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το βάθος του ρόστερ δίνει λύσεις στο ξεκίνημα της σεζόν

bet365

Οι αρκετές επιλογές που έχει ο Μάσιμο Καρέρα στο φετινό ρόστερ της ΑΕΚ και ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα, που συνδέεται με αυτές, μπορούν να αποτελέσουν ατού στην πορεία της σεζόν.

Η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει στις πρώτες αγωνιστικές της φετινής σεζόν και τις σημαντικές απουσίες που προέκυψαν λόγω των τραυματισμών. Προφανώς και δεν αποτελεί δικαιολογία για τις απώλειες βαθμών με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ούτε και για τις δύο ευρωπαϊκές ήττες στον όμιλο του Europa League από Μπράγκα και Λέστερ. Άλλωστε και ο Μάσιμο Καρέρα παραδέχθηκε πως η ΑΕΚ πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης, κάτι για το οποίο ο Ιταλός τεχνικός με τους ποδοσφαιριστές του καλούνται να συζητήσουν και να διορθώσουν. Ωστόσο, η Ένωση σε ένα σερί αγώνων τα βγάζει πέρα κόντρα στις πολλές απουσίες, κάτι που ίσως να μην ήταν δυνατό να συμβεί αν στην τελευταία μεταγραφική περίοδο δεν διαμόρφωνε ένα πλήρες ρόστερ.

Το κέντρο αποτελεί τον «καθρέπτη» για το πλήθος των επιλογών

Η ΑΕΚ «χτυπήθηκε» κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής από τις απουσίες καθώς εκτός από τον Γαλανόπουλο, ο οποίος απουσίαζε μήνες, η σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Σιμάνσκι (με την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε) ενώ πριν από μερικές εβδομάδες και ο Σιμόες τέθηκε νοκ-άουτ. Τι κι αν έλειπαν τρεις παίκτες από τον άξονα; Το ρόστερ της ΑΕΚ είχε τις λύσεις για να καλύψει τις απουσίες τους. Ποιοτικές λύσεις όπως οι Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ κλήθηκαν να... σφίξουν τα δόντια και να παίξουν ένα σερί πέντε αγώνων δίνοντας τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και αποτελώντας τις περισσότερες φορές τους κορυφαίους της ΑΕΚ σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Το ματς με τον ΟΦΗ ήταν το πέμπτο συνεχόμενο για το συγκεκριμένο δίδυμο που έτρεξε και πάλι πολλά χιλιόμετρα παρά την κόπωση και τον Σάκχοφ να σκοράρει το γκολ της ανατροπής. Από κοντά φυσικά και ο Μάνταλος, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να ξεκινάει και τη φετινή σεζόν πολύ δυναμικά και ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια με Λέστερ και ΟΦΗ να αποτελεί τον παίκτη - βαρόμετρο των κιτρινόμαυρων με την προσφορά του στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και με τη συνεισφορά του στην ανασταλτική λειτουργία.

Μάνταλος, Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς στην προθέρμανση

Το βάθος του ρόστερ φαίνεται και από τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα

Την ίδια στιγμή το βάθος του φετινού ρόστερ φαίνεται και από το γεγονός της «πολυφωνίας» που βγάζει στο σκοράρισμα η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν. Ήταν κάτι που είχαμε επισημάνει πρόσφατα, ωστόσο παιχνίδι με παιχνίδι φαίνεται όλο και περισσότερο και είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει το «όπλο» των κιτρινόμαυρων φέτος. Ας μην ξεχνάμε ότι στην πρωταθληματική της σεζόν η ΑΕΚ είχε αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα, ενώ πέρυσι για παράδειγμα το... κουπί στο σκοράρισμα ήταν αναγκασμένοι να τραβάνε κυρίως οι Λιβάια, Ολιβέιρα και Μάνταλος. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν παρότι οι δύο πρώτοι είναι εμφανώς εκτός φόρμας, ο πλουραλισμός που παρατηρείται στην επίθεση, λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν, δίνει τη λύση.

Η ΑΕΚ έχει σκοράρει 13 φορές στα 10 ματς που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη έχοντας 11 διαφορετικούς σκόρερ με τον Τάνκοβιτς κόντρα στη Λέστερ και τους Νεντελτσιάρου και Σάκχοφ με τον ΟΦΗ να προσθέτουν με τη σειρά τους το όνομά τους στη σχετική λίστα. Ο Ανσαριφάρντ από τρία τέρματα και οι Λιβάια, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Μάνταλος, Σιμόες, Τάνκοβιτς, Νεντελτσιάρου, Γκαρσία και Ενομπακάρε (που αποχώρησε) από ένα γκολ ο καθένας, είναι αυτοί που έχουν βρει δίχτυα. Το σκοράρισμα απλώνεται σε ένα μεγάλο φάσμα του ρόστερ και αυτό στην πορεία της σεζόν μπορεί να αποτελέσει το... κρυφό χαρτί της ΑΕΚ, η οποία δεν στηρίζεται αποκλειστικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο Σάκχοφ και οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το 2-1 επί του ΟΦΗ

Οι επιστροφές μετά τη διακοπή και οι δυνατότητες του φετινού ρόστερ

Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτε δεδομένο. Ωστόσο, η ΑΕΚ και ο Καρέρα μετά τη διακοπή θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις πραγματικές δυνατότητες του φετινού ρόστερ με όλους τους παίκτες διαθέσιμους. Ο Τσιγκρίνσκι επιστρέφει με τη Ζόρια, ο Γαλανόπουλος είναι πλέον έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής και οι Γκαρσία, Σιμάνσκι, Σιμόες και Αλμπάνης με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά τους αγώνες των Εθνικών ομάδων θα τεθούν ξανά στη διάθεση του Καρέρα. Έτσι οι κιτρινόμαυροι θα είναι ουσιαστικά «πάνοπλοι» μετά τη διακοπή. Από εκεί και πέρα το ρόστερ θα έχει πλέον τη δυνατότητα να δείξει εκτός από το βάθος του και την αξία του.

Σιμόες και Γκαρσία τα λένε προς τα αποδυτήρια

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα