ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-1

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-1

bet365

Η ΑΕΚ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως έκανε την ανατροπή και με την γκολάρα του Σάκχοφ επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ των πολλών απουσιών. Στην 2η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό η Ένωση...

Με τον Σάκχοφ να δίνει τη λύση στο 74' η ΑΕΚ πήρε μια δύσκολη νίκη επί του ΟΦΗ των πολλών απουσιών με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση προβλημάτισε με την απόδοσή της στο πρώτο ημίχρονο, βγάζοντας κούραση και χωρίς να διαθέτει έμπνευση στο παιχνίδι της. Ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα μόλις στο 6' με τον Στάρτζεον, με τον Νεντελτσιάρου να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 34' και τον Μαχαίρα να βρίσκει το δοκάρι πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε με τον Σάκχοφ να πάρει το τρίποντο και να ξαναπιάσει τον Ολυμπιακό στη 2η θέση.

Έτσι ξεκίνησαν Καρέρα και Σίμος

Ο Μάσιμο Καρέρα διατήρησε το 4-2-3-1 για την ΑΕΚ αφήνοντας στον πάγκο τόσο τον Λιβάια όσο και τον Ολιβέιρα. Οι Τάνκοβιτς και Μαχαίρας ξεκίνησαν στα άκρα της επίθεσης, με τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή, ο Χνιντ επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας, ενώ στον άξονα για ακόμα ένα παιχνίδι ξεκίνησε το δίδυμο Κρίστιτσιτς – Σάκχοφ. Ο Γιώργος Σίμος στον ΟΦΗ, αντιμετωπίζοντας πολλές απουσίες για ακόμα ένα ματς, παρέταξε ένα 5-4-1 με τους Λυμπεράκη, Διαμαντή και Βαφέα ως στόπερ, στην κορυφή της επίθεσης τον Γιάννου και τους Μπαλογιάννη και Στάρτζεον να κινούνται αριστερά και δεξιά αντίστοιχα από το δίδυμο των Σακόρ και Μεγιάδο στο κέντρο.

Ο ΟΦΗ το προβάδισμα με Στάρτζεον, απάντησε ο Νεντελτσιάρου

Ο ΟΦΗ μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια, κυκλοφορώντας την μπάλα και διεκδικώντας την πιο μαχητικά από την ΑΕΚ. Η Ένωση δεν είχε «σπιρτάδα», με τους κιτρινόμαυρους να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν δίχως κίνηση και πρέσινγκ. Το πρώτο... καμπανάκι χτύπησε για την ΑΕΚ στο 5' όταν το σουτ του Μπαλογιάννη πέρασε δίπλα από το κάθετο του Τσιντώτα. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το γκολ των Κρητικών. Ο Μπαλογιάννης σέντραρε ανενόχλητος, ο Χνιντ έδιωξε λανθασμένα με το κεφάλι, η μπάλα κατέληξε στον Στάρτζεον στον οποίο Μάνταλος και Νεντελτσιάρου άργησαν να πάνε πάνω του και ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ βρήκε δίχτυα για το 0-1.

Έπρεπε να περάσουν τα πρώτα 20 λεπτά για να πάρει η ΑΕΚ την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ωστόσο να βρίσκει διαδρόμους απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο ΟΦΗ που έκλεινε όλους τους χώρους. Μια κεφαλιά του Μάνταλου στο 23' δεν ανησύχησε τον Βάτερμαν που μπλόκαρε εύκολα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα στο 29' είχαν μια ακόμα τελική με σουτ του δυναμικού Σακόρ, το οποίο μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Στο 34' ωστόσο η Ένωση, παρότι δεν απειλούσε ουσιαστικά την εστία του ΟΦΗ, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Μάνταλος γέμισε με φάουλ μέσα στην περιοχή και ο Νεντελτσιάρου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, ωστόσο στον έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο Ρουμάνος στόπερ καλυπτόταν και το γκολ μέτρησε.

Η ΑΕΚ, η οποία πάντως συνέχιζε να μην ενθουσιάζει, θα μπορούσε πριν το ημίχρονο να είχε κάνει την ανατροπή, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Μαχαίρα μετά την κεφαλιά του Μάνταλου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.

Ο Σάκχοφ έδωσε τη λύση και η ΑΕΚ πήρε μια δύσκολη νίκη

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγαλύτερη ένταση με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 52' ξανά ο Μαχαίρας έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία όταν έπειτα από λάθος του Λυμπεράκη «τσίμπησε» την μπάλα με τον Βάτερμαν με το ένα χέρι να βγάζει σε κόρνερ. Ο Καρέρα στο 56' πέρασε τη θέση του νεαρού μεσοεπιθετικού της Ένωσης τον Λιβάια με τον Κροάτη να πηγαίνει στην αριστερή πτέρυγα και τον Τάνκοβιτς να αλλάζει στη δεξιά. Οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ, με τον ΟΦΗ να περιμένει προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση.

Στο 59' ένα μακρινό σουτ του Παουλίνιο πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λιβάια με κεφαλιά βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για σπρώξιμο του Κροάτη στον Λυμπεράκη πριν σκοράρει. Ο Σίμος έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Ντε Γκουζμάν να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του, ενώ ο Καρέρα λίγο αργότερα έβγαλε τον Ανσαριφάρντ και έριξε στο ματς τον Ολιβέιρα. Πάντως ο ΟΦΗ όταν έβρισκε την ευκαιρία ανησυχούσε την κιτρινόμαυρη άμυνα, όπως στο 69' όταν μετά τη σέντρα του Ντε Γκουζμάν η κεφαλιά του Γιάννου πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Η ΑΕΚ έφτασε για άλλη μια φορά κοντά στο γκολ στο 73' αλλά ο Βάτερμαν ήταν ξανά σωστά τοποθετημένος σταματώντας το σουτ του Λιβάια. Ένα λεπτό όμως αργότερα ο Σάκχοφ βρήκε τη λύση. Ο Μάνταλος τον τροφοδότησε και ο Ουκρανός χαφ με μια εξαιρετική ενέργεια ξεμαρακαρίστηκε και τελείωσε όμορφα τη φάση με πλασέ βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (2-1).

Ο Καρέρα μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο έβαλε τον Σβάρνα στη θέση του Τάνκοβιτς, αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 3-5-2 για να διατηρήσει το 2-1. Και το κατάφερε, παρότι η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον ΟΦΗ, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει στα τελευταία λεπτά την κιτρινόμαυρη άμυνα.

MVP: Ο Σάκχοφ αν και κουρασμένος, έδωσε ό,τι είχε, έτρεξε αρκετά παρότι είχε στην πλάτη του σερί ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και ήταν αυτός που με μια περίτεχνη ενέργεια έδωσε τη λύση για να πάρει η ΑΕΚ τη νίκη.

Στο ύψος τους: Ο Μάνταλος για την ΑΕΚ. Ό,τι δημιουργικό έβγαζε η Ένωση ερχόταν από τα πόδια του. Ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Νεντελτσιάρου, αλλά και εκείνος από τον οποίο ξεκίνησε η φάση του γκολ του Σάκχοφ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Από τον ΟΦΗ ο Βάτερμαν ήταν πολύ σταθερός κάτω από την εστία του με κομβικές αποκρούσεις μετά το 1-1, ενώ και ο Σακόρ τα πήγε καλά στο κέντρο.

Αδύναμος κρίκος: Η ΑΕΚ δεν πήρε επιθετικά τίποτα από τα μπακ της, τους Λόπες και Παουλίνιο, οι οποίοι και αμυντικά δεν έβγαζαν σταθερότητα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Χνιντ, ο οποίος δεν έκοψε πλάγια τη σέντρα του Μπαλογιάννη ως όφειλε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Στάρτζεον και να γίνει το 0-1.

Το στραγάλι: Ο Κουτσιαύτης δεν μέτρησε το γκολ του Λιβάια σφυρίζοντας φάουλ του Κροάτη για σπρώξιμο στον Λυμπεράκη πριν σκοράρει. Δεν κλήθηκε στο VAR για να τσεκάρει τη φάση, με τους κιτρινόμαυρους να διαμαρτύρονται.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει πάση θυσία τη νίκη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και να συνεχίσει την τριάδα των αγώνων που έχει μπροστά της μέχρι τη διακοπή απέναντι σε Ζόρια και Άρη νικηφόρα ώστε να πάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων έπειτα. Η Ένωση συνάντησε δυσκολίες απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο ΟΦΗ, έβγαλε κούραση από τα συνεχή ματς και δεν είχε εμπνεύσεις, ωστόσο έφτασε στην ανατροπή. Και αυτό είναι που μετράει στο τέλος σε τέτοια ματς. Ο ΟΦΗ πάλεψε, έπαιξε ξανά το ποδόσφαιρό του και ο Σίμος θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, περιμένοντας να επιστρέψουν οι πολλοί τραυματίες που έχει αυτήν την περίοδο για να παρουσιάσει αυτό που θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες (80' Ινσούα), Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (81' Σβάρνας), Μαχαίρας (56' Λιβάια), Ανσαριφάρντ (67' Ολιβέιρα)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Κοροβέσης, Λυμπεράκης, Διαμαντής, Βαφέας, Ουές, Σακόρ (88' Στάικος), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (62' Ντε Γκουζμάν), Στάρτζεον (88' Νοικοκυράκης), Γιάννου (83' Γκαργκαλατζίδης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα