Σάκχοφ: Ο «εγκέφαλος» της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή

Σάκχοφ: Ο «εγκέφαλος» της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή

Κώστας Τόπας
Σάκχοφ: Ο «εγκέφαλος» της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή

bet365

Ο Γεβγέν Σάκχοφ ήταν αυτός ο οποίος χάρη στο δικό του υπέροχο τέρμα, χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ και τους τρεις βαθμούς ενόψει της συνέχειας στης Super League Interwetten.
Πού θα κάτσει η μπίλια στο Λιντς - Λέστερ; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάκχοφ στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, κανείς δεν περίμενε πως θα «κολλήσει» στο «κιτρινόμαυρο» παζλ από τα πρώτα κιόλας του παιχνίδια με την Ενωση. Κι όμως ο Ουκρανός όχι απλά μπήκε στο κλίμα με το… καλημέρα αλλά έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του, αποδεικνύοντας μέσα από τις εμφανίσεις του, το πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του στον άξονα της ΑΕΚ.

Αθόρυβος, τακτικά άριστος, με αδιάκοπο τρέξιμο και συμβολή σε άμυνα κι επίθεση ο Γεβγέν Σάκχοφ αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για έναν προπονητή. Και πόσω μάλλον για τον Μάσιμο Καρέρα, του οποίου κέρδισε την εμπιστοσύνη με την επίδοσή του έως τώρα. Η ΑΕΚ αναζητούσε χρόνια μία τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή που να «κόβει» και να «ράβει» στη μεσαία γραμμή και όπως φαίνεται πέτυχε… διάνα με τον Ουκρανό.

Το ταξίδι του Σάκχοφ στην ΑΕΚ ξεκίνησε στην Ελβετία και στο ματς της Σεντ Γκάλεν. Εκεί όπου συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας αλλά αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό στο εν λόγω παιχνίδι. Από εκεί κι έπειτα όμως στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με την Ενωση, ήταν βασικός.

Το πρώτο του «γεμάτο» ματς ήταν αυτό με τη Λαμία, έχοντας ως παρτενέρ τον Κρίστιαν Κρίστισιτς και φρόντισε να δείξει τα ποδοσφαιρικά προσόντα που διαθέτει. Αυτό που φαίνεται σε αυτά τα πρώτα του παιχνίδια του με την ΑΕΚ είναι ότι ο Σάκχοφ ξεχωρίζει σε κάθε τομέα και προσφέροντας στην ομάδα και στον Μάσιμο Καρέρα μια υποερπολύτιμη ισορροπία στη μεσαία γραμμή..

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο βοηθός του Ιταλού τεχνικού, Τζιανλούκα Κολονέλο εκθείασε τον Ουκρανό μέσο λέγοντας πως είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους στη μεσαία γραμμή της Ενώσης.

«Κόλλησε» με Κρίστιτσιτς και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον

Ο Γεβγέν Σάκχοφ δεν τραβάει μόνος το κουπί στον άξονα. Δίπλα του έχει τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, με τον οποίο αποτελούν τα δύο κορυφαία χαφ της ΑΕΚ, αυτή τη χρονική περίοδο, βάσει της εικόνας και της απόδοσής τους στο γήπεδο. Το ματς απέναντι τον ΟΦΗ ήταν το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και συνολικά το έβδομο, όπου οι δύο παίκτες έχουν συνυπάρξει. Μάλιστα, αγώνα με αγώνα παρουσιάζονται όλο και καλύτεροι μιας και αποκτούν χημεία μεταξύ τους και πλέον γνωρίζει ο ένας τις κινήσεις του άλλου στο γήπεδο.

Βέβαια, μπορεί ο Σέρβος μέσος να μην έχει στο παιχνίδι του τόσο την δημιουργία αλλά γι’ αυτό το λόγο αποκτήθηκε ο Σάκχοφ από την ΑΕΚ, για να έρθει και να συμπληρώσει το παζλ στη μεσαία γραμμή. Ο Ουκρανός άσος πέρα από τις αμυντικές του τοποθετήσεις έχει την ευχέρεια να πατάει περιοχή και να γίνεται επικίνδυνος στην αντίπαλη εστία. Τα χαρακτηριστικά του είναι τέτοια που αποτελούν την πιο κατάλληλη λύση για τα δεδομένα της ομάδας και σίγουρα η παρουσία του στο παρελθόν στη χώρα μας τον έχει βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο γρήγορα και εύκολα.

Ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορεί να αγωνιστούν στη θέση του Σάκχοφ στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν, αλλά κανείς με τα χαρακτηριστικά του. Οι Σιμόες, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι μπορούν να συνεισφέρουν στο ανασταλτικό κομμάτι εξίσου καλά, ωστόσο δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που δίνει ο 30χρονος Ουκρανός μέσος στο επιθετικό κομμάτι. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να διαθέτει στο ρόστερ της ένα τέτοιον ποδοσφαιριστή.

Κόβει, ράβει και σκοράρει

Ο Σάκχοφ, όποτε του δοθεί η ευκαιρία δεν διστάζει να δοκιμάσει το σουτ, με στόχο την αντίπαλη εστία. Είτε εκτός περιοχής είτε εντός. Γενικώς, ψάχνει το γκολ. Συνολικά, έχει σκοράρει 40 γκολ στην καριέρα του και στο πρόσφατο ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, κατάφερε να πετύχει και το πρώτο του με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Ουκρανός στο 74’ έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από πάσα του Μάνταλου, μέσα στην περιοχή, πέρασε έναν αντίπαλό του και από πλάγια θέση πριν πατήσει την γραμμή της μικρής περιοχής έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, ξέσπασε σε πανηγυρισμούς αφιερώνοντας το στον πατέρα της γυναίκας του που πριν λίγα χρόνια τέτοια μέρα έφυγε από την ζωή...

Το «παρθενικό» του τέρμα μάλιστα συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς χάρη σε αυτόν η ΑΕΚ κατέκτησε το πολυπόθητο τρίποντο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η μεταγραφή του Σάκχοφ στην Ενωση εξελίσσεται καθοριστική και ουσιαστική για τη συνέχεια της ομάδας στις υποχρεώσεις της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα