Ο μ.ο. ηλικίας Ολυμπιακού και ΑΕΚ δείχνει το δρόμο για ΠΑΟΚ και Ρέμπε (pics)

Ο μ.ο. ηλικίας Ολυμπιακού και ΑΕΚ δείχνει το δρόμο για ΠΑΟΚ και Ρέμπε (pics)

bet365

Ο Όλαφ Ρέμπε θα κληθεί σήμερα το μεσημέρι, στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τον τρόπο που λειτούργησε αυτό το καλοκαίρι
Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η τελευταία φορά που ένας αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε απέναντι σε δημοσιογράφους, σε κανονική συνέντευξη Τύπου, ήταν τον Ιούνιο του 2016, όταν ο Λούμπος Μίχελ παρουσίασε τον Βλάνταν Ίβιτς και μίλησε για τον σχεδιασμό της πιο πετυχημένης ομάδας των τελευταίων δεκαετιών, της ομάδας που τα επόμενα χρόνια θα έφερνε τίτλους και επιτυχίες στην Τούμπα.

Ο Μάριο Μπράνκο, αν και είχε ειπωθεί, δεν βρέθηκε ποτέ σ’ αυτή τη θέση στα δύο χρόνια που διετέλεσε αθλητικός διευθυντής, γι’ αυτό και η σημερινή (15:00 – ζωντανά από το επίσημο κανάλι του «Δικεφάλου» στο YouTube) συνέντευξη Τύπου του Όλαφ Ρέμπε έχει (και) σημειολογικό ενδιαφέρον, πέραν των όσων αναμένεται να πει ο 42χρονος Γερμανός, που θα έχει τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Κυριάκο Κυριάκο, στο πλευρό του.

Ο έβδομος αθλητικός διευθυντής της «εποχής Σαββίδη» στην Τούμπα θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό για την ομάδα των επόμενων ετών και θα μιλήσει για τους στόχους της φετινής σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ, υπό το βάρος και την απειλή του FFP, λειτούργησε πολύ διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι, στόχευσε και κατάφερε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, μειώνοντας τα κόστη και το «βάρος» του μπάτζετ, που τα προηγούμενα χρόνια ξέφυγε στο… θεό! Πράγματα τα οποία οι «ασπρόμαυροι» είχαν κοινωνήσει από τον περασμένο Απρίλιο και τα είχαν επαναλάβει μέσα στο καλοκαίρι όταν ξεκίνησαν να... τρέχουν πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο.

«Δεν ξέρω αν το μπάτζετ θα είναι μικρότερο στο τέλος της ημέρας. Όταν μιλάω για εξορθολογισμό, μιλάω και για αύξηση εσόδων. Βέβαια είναι τέτοια η συγκυρία, είναι σχεδόν κάτι απίθανο, να γίνει. Οι δείκτες όμως για εμάς, πάνε προς τα εκεί. Ο ΠΑΟΚ ιδανικά, πρέπει να φτάσει στην αυτάρκεια, να έχει τόσα έσοδα που θα του εγγυώνται ομάδα πρωταθλητισμού, χωρίς να χρειάζεται να καλύπτει ο μεγαλομέτοχος κάθε χρόνο τα ανοίγματα, αλλά αυτό, είναι σενάριο που απέχει πολύ τώρα. Ο κόσμος δείχνει την ωριμότητα και αντιλαμβάνεται ότι δε γίνεται τα ανοίγματα να είναι τόσο μεγάλα. Ακόμα και να έχει ο μεγαλομέτοχος να το καλύψει, θα έρθει κάποια στιγμή το FFP και θα μας το δείξει με άγαρμπο τρόπο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι εδώ για να δείξει τον πλούτο του, αλλά το ποδοσφαιρικό του σχέδιο», είχε πει σε μια από τις αναφορές του στο οικονομικό κομμάτι ο Κυριάκος Κυριάκος, ενώ με μια γρήγορη ματιά υπάρχουν καταγεγραμμένες οι θέσεις της ομάδας:

Ο Όλαφ Ρέμπε θα κληθεί σήμερα το μεσημέρι, στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου, να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τον τρόπο που λειτούργησε η διοίκηση του «Δικεφάλου» σ’ ότι αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας, να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με «καυτά» θέματα, όπως η πώληση του Άκπομ πριν από τα παιχνίδια με την Κρασνοντάρ, η παραμονή του Μάτος ενώ ήταν με τις βαλίτσες στο χέρι, η ιστορία με τον Βιεϊρίνια.

Έχοντας εναρμονιστεί πλήρως με τα «θέλω» της ιδιοκτησίας, ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής, σε συνεργασία με τον Αμπέλ Φερέιρα, πέτυχαν απόλυτα ως προς το κομμάτι του εξορθολογισμού και της μείωσης των εξόδων, κάτι που το επιβεβαιώνουν τα νούμερα και τα χρήματα που μπήκαν ή θα μπουν τους προσεχείς μήνες στα ταμεία της ομάδας.

Το γράψαμε, αλλά ας το ξανά γράψουμε, το περσινό άνοιγμα έφτασε τα 45 εκατομμύρια ευρώ, άνοιγμα που θα έπρεπε να καλύψει εκ νέου ο Ιβάν Σαββίδης, δίχως όμως να του επιτρέπεται λόγω FFP, πλέον, η ψαλίδα έχει κλείσει κατά 30 εκατ. ευρώ, άρα ο μεγαλομέτοχος θα μπορέσει να βάλει κοντά στα 15 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2020.

Στοχευμένες αλλαγές

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βγήκε ανοικτά τις τελευταίες μέρες και ζήτησε εξηγήσεις. Κυρίως, για τις αποφάσεις που πάρθηκαν, τις κινήσεις που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι και το πρώτο διάστημα του φθινοπώρου. Όπως έγραψε και ο Μιχάλης Τσόχος: «Το αν θα είναι καλύτερη, ισάξια ή χειρότερη, η τωρινή έκδοση της νέας ομάδας, δεν θα κριθεί από την μείωση του κόστους, αλλά από τις επιλογές που έγιναν».

Η πορεία μέχρι τα playoffs του Champions League έφερε έσοδα, που τα προηγούμενα χρόνια «έλειπαν» από το ταμείο, ενώ αν ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο περσινό και στο φετινό ρόστερ, θα αντιληφθούμε το κύμα αλλαγών που σάρωσε την Τούμπα, είχε ως αποτέλεσμα να «πέσει» ο μ.ο. ηλικίας της ομάδας.

Ο μ.ο. του φετινού ΠΑΟΚ «πήρε την κάτω βόλτα»!

Το καλοκαίρι αποχώρησαν 8 ποδοσφαιριστές (Πέλκας, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Άκπομ, Λημνιός, Στοχ, Μαουρίσιο, Λάμπρου) και ήρθαν 8 νέοι (Σβαμπ, Νινούα, Ζίβκοβιτς, Βρακάς, Περέιρα, Ουαγκέ, Τσόλακ, Μουργκ) και εδώ είναι προφανής ο στόχος της μείωσης του μ.ο. ηλικίας.

Οι οκτώ νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόνον ο ένας είναι δανεικός (Ουαγκέ) έχουν μ.ο. ηλικίας 23,8 έτη, οι οκτώ ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν είχαν μ.ο. 28,5 χρόνια, αμέσως-αμέσως προκύπτει μια διαφορά 4,7 ετών.

Με τις αλλαγές και την προώθηση και ενεργοποίηση κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών (Μιχαηλίδης, Τζόλης, Τσιγγάρας, Κούτσιας), μετά την καραντίνα, ο μ.ο. της περσινής ομάδας (2019-20) έκλεισε στα 26,8 χρόνια, ενώ φέτος η ομάδα ξεκίνησε από τα 25,2 έτη και πλέον από τους ενεργούς παίκτες ο μ.ο. ηλικίας έχει «πέσει» στα 24,9 έτη, την ίδια ώρα που ο αντίστοιχος μ.ο. του φετινού «ερυθρόλευκου» ρόστερ φτάνει τα 27,5 χρόνια και της ΑΕΚ τα 26,5 χρόνια.

H συγκεκριμένη σύγκριση, αν μη τι άλλο, δείχνει το δρόμο που αποφάσισαν να ακολουθήσουν ΠΑΟΚ και Ρέμπε το φετινό καλοκαίρι των πολλών αλλαγών και του εξορθολογισμού των οικονομικών.

Η ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στην 1η αγωνιστική των περσινών πλέι οφ είχε μ.ο. 29 χρόνια, 3 μήνες και 14 ημέρες, ενώ αυτή που αντιμετώπισε τον Άρη στο φινάλε των πλέι οφ έφτανε τα 27 χρόνια, 6 μήνες και 24 ημέρες.

Φέτος, ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Μπενφίκα με το μ.ο. ηλικίας της ενδεκάδας του να ανέρχεται στα 26 χρόνια, 3 μήνες και 19 ημέρες και αυτή που έπαιξε τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Βόλο ήταν ακόμη μικρότερη σε μ.ο. φτάνοντας τα 25 χρόνια, 3 μήνες και 30 ημέρες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα