ΠΑΟΚ: Μακριά από τα λάθη του παρελθόντος…

ΠΑΟΚ: Μακριά από τα λάθη του παρελθόντος…

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Μακριά από τα λάθη του παρελθόντος…

bet365

«Ο σχεδιασμός για τον ΠΑΟΚ της νέας εποχής υπάρχει από νωρίς και δεν αλλάζει», κατέστησε σαφές η ασπρόμαυρη ΠΑΕ κι ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις με τον Σαϊντί Γιάνκο, ο οποίος καταλήγει στη Βαγιαδολίδ, αποφασίζοντας να μη διαφοροποιήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τη νέα πολιτική της ομάδας πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Οι «ασπρόμαυροι» έπαθαν και έμαθαν, γι’ αυτό και δε θέλουν να επαναλάβουν τις… τρέλες του παρελθόντος (βλέπε: Βέρνμπλουμ, Χατσερίντι κ.α.) σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να κρατήσουν χαμηλά το μπάτζετ της ομάδας.

Υπάρχει πλάνο, σχέδιο, που αν μη τι άλλο έχει ως στόχο να μην ανεβαίνουν τα χρήματα των συμβολαίων (μόνο αυτά των Βαρέλα και Καντουρί έχουν απομείνει με επταψήφιο νούμερο) στο… θεό και πάνω από εκεί που πρέπει.

Σε μια εντελώς νέα λογική και τακτική προσέγγιση, την οποία είχαν προαναγγείλει από τις μέρες του lockdown, όχι τώρα που φτάσαμε στα μισά της μεταγραφικής περιόδου, οι διοικούντες του «Δικεφάλου», που είναι υπεύθυνοι (Ρέμπε, Γ. Σαββίδης, Φερέιρα) για τον σχεδιασμό της ομάδας, αντιλαμβάνονται πως αυτή την εποχή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν προηγμένα πρωταθλήματα. «Δεν θα κάνουμε τρέλες του παρελθόντος και δεν θα εμμένουμε σε μια μόνο επιλογή», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που βγαίνει -για πολλοστή φορά- από τη Μικράς Ασίας.

Η περίπτωση του Σαϊντί Γιάνκο είναι ενδεικτική της «πολιτικής» που έχουν χαράξει στον ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής επιλέχθηκε ως μεταγραφικός στόχος, καλύπτοντας τα «θέλω» του προπονητή για το δεξιό άκρο της άμυνας, κοστολογήθηκε μ’ ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο αποτέλεσε τη βάση της διαπραγμάτευσης.

Από την στιγμή που οι «ασπρόμαυροι» αντιλήφθηκαν ότι το κόστος για τον Ελβετό ποδοσφαιριστή πάει να ξεφύγει πάνω από τα όρια που έχουν θέσει, τότε σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις. Απλά είναι τα πράγματα.

«Διαλέγουμε στόχους, τους κοστολογούμε και φτάνουμε ως εκεί που θεωρούμε σωστό να φτάσουμε», επισημαίνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μια θέση που έχει γίνει γνωστή, εδώ και πολύ καιρό, στη μεταγραφική πιάτσα και τους περισσότερους ατζέντηδες. «Για το μόνο που δεν ανησυχούμε είναι για το αν υπάρχουν αρκετοί παίκτες να ταιριάζουν στη λογική μας. Αυτό το πηγάδι δεν στερεύει ποτέ…», προσθέτουν ανεξάρτητα με το αν το όνομα έχει γίνει γνωστό ή όχι στον Τύπο.

Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο, έγιναν οι μεταγραφές του Στέφαν Σβαμπ και του Άντρια Ζίβκοβιτς, κάπως έτσι ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (10/9) η μεταγραφή-επένδυση του Νορβηγού Αντριαν Περέιρα, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι άλλες μία δύο μεταγραφικές υποθέσεις σε εξέλιξη, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τις πωλήσεις (βλέπε: Γιαννούλης, Άκπομ, Εσίτι, Πασχαλάκης κ.α.) ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου».

Πχ. το όνομα του Δημήτρη Γιαννούλη κυκλοφόρησε σε πολλά μανατζερικά γραφεία, υπήρξε σε πολλές λίστες ευρωπαϊκών ομάδων, έγινε προσπάθεια για να πωληθεί ο Κατερινιώτης διεθνής άσος, ωστόσο για την περίπτωση του και με το συμβόλαιο του να λήγει σε δύο χρόνια, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα (οικονομικά) δεδομένα τα οποία δεν αλλάζουν. Όσο για τον Δημήτρη Λημνιό το όλο πακέτο της πρόταση από την Κολωνία κρίθηκε ικανοποιητικό γι’ αυτό και προχώρησε και έκλεισε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.