ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάια: Ηγέτης με τα όλα του! (pics & vids)

ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάια: Ηγέτης με τα όλα του! (pics & vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάια: Ηγέτης με τα όλα του! (pics & vids)

bet365

Ο Μάρκο Λιβάια απέδειξε γιατί αποτελεί την ηγετική μορφή της ΑΕΚ. Όταν η μπάλα «έκαιγε», αυτός «μίλησε» και οδήγησε την Ένωση στον πέμπτο σερί τελικό!

Όταν το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ ο Μάρκο Λιβάια γινόταν αλλαγή ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί μια ώρα στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Άρη, η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Θέλει πάντα να νικάει και ξέρει πως ακόμα και στην κακή του μέρα, μια κίνησή του αρκεί για να αλλάξει τα πάντα. Όλοι το ξέρουν, γιατί το έχει αποδείξει. Στις προπονήσεις στα Σπάτα υπάρχουν στιγμές που αυτοί που τον βλέπουν, απορούν πως ένας παίκτης τέτοιας κλάσης αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και μέσα στο γήπεδο, ακόμα κι όταν παίζει αναγκαστικά στο αριστερό άκρο, μακριά από τη φυσική του θέση, με μια ενέργειά του έχει τη δυνατότητα να πάρει από το χέρι την ΑΕΚ και να δώσει τη λύση.

Η μπάλα «έκαιγε» και ο Λιβάια βρήκε δύο φορές δίχτυα

Ο… πεισμωμένος Λιβάια από την τροπή που πήρε το ματς του Σαββάτου και το ισόπαλο 2-2 για την ΑΕΚ έδωσε τις απαντήσεις του άμεσα. Με το σκορ στο 2-0, με την πρόκριση να χάνεται και την μπάλα να «καίει», με τα συστήματα να έχουν χαθεί και τα δευτερόλεπτα να κυλούν βασανιστικά, έκανε γκολ με διπλή προσπάθεια την εκπληκτική σέντρα του Παουλίνιο και κράτησε την Ένωση όρθια στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έστειλε τον ημιτελικό στην παράταση και εκεί απλά «σφράγισε» το εισιτήριο της ΑΕΚ για την πέμπτη σερί παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου με ένα πλασέ. Τόσο απλά για έναν παίκτη - ηγέτη, ο οποίος αποδεικνύει για ποιον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου του πρέπει να αποτελεί μια από τις προτεραιότητες για την ΑΕΚ που ετοιμάζεται να μπει στην Αγιά Σοφιά.

Το πιο φορμαρισμένο ξεκίνημα της καριέρας του

Ο Λιβάια τη φετινή χρονιά ξεκίνησε φουριόζος, θέλοντας να δώσει τις απαντήσεις του για την περσινή. Μπορεί τα στατιστικά του να ήταν καλύτερα από την πρώτη σεζόν, ωστόσο και ο ίδιος ένιωθε πως η εικόνα του είχε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Και πράγματι τα ευρωπαϊκά του γκολ στα προκριματικά του Αυγούστου στο Europa League και το γκολ του στην Τρίπολη επί του Αστέρα, όταν σκαρφάλωσε στα κάγκελα για να πανηγυρίσει έξαλλα με τους φίλους της Ένωσης, πιστοποιούσαν το πιο φορμαρισμένο ξεκίνημα στην καριέρα του. Η εκτόξευση ήρθε στη συνέχεια στο Αγρίνιο, όπου όταν τα πράγματα ζόριζαν ήταν εκεί για να δώσει ξανά τη λύση και να οδηγήσει την ΑΕΚ στο διπλό επί του Παναιτωλικού βγάζοντας τους κιτρινόμαυρους από μια δύσκολη περίοδο με κριτική και αμφισβήτηση ύστερα από την εποχή Καρντόσο.

Βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό με τον Καρέρα

Από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι και την έλευση του Μάσιμο Καρέρα, ο Κροάτης επιθετικός σκοράρει μόλις ένα γκολ, δείγμα του ότι έχει χάσει τη συγκέντρωσή του με την ΑΕΚ να περνάει ξανά δυσκολίες. Χρειάζεται κάποιον να του δώσει την έμπνευση και ο Καρέρα αποδεικνύει ότι έχει το know-how για να πάρει το απόλυτο από τον Λιβάια. Να θυσιάζει ο τελευταίος το ατομικό για το ομαδικό καλό, διαθέτοντας έναν ρόλο μη συνηθισμένο για τον ίδιο στα αριστερά, αλλά λειτουργώντας για το σύνολο με προσήλωση στη νίκη. Και ο Κροάτης επιθετικός με τον Ιταλό κόουτς στον πάγκο βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό, εκείνον που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν και που είχε χάσει κάπου στην πορεία.

Οι απαντήσεις που έψαχνε στα μεγάλα ματς ήρθαν

Το μόνο που του έλειπε ήταν οι απαντήσεις στα μεγάλα ματς. Στην πρεμιέρα των πλέι οφ κρατάει όρθια την ΑΕΚ σκοράροντας έπειτα από δυόμιση χρόνια σε ένα ντέρμπι στο ισόπαλο 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Και χθες κόντρα στον Άρη βρίσκει δύο τέρματα που στέλνουν την ΑΕΚ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Όχι κι… άσχημα, τη στιγμή που στο ενδιάμεσο, με ένα γκολ και μία ασίστ είχε «καθαρίσει» και στο Ηράκλειο στο διπλό επί του ΟΦΗ τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ. Πατώντας… γκάζι στο φινάλε, όπως ακριβώς στο ξεκίνημα της σεζόν, αποδεικνύεται ο παίκτης - ηγέτης την πιο κρίσιμη στιγμή για την ΑΕΚ που διεκδικεί δύο πολύ σημαντικούς στόχους: Τη 2η θέση που βγάζει στα προκριματικά του Champions League και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

14 γκολ, 10 ασίστ και συνεχίζει ακάθεκτος στα καλύτερά του

Φυσικά και σε προσωπικό επίπεδο η σεζόν αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο Λιβάια φορτσάροντας στην τελική ευθεία και με οκτώ ακόμα ματς να απομένουν (επτά στα πλέι οφ και ο τελικός του Κυπέλλου) έχει μπροστά του τη δυνατότητα να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Ήδη μιλάμε για την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του με 14 γκολ και 10 ασίστ. Ένα… double - double που άφησε πίσω τους περσινούς αριθμούς των 12 γκολ και των οκτώ ασίστ, αλλά και της πρώτης του σεζόν με τα κιτρινόμαυρα, την οποία είχε ολοκληρώσει με 10 γκολ και επτά ασίστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα