ΑΕΚ: Η ποιότητα του Λιβάια και η απάντηση που έψαχνε στα ντέρμπι!

ΑΕΚ: Η ποιότητα του Λιβάια και η απάντηση που έψαχνε στα ντέρμπι!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η ποιότητα του Λιβάια και η απάντηση που έψαχνε στα ντέρμπι!

bet365

Η κλάση του Μάρκο Λιβάια που έκανε τη διαφορά και κράτησε όρθια την ΑΕΚ, το γκολ που έψαχνε ξανά σε ντέρμπι μετά από δυόμιση χρόνια και το βρήκε πάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό και το ρεκόρ καριέρας που αγγίζει.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Ήταν Νοέμβριος του 2017 όταν ο Λιβάια σημείωνε δύο γκολ σε ντέρμπι, στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αρχικά απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με ένα γκολ το οποίο αρκούσε για να δώσει στην ΑΕΚ εκείνο το απόγευμα τη νίκη με 1-0. Και έπειτα την αμέσως επόμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Κροάτης επιθετικός στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ έξω από την περιοχή είχε σημαδέψει τη γωνία και είχε κρατήσει όρθια την ΑΕΚ απέναντι στους «πράσινους», φεύγοντας με το 1-1.

Το γκολ που έψαχνε ξανά σε ντέρμπι μετά από 2,5 χρόνια

Από τότε ο Λιβάια είχε... σιγήσει στα ντέρμπι. Μέσα σε αυτό το διάστημα των δυόμιση ετών έψαχνε πολύ το γκολ σε ένα μεγάλο ματς είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε στο Κύπελλο, αλλά δεν τα κατάφερνε. Το ήθελε πολύ, αλλά δεν του έβγαινε. Άλλωστε λόγω της ποιότητας και της μεγάλης του κλάσης γνώριζε και ο ίδιος ότι ήταν μέσα σε αυτούς που θα έπρεπε να πάρουν την Ένωση στις πλάτες του. Γιατί παίκτες τέτοιας δυναμικής επιβάλλεται να είναι φτιαγμένοι για τέτοια παιχνίδια.

Τελικά το γκολ αυτό ήρθε ξανά μετά από 931 μέρες! Και πάλι απέναντι στον Παναθηναϊκό, κρατώντας όπως τότε, έτσι και τώρα όρθια την ΑΕΚ. Μπορεί το αποτέλεσμα (1-1) και η εμφάνιση να μην ικανοποιούν τους κιτρινόμαυρους, ωστόσο ο Κροάτης φορ έσωσε ουσιαστικά τον βαθμό για την Ένωση και την έφερε τουλάχιστον ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στη μάχη για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Ενός στόχου πολύ σημαντικού για το κλαμπ για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Μία στιγμή μέσα στην περιοχή ήταν αρκετή για την κλάση του

Και πάλι η ποιότητα και η κλάση του Λιβάια στη φάση του γκολ ήταν τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη διαφορά. Σίγουρα τα πάντα ξεκίνησαν από την κίνηση του Ολιβέιρα και την πάσα που κάνει ο Πορτογάλος, ο οποίος μπαίνοντας ως αλλαγή έδωσε πνοή επιθετικά στην ΑΕΚ και γέμισε έναν χώρο στον οποίο ο Μάνταλος στο 4-3-3 του Καρέρα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Αλλά η μεγάλη ικανότητα του Λιβάια με την μπάλα στα πόδια ήταν αυτή που «μίλησε» για να τη στείλει με το αριστερό στα δίχτυα στη μοναδική φορά που του δόθηκε η ευκαιρία μέσα στην περιοχή.

Η φετινή του σεζόν αναμένεται και η πιο παραγωγική στην καριέρα του

Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο ο Λιβάια είναι μια ανάσα από το ρεκόρ καριέρας. Μετράει πλέον 11 γκολ και 9 ασίστ, και ψάχνει ακόμα δύο τέρματα για να ξεπεράσει τις περσινές του επιδόσεις και σε γκολ και σε ασίστ (12 και 8 αντίστοιχα) που αποτελούσαν την πιο παραγωγική του χρονιά. Και οι τρεις σεζόν του Κροάτη επιθετικού με την ΑΕΚ αποτελούν τις καλύτερες της καριέρας του (την πρώτη την είχε ολοκληρώσει με 10 γκολ και 7 ασίστ).

Όταν ο Λιβάια σκοράρει, η ΑΕΚ σχεδόν ποτέ δεν χάνει

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το γεγονός ότι όποτε ο Λιβάια βρίσκει δίχτυα η Ένωση όχι μόνο δεν χάνει σχεδόν ποτέ, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αναμετρήσεων φεύγει με τη νίκη από το γήπεδο. Μπορεί να μην συνέβη χθες απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά από τα 28 ματς που ο Λιβάια έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα τέρμα, η ΑΕΚ μετράει σε αυτούς τους αγώνες 24 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα