ΠΑΟΚ: Το life story του Γιάννη Κωνσταντέλια

ΠΑΟΚ: Το life story του Γιάννη Κωνσταντέλια

ΠΑΟΚ: Το life story του Γιάννη Κωνσταντέλια

bet365

Το Gazzettta κι ο Σταύρος Σουντουλίδης αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες από το «χρυσό παιδί» του ΠΑΟΚ, Γιάννη Κωνσταντέλια, σκαλίζοντας το παρελθόν και τη διαδρομή του.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το εύλογο talk-of-the-town της εποχής μας, νιώθουμε ευλογημένοι και τυχεροί που τον απολαμβάνουμε μαζί του τα πρώτα απ’ τα πολλά βήματά του στη μεγάλη σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι λίγο να βλέπεις έναν πιτσιρικά που τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΟΚ, να είναι ηγέτης της ομάδας του σε μεγάλα ντέρμπι, όπως αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και χτες το βράδυ στην Τούμπα απέναντι στην ΑΕΚ, με το όνομά του να κυκλοφορεί ευρέως στην ευρωπαϊκή πιάτσα, με ένα κάρο ομάδες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Το αν θα μείνει ή θα φύγει ο «Ντέλιας», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά στην Τούμπα, αυτό το καλοκαίρι είναι μια άλλη συζήτηση, άλλωστε πρόσφατα ο «Δικέφαλος» φρόντισε να εξασφαλίσει στο «χρυσό παιδί» του ένα νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο έως το 2027 (με συνολικές απολαβές άνω των 2.000.000 ευρώ) και δεν ανησυχεί καθόλου για τη διαφαινόμενη «μάχη» που θα γίνει στην πόρτα του.

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Γιατί, ο Κωνσταντέλιας ξεχώρισε τόσο θεαματικά; Γιατί, απλούστατα, εκτός από ποδοσφαιριστής, εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής, συμβαίνει να διαθέτει την προσωπικότητα του μεγάλου ποδοσφαιριστή. Ακόμη και πριν καν κλείσει τα 20 του. Μπορεί η φύση να μην τον προίκισε με την εκρηκτική ταχύτητα του Μπαπέ, φρόντισε, όμως, τον έχει προικίσει με τη γρηγοράδα του νου. Τη γρηγοράδα της σκέψης της εκτέλεσης (της επιλογής) και της απόφασης.

Ο Γιαννάκης του ΠΑΟΚ, μεγάλωσε σε μια Ελλάδα που παίζει ποδόσφαιρο με πολλές επαφές και με πολύ, ως εκ τούτων, χάσιμο (κρίσιμου) χρόνου. Ποδόσφαιρο, εύκολο να το καταπιούν οι Καντέ και οι Μακελελέ αυτού του κόσμου. Γι’ αυτό αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα βασιζόμενος στο αστείρευτο ταλέντο του. Κι ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αποδείχθηκε στη διαδρομή ανεπίδεκτος, αντίθετα από ξεφτέρι στα μαθηματικά έγινε... άριστος μαθητής του Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Η πάσα του με ανατριχιάζει, την βλέπω και μου θυμίζει εμένα, είναι πάσα που χρειάζεται να ξέρεις τριγωνομετρία», είπε πρόσφατα ο Γιώργος Κούδας αποθεώνοντας τον «Ντέλια». Ο μικρός όντως επιβεβαιώνει καθημερινά τα καλά λόγια που τον συνοδεύουν. Εχει μία άψογη κίνηση με την μπάλα, πιέζει σαν αμυντικός χαφ, μοιάζει να έχει στο μυαλό του κάθε φορά τι θα κάνει πριν καν πάρει την μπάλα, έχει τακτική παιδεία. Ομολογώ ότι σε πολλά ο Κωνσταντέλιας μου θυμίζει τον έναν και μοναδικό «Μεγαλέξανδρο», που έχω δει σε φιλμάκια όταν μεγαλουργούσε με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και ζωντανά στα τελειώματά του, αλλά δεν έχω δει άλλον με αυτά τα χαρακτηριστικά στην Ελλάδα

Διάνοια στα μαθηματικά!

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Πάντως, είμαι σίγουρος πως ο Κούδας δεν γνώριζε την μεγάλη έφεση του Γιάννη στα μαθηματικά και την τριγωνομετρία. Ιδού, λοιπόν, μια απάντηση για τη γρηγοράδα στην σκέψη. Άριστος μαθητής μέχρι τη Β’ Λυκείου, με μυαλό ξυράφι, ο καθηγητής μαθηματικών τηλεφωνούσε στους γονείς του προκειμένου να τον αφήσουν να συνεχίσει τα μαθήματα και να βάλει σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο! Όμως το νερό είχε μπει στο αυλάκι, το ποδόσφαιρο κέρδισε… τα μαθηματικά και η λίστα των «wonderkids» του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχασαν τον προσανατολισμό τους στη διάρκεια της διαδρομής, ευτυχώς, δεν (θα) έχει το όνομά του.

Ο «Ντέλιας» αφού αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα πως θα ακολουθήσει καριέρα στην πράσινη τσόχα των γηπέδων έγινε ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι, τοποθετείται γρήγορα, παίρνει πολύ γρήγορα καλές αποφάσεις, παίζει συχνά με μια επαφή, αποφασίσει προτού έρθει σε επαφή με την μπάλα. Στην περίπτωση του, πάντως, δεν ισχύει το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά. Ναι μεν, ο πατέρας του έπαιξε στα νιάτα του ποδόσφαιρο, ξεκινώντας από τα «τσικό» του Ολυμπιακού Βόλου και συνεχίζοντας πότε ως εξτρέμ, πότε ως λίμπερο στον Τοξότη Βόλου κι άλλες τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες, ουδέποτε είχε το ταλέντο του γιου του.

Οικογένεια Κωνσταντέλια

Οι γονείς του Γιάννη, ο Βασίλης και η Ελένη Κωνσταντέλια ήταν μεροκαματιάρηδες άνθρωποι, με τον πατέρα του να δουλεύει ώρες ατελείωτες στα τσιπουράδικα του Βόλου. Εποχές που ένιωθε σα να μην υπάρχει ωράριο, εξάλλου είχε να θρέψει τρία παιδιά. Η Κωνσταντίνα, πρώτη και καλύτερη, ο Γιάννης και η μικρότερη Ευαγγελία, είναι όλος ο κόσμος του γι’ αυτό έκανε τα πάντα για να μη τους λείψει τίποτα.

«Όταν γυρνούσα στο σπίτι, τον έβλεπα με ματωμένα τα γόνατα», θυμάται ο Βασίλης Κωνσταντέλιας που δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το ταλέντο που είχε προικίσει ο θεός τον γιο του. «Παίζω στο πάρκο με μεγαλύτερους», γύρισε και του είπε ο Γιάννης και μαζί πήραν την απόφαση να γραφτούν, κάπου κοντά στον Σεπτέμβριο του 2010, στην ακαδημία της Αγίας Παρασκευής. «Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο, ήταν ο προπονητής του, ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης που μου είπε επί λέξη: “πάρε ένα ρεπό κι έλα να δεις τι κάνει ο γιος σου. Είναι η ατραξιόν όλης της ακαδημίας”. Όταν πήγα και τον είδα, έπαθα πλάκα»!

Το colpo grosso του Πουρλιοτόπουλου

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Όλοι μιλούσαν για τον μικρό Γιάννη. Το όνομά του άρχισε να κυκλοφορεί στον κόσμο των ακαδημιών, με την ομάδα του να ανήκει στο δίκτυο των συνεργαζόμενων ακαδημιών του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Αμανατίδης έδινε γη και ύδωρ για να τον πάρει στου Ρέντη, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον… Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο. Γι’ αυτό και με το που ο «Ντέλιας» έκλεισε στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός διέκοψε την συνεργασία με την ακαδημία της Αγίας Παρασκευής!

Ο διευθυντής των ακαδημιών του «Δικεφάλου» έκανε μεγάλο αγώνα για να ντυθεί ο Κωνσταντέλιας στα «ασπρόμαυρα» και τα κατάφερε αφού πρώτα κέρδισε την εμπιστοσύνη της οικογένειας. «Μας εμπιστεύτηκε και τον εμπιστευτήκαμε, δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τα όσα έκανε ο κ. Πουρλιοτόπουλος για την οικογένεια μας», παραδέχεται ακόμα και σήμερα ο Βασίλης Κωνσταντέλιας, που δεν ξεχνάει το πόσες φορές έκανε το δρομολόγιο Βόλος - Θεσσαλονίκη μέχρι η οικογένεια να μετακομίσει οριστικά κι ο ίδιος να πιάσει δουλειά ως μάγειρας στους ξενώνες της Τούμπας και αργότερα στο Σπίτι της Ακαδημίας στη Βασ. Όλγας.

Η μεγάλη αγκαλιά του ΠΑΟΚ

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Ο πατέρας του Γιάννη, από την αρχή εργαζόταν στον ΠΑΟΚ, δεν είχε μόνιμη εργασία και εξασφαλίστηκε. Αυτό ήταν το κλειδί. Ο «Δικέφαλος» έδειξε ότι τον πιστεύει πολύ, αγκάλιασε την οικογένεια και έβαλε μπροστά την εξέλιξη του απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις που άρχισαν να έρχονται στη Μικράς Ασίας.

Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής πρωτοφόρεσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα στα 11 του συμμετέχοντας στο διεθνές τουρνουά «Lokoball» της Μόσχας και εκεί έλαμψε με την απόδοσή του. Εννιά χρόνια μετά κι αφού πέρασε απ’ όλα τα τμήματα των ακαδημιών, κατακτώντας το πρωτάθλημα με την Κ17 και την Κ19 του ΠΑΟΚ, έφτασε να είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην πρώτη ομάδα, με το νο. «65» ακόμα στην πλάτη, καθώς το αγαπημένο του «11» (6+5) είναι καπαρωμένο.

Η ποδοσφαιρική Ελλάδα τρελάθηκε με το ταλέντο του, όλοι μιλούν για εκείνον, ωστόσο παραμένει προσγειωμένος και ταπεινός κάτω από την ασφαλή ομπρέλα της οικογένειας του, με την οποία ζει στο σπίτι που αγόρασαν στη Θεσσαλονίκη.

@Photo credits: INTIME, ΑΡΧΕΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα