ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» (πρέπει να) είναι ακριβό πράγμα. Το αξίζει!

ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» (πρέπει να) είναι ακριβό πράγμα. Το αξίζει!

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» (πρέπει να) είναι ακριβό πράγμα. Το αξίζει!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για την «έξυπνη κίνηση» του ΠΑΟΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γιάννη Κωνσταντέλια και γράφει για όλα όσα βίωσε ο μικρός το διάστημα που φλέρταρε με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν, η Φούλαμ και η Τσέλσι.

Η ανανέωση στον ΠΑΟΚ, έτσι όπως την έχουν ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μες στα μυαλά τους, ευρίσκεται σε εξέλιξη. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα πρόσωπα, το βέβαιο είναι ότι συντελείται. Και συντελείται, αυτούς τους εννιά μήνες που μεσολάβησαν απ' το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν, υπό αντικειμενικώς στενόχωρες συνθήκες. Δύσκολες. Πιεστικές. Δίχως χρόνο, περιθώριο, άνεση.

Η μοναδική σιγουριά που φαίνεται στον ορίζοντα πάνω απ’ την Τούμπα αφορά το αμέσως επόμενο μεγάλο στοίχημα, της αξιοποίησης, ανάδειξης και εξέλιξης, παιδιών που προέρχονται απ’ τα σπλάχνα του κλαμπ. Κι ένα από αυτά είναι και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος σήμερα ανανέωσε - επέκτεινε το συμβόλαιό του, όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα (και) με τους Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, Στέφανο Τζίμα, ενώ είχε προηγηθεί το καλοκαίρι η ανανέωση του Γιώργου Κούτσια.

Γνωρίζω ότι την υπόθεση του «Ντέλια» την είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης. Βλέπετε, ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου», εδώ και μήνες, έχει περιβάλλει με αγάπη και στοργή το next big thing του ΠΑΟΚ φροντίζοντας για το επόμενο βήμα του.

ΠΑΟΚ-Κωνσταντέλιας

Το νέο συμβόλαιο, το οποίο ο 19χρονος μεσοεπιθετικός το άξιζε και το κέρδισε με το σπαθί του, είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη από πλευράς οικογένειας Σαββίδη και διοίκησης, ότι τον περικλείουν με ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια όταν ακόμα το όνομα «Κωνσταντέλιας» συζητιόταν ευρέως στους κύκλους των ακαδημιών, αλλά δεν είχε… σκάσει απ’ το αβγό του. Γι’ αυτό και στο πρώτο ποστάρισμα, μετά την επισημοποίηση της ανανέωσης, ο μικρός ευχαρίστησε όλους όσοι είναι δίπλα του και τον στηρίζουν σ’ αυτά τα πρώτα βήματα. Από τον Ιβάν Σαββίδη και την οικογένειά του, τη διοίκηση, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, το τιμ της ομάδας, μέχρι τους δικούς του ανθρώπους και τον ατζέντη του.

Ο μεγαλομέτοχος και η διοίκηση του ΠΑΟΚ με την συγκεκριμένη κίνηση, που δούλευαν αρκετές εβδομάδες, φρόντισαν να δείξουν στον Κωνσταντέλια πως το μέλλον του είναι στα «ασπρόμαυρα» και ένα μήνυμα πως οφείλει να κλείσει τα αυτιά του στις διάφορες «σειρήνες» από το εξωτερικό.

Στο νέο συμβόλαιο δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι που το ζήτησε ο ΠΑΟΚ και το αποδέχθηκε η πλευρά του νεαρού ταλαντούχου άσου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο «Δικέφαλος» θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση επίσημης πρότασης από ομάδα του εξωτερικού, ορίζοντας εκείνος τα ποσά και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης.

Όταν έκανε τον Αμπιντάλ να παραμιλάει στη «Λα Μασία»

Κωνσταντέλιας-la Masia

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας τον Οκτώβριο του 2018 πέρασε το κατώφλι και για μια δύο ημέρες έγινε μέλος της περίφημης σχολής των «μπλαουγκράνα», τη «Λα Μασία».

Μπαίνοντας στο αεροπλάνο για τη Βαρκελώνη ο μπαμπάς Κωνσταντέλιας έκανε όνειρα για τον μόλις 15 ετών κανακάρη του. «Σκεφτόμουν ότι έχει το ταλέντο για να σταθεί. Ήξερα ότι θα αρέσει, αλλά όχι στο βαθμό που τελικά τους άρεσε για να τον βάλουν να αγωνιστεί με την ομάδα κάτω των 19», θυμάται. Εκεί ο Ερίκ Αμπιντάλ, που μόλις είχε πάρει τα κλειδιά της λειτουργίας της Μπαρτσελόνα, είδε μέσα από το γραφείο τον «Ντέλια» να παίζει και έμεινε με ανοικτό το στόμα. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον Ραμόν Πλάνες, ο οποίος είχε μάθει για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και τον είχε καλέσει στη «Λα Μασία». «Ποιος είναι αυτός ο κοντός που θυμίζει το Μέσι, ποιος είναι αυτός ο παικταράς», αναφώνησε ο Γάλλος στο τηλέφωνο ζητώντας να μάθει πληροφορίες για τον Κωνσταντέλια από τον αθλητικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα.

Ο Αμπιντάλ εισηγήθηκε την κατάθεση πρόταση ύψος 1.500.000 Ευρώ για την απόκτησή του, ωστόσο δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν την οικογένεια του, ούτε έδειχναν διάθεση να ασχοληθούν μαζί του. «Στον ΠΑΟΚ νιώθαμε αυτή την ασφάλεια και έτσι είπαμε όχι», θυμάται ο Βασίλης Κωνσταντέλιας που πήρε την απόφαση να πει όχι στην Μπαρτσελόνα.

Λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου 2018, ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι υπογραφές είχαν πέσει την πρώτη μέρα που θα μπορούσε ο «Ντέλιας» να υπογράψει συμβόλαιο, όντας 15 ετών και μιας ημέρας. Αυτό ο ΠΑΟΚ το πέτυχε εξασφαλίζοντας στην οικογένεια όλα όσα συζητήθηκαν, γεγονός που οικοδόμησε μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Το ταξίδι στο Μόναχο και η Φούλαμ

ΠΑΟΚ-Γιάννης Κωνσταντέλιας

Λίγοι γνωρίζουν ότι προτού βρεθούν στη Βαρκελώνη μπαμπάς και γιος είχαν ταξιδέψει στο Μόναχο και ο μικρός στα 14 του είχε φτάσει μια ανάσα από την Μπάγερν. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Ούλι Χένες που έκανε κουμάντο στους Βαυαρούς, έμπλεξε κάποιους Τούρκους μάνατζερ, ο Βασίλης Κωνσταντέλιας αντέδρασε και η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ!

Η πιο προχωρημένη περίπτωση με ομάδα του εξωτερικού δεν ήταν ούτε με την Μπαρτσελόνα, ούτε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που εμφανίστηκε με γραπτή πρόταση μέσα στο 2018, αλλά ήταν αυτή με τους «Κότατζερς» του Λονδίνου, τη Φούλαμ.

Οι δύο πλευρές όχι απλά είχαν συμφωνήσει, αλλά είχαν δώσει τα χέρια! Τελικά, οι εγγυήσεις προς την οικογένεια και η διαφωνία με τον ΠΑΟΚ για τα ποσοστά μεταπώλησης ακύρωναν το deal. Δύο χρόνια αργότερα, η Τσέλσι έφτασε πολύ κοντά στην απόκτησή του «Ντέλια», ωστόσο ο κορονοϊός στάθηκε η αιτία να μη γίνει το καθοριστικό ταξίδι στην αγγλική πρωτεύουσα και να μείνει στη μέση η μεταγραφή.

Για την ιστορία και μόνο, όλα αυτά τα χρόνια ο Βασίλης Κωνσταντέλιας είχε στα χέρια του πάνω από 25 προσκλήσεις από κορυφαίους συλλόγους, που κατά καιρούς χτύπησαν την πόρτα του για τον Γιάννη. Η Μάντσεστερ Σίτι, η Ατλέτικο, η Άρσεναλ, η Αϊντχόφεν, η Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά, είναι κάποιες από τις ομάδες που έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον. Πρόσφατα τον είδαν οι άνθρωποι της Σάλτσμπουργκ, της Βιγιαρεάλ και πάει λέγοντας.

Το σίγουρο είναι πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα απασχολήσει ουκ ολίγες ομάδες στο άμεσο μέλλον το οποίο προμηνύεται λαμπρό. Το μόνο που του ευχόμαστε είναι πάνω απ' όλα να έχει την υγεία του!

ΥΓ: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βγήκε σήμερα και έκανε λόγο για «ξεκάθαρη αλλοίωση του πρωταθλήματος» με αφορμή το δεύτερο γκολ του Αστέρα Τρίπολης. Απαίτησε την δημόσια τοποθέτηση της ΚΕΔ, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο από πλευράς της Επιτροπής Διαιτησίας. Ανεπίσημα, πάντως, τα στελέχη της ΚΕΔ παραδέχθηκαν ότι είναι δικαιολογημένα τα παράπονα του ΠΑΟΚ και πως το γκολ του Αστέρα ήταν οφσάιντ. Αυτό και τίποτα άλλο….

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.