ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: Ζωντανός στη μάχη για τον τίτλο με Νάρεϊ και ατίθασα νιάτα!

bet365

Με MVP τον Κάλεντ Νάρεϊ που άνοιξε το σκορ στο 14' και έδωσε ασίστ στον Κουλιεράκη για το τελικό 2-0 στο 61', ο ΠΑΟΚ υπέταξε την ΑΕΚ και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για τίτλο - Απίθανη, ζογκλερική ασίστ του Κωνσταντέλια στο 1-0, για δύο αποβολές στο α' μέρος διαμαρτύρεται η Ενωση.

Με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να μαγεύει πάνω στο χορτάρι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια το ντέρμπι των «Δικεφάλων» και βλέπει διαφορετικά τα πράγματα στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ετσι ξεκίνησαν οι δυο «Δικέφαλοι»

Έχοντας οδηγό την αναμέτρηση του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ ήθελε να επιβληθεί με το δικό του τρόπο παιχνιδιού απέναντι στην πίεση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πόνταρε εξαρχής στην ορθολογική ανάπτυξη, την καλή κυκλοφορία της μπάλας, με την ελπίδα πως αυτή την φορά η ομάδα του θα φαινόταν αποτελεσματική, κυρίως, στο κομμάτι της επίθεσης.

Μπροστά από τον Κοτάρσκι, που επέστρεψε κάτω από την εστία του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν οι Ίνγκασον και Κουλιεράκης στα στόπερ, ο Σάστρε με τον Ράφα Σοάρες στα μπακ.

Ο Στέφαν Σβαμπ φαινόταν να έχει προβάδισμα έναντι του Τιάγκο Ντάντας για να αγωνιστεί στο πλευρό του Ντάγκλας Αουγκούστο, κάτι που εδεν πιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση της αρχικής ενδεκάδας, με τον Λουτσέσκου να δίνει φανέλα βασικού στον Πορτογάλο χαφ, ενώ δεν πείραξε το παραμικρό σ’ ότι αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Η τριάδα των χαφ αποτελούμενη από τους Νάρεϊ, Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς δεν άλλαξε, όπως και ο βασικός φορ με τον Νέλσον Ολιβέιρα να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεσή του.

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα που επέλεξε από την πλευρά του ο Ματίας Αλμέιδα ξεκινώντας με τους «11 του πρωταθλήματος». Ο Αθανασιάδης, που έλεγξε τα δοκάρια της εστίας μπροστά στη Θύρα 4, είχε μπροστά του στην άμυνα την τετράδα με Ρότα, Μουκουντί, Βίντα και Χατζισαφί, στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Άμραμπατ να παραμένει στη δεξιά πλευρά και τον Πινέδα στην αριστερή, ο Αραούχο ήταν πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Το ημίχρονο της έντασης και του… Κωνσταντέλια

Το πρώτο μέρος είχε πολύ κουβέντα (αποκλειστικά από πλευράς ΑΕΚ) για τη διαιτησία του Νορβηγού Εσκάς, αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά το πρώτο μισό του ντέρμπι χαρακτηρίστηκε από την ένταση, το πάθος, τις μονομαχίες και χρωματίστηκε έντονα από μια στιγμή μαγείας του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πεσμένος έκανε τρεις επαφές, η μία με τον ώμο του, έστρωσε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και την έδωσε στον Νάρεϊ που με σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη και με το πρώτο γκολ μετά από τον περασμένο Οκτώβριο απέναντι στον Ολυμπιακό έδωσε το προβάδισμα με 1-0 (14’) στους «ασπρόμαυρους».

Η ΑΕΚ, μετά το 20ο λεπτό ανέβασε στροφές, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Απείλησε, είχε τις στιγμές της, με καλύτερη αυτή με το σουτ του Πινέδα (22’) που εξουδετέρωσε ο Κοτάρσκι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 και αυτή τη φορά το κράτησε εύκολα

Το πρώτο τέταρτο του β’ μέρους ήταν… άλλο ματς. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο χορτάρι της Τούμπας κάτι που επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ. Στο 62ο λεπτό ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα δύο γκολ.

Ο Ματίας Αλμέιδα βλέποντας την ομάδα του να είναι πίσω με δύο γκολ έριξε στο ματς αρχικά τον Γκατσίνοβιτς, αντί του Γιόνσον, αλλά και λίγα λεπτά αργότερα τον Ελίασον, αντί του Πινέδα, θέλοντας να αλλάξει πράγματα στη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ χωρίς πάντως να του βγαίνει το συγκεκριμένο σχέδιο. Στο 80’ ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης «άδειασε» τον πάγκο του με τρεις μαζεμένες αλλαγές (Τσούμπερ, Φαν Βέερτ, Σιντιμπέ), αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 90’ για να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με τα σουτ του Τσούμπερ και του Σιντιμπέ, που τα έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο ο Κοτάρσκι.

MVP: Όρθια η Τούμπα αποθέωσε τον Γιάννη Κωνσταντέλια για τη μοναδική παράσταση που πρόσφερε ο 19χρονος στο χορτάρι της.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι έκανε τη διαφορά -σε σχέση και με το ματς στην Τρίπολη- για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ΑΕΚ δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον αρχηγό της, Σέρχιο Αραούχο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η ΑΕΚ πλήρωσε το λάθος του Αθανασιάδη να μην βγει μετά το κόρνερ του ΠΑΟΚ και αφήνοντας τον Κουλιεράκη να τον νικήσει για το 2-0

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Νορβηγός Εσκάς άφησε το σκληρό παιχνίδι, ήταν δεδομένο ότι δε θα σφύριζε πολύ θέλοντας να αφήσει το ρυθμό του αγώνα, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται και να ζητάει κόκκινη κάρτα στον Ίνγκασον στη φάση με τον Λιβάι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της Τούμπας και την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει από την ΑΕΚ από τον Ιούλιο του 2020 και μετά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το ντέρμπι και παρέμεινε κοντά στην κορυφή, σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Η ΑΕΚ με εξαίρεση το πολύ καλό 25λεπτο (20’-45’) του πρώτου ημιχρόνου δεν μπόρεσε να φανεί στο ντέρμπι, ούτε είχε κάποιο σχέδιο για να απαντήσει στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Ντάντας (81’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Νάρεϊ (88’ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (92’ Φιλίπε Σοάρες), Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (80’ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον (63’ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (72’ Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (80’ Φαν Βέερτ), Λιβάι Γκαρσία (80’ Τσούμπερ)

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα