ΟΦΗ: Το ενδεχόμενο απόκτησης φορ, ο Φελίπε και η (προσεγμένη) αναβάθμιση του ρόστερ

ΟΦΗ: Το ενδεχόμενο απόκτησης φορ, ο Φελίπε και η (προσεγμένη) αναβάθμιση του ρόστερ

Νότης Χάλαρης
ΟΦΗ: Το ενδεχόμενο απόκτησης φορ, ο Φελίπε και η (προσεγμένη) αναβάθμιση του ρόστερ

bet365

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεταγραφική αγορά του χειμώνα και ο ΟΦΗ έχει ανεβάσει το επίπεδο του ρόστερ, έχοντας αφήσει «ανοιχτό» το παράθυρο για το θέμα του φορ.

Η δουλειά του Βάλντας Νταμπράουσκας αποτυπώνεται τόσο στην αγωνιστική ταυτότητα (που απέκτησε ο ΟΦΗ) αλλά και στην βαθμολογική κατάσταση, καθώς η ομάδα βρίσκεται στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη αλλά και στο -10 από τα play off, με επτά αγωνιστικές να απομένουν.

Από την πλευρά της, η διοίκηση πρόσφερε στον Λιθουανό προπονητή τη δική της βοήθεια με μεταγραφές που ανέβασαν το επίπεδο του ρόστερ και δίνουν έξτρα βοήθειες για τη συνέχεια της σεζόν. Ωστόσο η αποχώρηση του Άνχελ Γκερέρο άφησε ανοιχτό το... παράθυρο για την απόκτηση ενός ακόμα φορ μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και στον κρητικό σύλλογο δουλεύουν με γρήγορους ρυθμούς για να βρουν τον κατάλληλο στη γραμμή κρούσης.

οφη

Τα δεδομένα για την επιστροφή του Φελίπε

Με επτά μέρες να απομένουν, ο ΟΦΗ έχει επικεντρωθεί στην απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού. Ο Μαρκ Γκουάλ ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας, όπου παρά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε, η Γιαγκελόνια δεν ήθελε να αφήσει τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος να αποχωρήσει, καθώς δίνει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο προσκήνιο εμφανίστηκε το όνομα του Λουίζ Φελίπε, με τους Πορτογάλους να αναφέρουν πως ο ελληνικός σύλλογος έκανε κρούση στον άλλοτε ποδοσφαιριστή του για να τον φέρει πίσω στην Ελλάδα. Ο 29χρονος φορ επέστρεψε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας μετά τον δανεισμό του στην Τόκιο αλλά ψάχνεται για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του καθώς δεν είναι στα πλάνα της πορτογαλικής ομάδας.

Ο ΟΦΗ πράγματι κοιτάει την περίπτωσή του και κάνει προσπάθειες για να τον αποκτήσει ως ελεύθερο από την πορτογαλική ομάδα, καθώς η παρουσία του στο περσινό εξάμηνο ήταν εντυπωσιακή με οκτώ γκολ σε 13 παιχνίδια (!). Με τον ίδιο να έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, τα «λιοντάρια» προτιμούν να τον παραχωρήσουν ως δανεικό μέχρι το καλοκαίρι όπως έγινε και πέρσι, κάτι που ο κρητικός σύλλογος (βάση και των κινήσεων που έχει κάνει μέχρι στιγμής) δεν θα το προτιμούσε ωστόσο τα πάντα είναι... ανοιχτά μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Με προσεγμένο scouting και χωρίς... δανεικούς

Με την ανακοίνωση του Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ, ο ΟΦΗ έφτασε τις τρεις προσθήκες στο τωρινό «παζάρι», οι οποίες ενίσχυσαν το σύνολο του Νταμπράουσκας σε κομβικές θέσεις. Ο 25χρονος φορ είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Φιόριν Ντουρμισάι που αποχώρησε για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (όπου τραυματίστηκε σοβαρά στο ντεμπούτο του) και προέρχεται από έξι μήνες παραμονής στην Άαρχους όπου μέτρησε 11 συμμετοχές με τρία γκολ στο ενεργητικό του.

Πριν από τον Δανό επιθετικό, ο ΟΦΗ έφερε στην Ελλάδα τον άλλοτε ποδοσφαιριστή των Τορίνο, Φιορεντίνα και Μπράγκα, Μάρκο Μπάκιτς, με τον Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς να είναι ο νονός του και να μιλάει στο Gazzetta για την περίπτωση του διεθνή χαφ. Έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο, η ελληνική ομάδα κατάφερε να τον πείσει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του και να τον φέρει στην Κρήτη για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή.

οφη

Και τέλος φτάνουμε στον Σαντιάγκο Μοσκέρα, ο οποίος άνοιξε τη μεταγραφική αγοράς του χειμώνα για τον ΟΦΗ. Ο 27χρονος εξτρέμ είχε κάνει την Ντάλας να βγάλει από τα ταμεία της 2,5 εκατ. δολάρια (!) για να τον αποκτήσει το 2018 και γενικά είχε αρκετά καλές παρουσίες σε ΗΠΑ, Μεξικό και Κολομβία, όμως το κλαμπ της Κρήτης ήταν η καλύτερη αφορμή για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Το κοινό σημείο αυτών των τριών μεταγραφών είναι πως ο ΟΦΗ, ενισχύθηκε ποιοτικά αλλά και χωρίς... δανεικούς. Αμφότεροι ήρθαν ως ελεύθεροι στην Ελλάδα και ο κρητικός σύλλογος έχει τη δυνατότητα να χτίσει πάνω τους και όχι απλώς να τους... χαρεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Παράλληλα όλοι είναι αρκετά καλή ποδοσφαιρική ηλικία, με παιχνίδια στα πόδια τους στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν και έτοιμοι να βοηθήσουν το σύνολο του Νταμπράουσκας.

οφη

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα