Παναθηναϊκός: Οι δέκα πρωταγωνιστές του πρώτου γύρου και η επιλογή του κορυφαίου

Παναθηναϊκός: Οι δέκα πρωταγωνιστές του πρώτου γύρου και η επιλογή του κορυφαίου

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Οι δέκα πρωταγωνιστές του πρώτου γύρου και η επιλογή του κορυφαίου

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τους δέκα πρωταγωνιστές του «τριφυλλιού» στον ιστορικό από απόψη επίδοσης πρώτο γύρο του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια της Superleague και σας καλεί να αναδείξετε τον κορυφαίο.

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας παίρνοντας 12 νίκες σε 13 αγώνες, όντας αήττητοι κι έχοντας ικανοποιητικές διαφορές από τους συναγωνιστές τους για τον τίτλο.

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στις 12 αυτές νίκες και τη μία ισοπαλία χρειάστηκε σίγουρα να βάλει το... χεράκι όλη η ομάδα, όμως υπήρχαν κάποιοι που ξεχώρισαν παραπάνω και σημάδεψαν ένα ή περισσότερα παιχνίδια με τις εμφανίσεις τους.

Το Gazzetta σας παρουσίαζει, λοιπόν, τους δέκα παίκτες-πρωταγωνιστές της ομάδας, που άφησαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους ο καθένας ξεχωριστά σ' ένα ή περισσότερα από τα παιχνίδια του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας της Superleague με τη βοήθεια και της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου WyScout όπου χρειάστηκε.

Παναθηναϊκός - Ιωνικός 1-0 - Άντρατζ Σπόραρ

sporar_ionikos

Ο Σλοβένος επιθετικός μπορεί να μην σημείωσε το νικητήριο γκολ, κέρδισε όμως το πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Αϊτόρ για να σημειώσει το τέρμα, που έκρινε τελικά την αναμέτρηση. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Σπόραρ αποτελέσε την μεγαλύτερη πηγή κινδύνων των «πρασίνων» για εκείνο το ματς έχοντας ακόμη τρεις ευκαιρίες (αξίας 0,44xGoal) και πέντε επαφές μέσα στην μεγάλη περιοχή.

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-2 - Ρούμπεν Πέρεθ

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τον κομβικό ρόλο που έχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Ισπανός μέσος τόσο στο επιθετικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ ο Ρούμπεν Πέρεθ έδειξε πως μπορεί να δώσει λύσεις στην ομάδα ακόμα και όταν εκείνη δυσκολεύεται του αντιπάλου να αναπτυχθεί εφαρμόζοντας το βασικό της σχέδιο λόγω του πρέσινγκ.

Η μεγάλη του μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ που είχε αναγκαστικά ανέβει πιο ψηλά αποτέλεσε το αντίδοτο στο πρέσινγκ των Κρητικών δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Παλάσιος να τους τιμωρήσει και κάνει το 1-0 διευκολύνοντας το βράδυ της ομάδας του.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ισπανός μέσος είχε 3/5 μεγάλες μπαλιές και 90% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις γενικότερα (64/71), καθώς και 12 ανακτήσεις μπάλας, οι πέντε εκ των οποίων έγιναν στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0 - Άνταμ Τσέριν

Μπορεί να μην είχε γκολ και ασίστ, η αξιοπιστία όμως των επιλογών του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το «τριφύλλι». Έφτασε το δεύτερο καλύτερο ποσοστό του σε επιτυχία ενεργειών στην φετινή σεζόν, αφού το... κοντέρ έγραψε 68/86 ενέργειες με 79%. Την ίδια ώρα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 98% (!!) στις μεταβιβάσεις, αφού είχε 61/62. Βοήθησε αρκετά και στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, αφού προέβη σε επτά ανακτήσεις μπάλας, εκ των οποίων οι έξι ήταν στο επιθετικό τρίτο των «πρασίνων». Έδωσε τέλος και τρεις shot-assist, τις τελευταίες πάσες δηλαδή προτού εκετελέσει ένας συμπαίκτης του.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 - Άντρατζ Σπόραρ

Ο Σλοβένος επιθετικός ήταν ο MVP της μεγάλης ανατροπής του «τριφυλλιού» επί της «Ένωσης» στην 4η αγωνιστική , αφού κέρδισε το πρώτο πέναλτι με την κεφαλιά του που βρήκε στο χέρι του Χατζισαφί και εκτέλεσε εύστοχα το δεύτερο που αποκόμισε ο Γκάνεα από την μονομαχία του με τον Λιβάι Γκαρσία ολοκληρώνοντας έτσι την ανατροπή του Παναθηναϊκού πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του αγώνα. Μάλιστα ήταν το παιχνίδι που άλλαξε τις περισσότερες πάσες στο πρωτάθλημα με 16/19 (84%).

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 - Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα

Ο Ισπανός εξτρέμ έδωσε την καλύτερη φετινή του «παράσταση» στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίρνοντας το «τριφύλλι» από το χέρι και οδηγώντας το με χατ τρικ σε μία άνετη νίκη με 3-0 από ευκαιρίες που άξιζα μόλις 0,53 xGoal. Τα δύο φάουλ που σημείωσε είχαν από 0,06 το καθένα. Φυσικά δεν έμεινε μόνο στα γκολ, αφού είχε μία shot assist, 4/5 ντρίμπλες, 7/9 επιθετικές μονομαχίες, αλλά και έξι επαφές με την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2 - Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα

Μπορεί κόντρα στον ΠΑΣ να πέτυχε χατ τρικ, όμως τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η ανατροπή, η δεύτερη σερί σε ντέρμπι, που πέτυχε εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μεγαλύτερης σημασίας. Ο Ισπανός εξτρέμ είχε το καλύτερο του παιχνίδι από άποψη απειλής προς την αντίπαλη εστία, αφού είχε 1,36xG και ακόμη κι αν αφαιρέσουμε αυτό του πέναλτι που ήταν 0,76, τα npxG του φτάνουν τα 0,6, που είναι η κορυφαία του επίδοση στην σεζόν. Κι όλα αυτά μόλις με τρεις τελικές που βρήκαν και οι τρεις εστία. Παράλληλα, έδωσε και δύο shot assists.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0 - Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα

Σ' ένα ματς που δεν διεκδίκησε... δάφνες ποιότητας κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο παρατάχθηκε ο Αστέρας στον αγωνιστικό χώρο, το «τριφύλλι» πήρε αυτό που χρειαζόταν χάρη στην εξυπνάδα του Ισπανού εξτρέμ, που σε μία χαμένη φάση, δεν σταμάτησε να προσπαθεί και ανταμείφθηκε με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα. Ο Αϊτόρ είχε ακόμη έξι τελικές, εκ των οποίων δύο πήγαν στην εστία, αλλά και τρεις shot assists. Ακόμη έφτασε στον μεγαλύτερο αριθμό πασών (46), όπως είχε κάνει και στο παιχνίδι με τα Γιάννινα, μόνο που εδώ είχε 80% ποσοστό επιτυχίας αντί 74% ενώ είχε και 5/5 πάσες στο τρίτο μισό του γηπέδου.

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2 - Μπερνάρ Ντουάρτε

Το πρώτο καλό ματς του Βραζιλιάνου με την πράσινη φανέλα. Χωρίς να έχει κάνει κάποια τρομερή εμφάνιση, o Μπερνάρ δημιούργησε τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, το πρώτο με υπέροχη κάθετη πάσα στον Παλάσιος και το δεύτερο με την εκτέλεση κόρνερ στον Φακούντο Σάντσες, ο οποίος όμως σκόραρε με διπλή προσπάθεια κι έτσι ο Βραζιλιάνος δεν πιστώθηκε τυπικά δεύτερη ασίστ. Παράλληλα, είχε τέσσερις shot assists, 5/7 πάσες στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και 3/4 ντρίμπλες.

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0 - Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

Σίγουρα το ότι κέρδισε το κρίσιμο φάουλ και μετά το εκτέλεσε βγάζοντας μία εξαιρετική σέντρα στον αφύλακτο Σπόραρ στο δεύτερο δοκάρι για το νικητήριο γκολ είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά του στο ματς. Όμως ο Βέρμπιτς έκανε το καλύτερό του παιχνίδι σ' όλα τα επίπεδα στο ματς αυτό έχοντας, πέρα από την ασίστ, τρεις τελικές, τέσσερις επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και πέντε κερδισμένα φάουλ.

Βόλος - Παναθηναϊκός 1-5 - Σεμπαστιάν Παλάσιος

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος άνοιξε τον δρόμο στον Βόλο για την μεγαλοπρεπή επικράτηση των «πρασίνων» με δύο υπέροχα προσωπικά γκολ διευκολύνοντας ένα απόγευμα που έμελλε να είναι πιο σύνθετο για το «τριφύλλι» και τους 15 χιλ. οπαδούς που είχε στο πλευρό του. Ο ίδιος έκανε μακράν το πιο απειλητικό του παιχνίδι την φετινή χρονιά κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας (0,55xG) ενώ είχε και δύο shot assists. Είχε ακόμη 7/13 επιθετικές μονομαχίες (54%), τρία progressive runs (κούρσες που φέρνουν την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή) και κέρδισε και πέντε φάουλ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1 - Αλμπέρτο Μπρινιόλι

Ο Ιταλός κίπερ ήταν ο βασικός λόγος που οι «πράσινοι» μπόρεσαν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε και τελικά να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας με το πέναλτι του Σπόραρ. Χαρακτηριστικό της εμφάνισής του είναι πως βάσει των ευκαιριών που δέχθηκε έπρεπε να δεχθεί 1,9 γκολ (xCG) και δέχθηκε μόλις ένα, στον αγώνα που υπέστη την μεγαλύτερη πίεση προς την εστία του την φετινή σεζόν. Βοήθησε όμως και στο κομμάτι της ανάπτυξης τον Παναθηναϊκό έχοντας 6/12 μακρινές πάσες (50%) και 13/13 κοντινές μεταβιβάσεις.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1 - Χουάνκαρ

Ο Ισπανός αριστερός μπακ βοήθησε αρκετά το «τριφύλλι» προσφέροντας τόσο στο κομμάτι της δημιουργίας όσο και ανασταλτικά ενώ έβγαλε και την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Ιωαννίδη, που δεν την πιστώθηκε βέβαια, αφού ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια. Είχε οκτώ ανακτήσεις, τρεις στο αντίπαλο μισό του γηπέδου ενώ έδωσε τρεις shot assists, είχε 4/8 γεμίσματα, αλλά και τέσσερις επαφές στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 - Φώτης Ιωαννίδης

Ήταν ο MVP του «τριφυλλιού» την τελευταία εβδομάδα. Στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες έκανε γκολ μία αρκετά δύσκολη φάση, αφού η ευκαιρία την οποία αξιοποίησε άξιζε μόλις 0,12xG, λύνοντας έτσι τον «γόρδιο δεσμό» που είχε μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Στα 32 λεπτά που αγωνίστηκε, αφότου μπήκε αλλαγή, είχε τέσσερις επαφές μέσα στην μεγάλη περιοχή, 2/4 επιθετικές μονομαχίες ενώ κέρδισε και δύο φάουλ.

Loading...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα