Wyscout analysis: Ο «κέρβερος» Μπρινιόλι και η εξαιρετική του επίδοση στο ντέρμπι! (vid)

Wyscout analysis: Ο «κέρβερος» Μπρινιόλι και η εξαιρετική του επίδοση στο ντέρμπι! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Wyscout analysis: Ο «κέρβερος» Μπρινιόλι και η εξαιρετική του επίδοση στο ντέρμπι! (vid)

bet365

Ο Ιταλός κίπερ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, αποτρέποντας παραπάνω από ένα «σίγουρο» γκολ των «ερυθρολεύκων» με έξι σπουδαίες επεμβάσεις.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σπάνια μιλά ατομικά για τους ποδοσφαιριστές. Μετά το ισόπαλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως, έκανε μια εξαίρεση, η οποία άξιζε στον απόλυτο βαθμό.

«Ο Μπρινιόλι έκανε καλό παιχνίδι. Δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ επικίνδυνος και ο τερματοφύλακάς μας κράτησε στο τέλος. Μπορεί ο Σπόραρ να έβαλε το γκολ, αλλά ο Μπρινιόλι έκανε ένα από τα καλά του παιχνίδια. Λόγω του Μπρινιόλι μείναμε ζωντανοί μέχρι το τέλος».

O Iταλός κίπερ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στο αιώνιο ντέρμπι και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 6 επεμβάσεις. Κατέβασε ρολά, υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε λες και έπαιζε μόνος του με την επίθεση των «ερυθρολεύκων» και ήταν ο βασικός λόγος που το σκορ άνοιξε λίγα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης και όχι νωρίτερα. Σε μία φάση που αν ο Μάγκνουσον δεν έβαζε λανθασμένα το πόδι του, ο Μπρινιόλι πιθανότατα θα το είχε «βγάλει» κι αυτό.

ggg

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το μέγεθος της σπουδαιότητας των επεμβάσεων του έμπειρου άσου, θα πρέπει να εξετάσουμε τους αριθμούς από το Wyscout και συγκεκριμένα τον δείκτη XCGoals, που αφορά τους τερματοφύλακες και τις τελικές που δέχονται προς τον στόχο, εξετάζοντας φυσικά και την πορεία της μπάλας πέρα από τις άλλες συνθήκες.

Μέχρι να δεχθεί το γκολ από τον Μπιέλ στο 84', o Μπρινιόλι είχε αποτρέψει 1.2 «σίγουρα» γκολ, με τις εξαιρετικές αποκρούσεις στις εξής φάσεις:

  • Στο σουτ του Χάμες εντός περιοχής
  • Στον «κεραυνό» του Μασούρα εκτός περιοχής
  • Στο πλαϊνό τετ-α-τετ με τον Μπιέλ
  • Στη κεφαλιά του Μασούρα που έδιωξε με τα ακροδάχτυλα
  • Στο σουτ του Χάμες που άλλαξε πορεία από την παρέμβαση του Μάγκνουσον

Μάλιστα μετά το 1-0 του Ολυμπιακού, μπλόκαρε με σταθερότητα και ένα δυνατό, μακρινό σουτ του Χουάνγκ.

Φυσικά η εμφάνιση αυτή δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα για όσα κάνει φέτος στη SL1. Ο Μπρινιόλι έχει δεχθεί 4 τέρματα, σε τελικές ίσες με 6.08XCG, κάτι που σημαίνει ότι έχει γλιτώσει τον Παναθηναϊκό από δύο «σίγουρα» γκολ και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην αήττητη πορεία του «τριφυλλιού» προς το πρωτάθλημα.

@Photo credits: INTIME, Χρήστος Ζωίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα