Παναθηναϊκός: Το 13/15 του Αϊτόρ από την άσπρη βούλα και το 86,7% καριέρας

Παναθηναϊκός: Το 13/15 του Αϊτόρ από την άσπρη βούλα και το 86,7% καριέρας

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Το 13/15 του Αϊτόρ από την άσπρη βούλα και το 86,7% καριέρας

bet365

Ο Αϊτόρ ευστόχησε σ' ένα ακόμα πέναλτι και αύξησε το ποσοστό ευστοχίας του. Τι κάνει με τον Παναθηναϊκό και το συνολικό ρεκόρ καριέρας

Ο Ισπανός εξτρέμ κατόρθωσε με ακόμη έναν διαφορετικό τρόπο να δώσει τη λύση στο δυσεπίλυτο πρόβλημα που του έθεσε ο σκληροτράχηλος Αστέρας. Αυτή τη φορά ο Αϊτόρ όχι μόνο εκτέλεσε εύστοχα ακόμα ένα κρίσιμο πέναλτι, αλλά ήταν κι αυτός που το πήρε σε αντίθεση με τις άλλες έξι περιπτώσεις που έχει αναλάβει την εκτέλεση.

Σε μία σεζόν όπως η φετινή όπου ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να μπαίνει και πάλι σε mode πρωταθλητισμού, έχει χρειαστεί ήδη στα πρώτα επτά ματς να κερδίσει μερικά παιχνίδια, που ήταν στην κόψη του... ξηραφιού, και για να το κάνει αυτό εκμεταλλεύτηκε την αποτελεσματικότητα του 26χρονου Ισπανού από το σημείο του πέναλτι.

Ο Αϊτόρ έχει εκτελέσει φέτος τέσσερα πέναλτι στις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος κι έχει ευστοχήσει και στα τέσσερα (συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει 5/5, αφού εκτελέσει εύστοχα το δεύτερο με την ΑΕΚ ο Σπόραρ). Και το 4/4 αυτό ήταν σε πέναλτι... νίκης, αφού οι «πράσινοι» στα τρία παιχνίδια (με Ιωνικό, ΠΑΟΚ και Αστέρα) ήταν ισόπαλοι και πήραν προβάδισμα χάρη σ' αυτόν ενώ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Ισπανός έφερε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο, με την ανατροπή να ακολουθεί.

Συνολικά στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό ο Αϊτόρ έχει 7/8 πέναλτι, αφού είχε εκτελέσει και την περσινή σεζόν άλλα τέσσερα, όπου είχε ευστοχήσει στα τρία (με Απόλλωνα Σμύρνης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου) και είχε χάσει το ένα κόντρα στον Ατρόμητο, αφού είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

Έτσι, ο Ισπανός διατηρεί ένα ποσοστό της τάξης του 87,5% αυτά τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στο «τριφύλλι» (την πρώτη χρονιά δεν εκτέλεσε κάποιο πέναλτι). Από εκείνο το πρώτο και μοναδικό πέναλτι που έχασε κόντρα στους Περιστεριώτες, μετράει ένα σερί 5/5, το οποίο ξεκίνησε στον τελικό του περσινού Κυπέλλου Ελλάδος και συνεχίζεται φέτος.

Ανάλογα ήταν τα πεπραγμένα του και με την Τβέντε

Η ψυχολογία του Αϊτόρ είναι στα ύψη κι αυτό τον κάνει να είναι ο κατάλληλος για την συγκεκριμένη δουλειά, δεν είναι όμως η βασική αιτία για την οποία ο Ισπανός έχει πάρει επ' ώμου τις εκτελέσεις. Βλέπετε πρόκειται για έναν παίκτη, που εκτελούσε πέναλτι και στην Τβέντε. Εκεί μετρούσε 6/7, δηλαδή διατηρούσε ένα ποσοστό επιτυχίας (85,7%) σχεδόν ίδιο με αυτό που έχει στον Παναθηναϊκό και άρα μόνο τυχαία δεν είναι τα φετινά του αποτελέσματα.

Συνολικά στην καριέρα του έχει 13/15 στα πέναλτι έχοντας 6/7 στην Ολλανδία και 7/8 στην Ελλάδα με τους «πράσινους» έχοντας ποσοστό ευστοχίας ύψους 86,7%, δηλαδή πολύ κοντά στο να βάζει εννιά στα δέκα πέναλτι.

Το απόλυτο σε ντέρμπι

Κάτι άλλο που έχει επίσης τη δική του σημασία είναι πως ο Αϊτόρ δεν έχει αστοχήσει σε πέναλτι σε ντέρμπι. Από τα οκτώ πέναλτι που έχει εκτελέσει συνολικά με την φανέλα του «τριφυλλιού» τα τέσσερα, δηλαδή τα μισά, είναι κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, και μάλιστα το ένα σε τελικό. Σ' αυτά ο Ισπανός εξτρέμ έχει το απόλυτο, χωρίς κανένα εξ' αυτών να είναι σε σημείο του αγώνα, που το αποτέλεσμα του παιχνιδιού έχει θεωρητικά κριθεί, αφού στις περιπτώσεις αυτές οι «πράσινοι» είτε πήραν προβάδισμα (στα δύο με ΠΑΟΚ και στο περσινό με ΑΕΚ) είτε ισοφάρισαν (φετινό με ΑΕΚ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα