Wyscout analysis: H καλύτερη εμφάνιση, τα ''όργια'' του Χουάνκαρ και μία κομβική επανάκτηση

Wyscout analysis: H καλύτερη εμφάνιση, τα ''όργια'' του Χουάνκαρ και μία κομβική επανάκτηση

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Wyscout analysis: H καλύτερη εμφάνιση, τα ''όργια'' του Χουάνκαρ και μία κομβική επανάκτηση

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout γράφει για τον πιο παραγωγικό Παναθηναϊκό μακριά από την Λεωφόρο, την σπουδαία εμφάνιση του Ισπανού μπακ και ένα κλέψιμο... μισό γκολ που φέρει την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

To τρένο του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησε ούτε και στο Αγρίνιο, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε το ενδέκατο ''τρίποντο'' στα δώδεκα παιχνίδια του πρωταθλήματος και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Super League 1 σε απόσταση ασφαλείας από ΑΕΚ(+6) και Ολυμπιακό(+10).

Το πρωί της Πέμπτης μιλήσαμε για τα πιο σημαντικά της αναμέτρησης και σήμερα θα επιχειρήσουμε να... φωτίσουμε με την βοήθεια του Wyscout κάποιες διαφορετικές παραμέτρους της απόδοσης των ''πρασίνων'' κόντρα στον Παναιτωλικό.

Μία εμφάνιση που την αδικεί το τελικό 1-0, καθώς το Τριφύλλι δημιούργησε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες και πέρα από δύο στιγμές, δεν απειλήθηκε από τα ''καναρίνια'', σε ένα παιχνίδι όπου είχε τον απόλυτο ελεγχό του σε όλη την διάρκειά του.

Η πιο παραγωγική εμφάνιση μακριά από την Λεωφόρο

Κατά γενική ομολογία η πιο ''γεμάτη'' εμφάνιση του Παναθηναϊκού μακριά από την Λεωφόρο ήρθε στον Βόλο, με το 5-1 να χορταίνει ωραίο ποδόσφαιρο τους φίλους του συλλόγου. Στο Αγρίνιο, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν πιο παραγωγική σε σχέση με το Πανθεσσαλικό, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 2.37xGoals σε σχέση με τα 2.22 της πεντάρας. Αμυντικά επέτρεψε μόλις 0.15xG στον αντίπαλο ενώ στον Βόλο 1.14, δεχόμενος γκολ με πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

fff

Απέναντι στον Παναιτωλικό είχε 66% κατοχή της μπάλας ενώ στο Πανθεσσαλικό 52% και η μεγάλη διαφορά στην απόδοση της ομάδας ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιχνίδι, έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα. Στο Αγρίνιο σκόραρε 1.37 λιγότερο από αυτό που θα έπρεπε(οι χαμένες ευκαιρίες του Σπόραρ) ενώ στον Βόλο ήταν απόλυτα κυνικός, πετυχαίνοντας σχεδόν τρία γκολ περισσότερα από το προσδοκώμενο, χάρη στις εκτελέσεις του Παλάσιος κατά κύριο λόγο.

Οι 2 key passes του Χουάνκαρ και το 50% στις σέντρες

Ο Παναιτωλικός με τον τρόπο που επέλεξε να αμυνθεί, ρίχνοντας το βάρος στον περιορισμό του άξονα του Παναθηναϊκού, επέτρεψε στον Χουάνκαρ να αποδείξει για ακόμη μία φορά, το γιατί είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος.

Ο Ισπανός άσος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 2 key passes(μία στον Σπόραρ, μία στον Ιωαννίδη) και με 50% επιτυχημένες σέντρες, 4/8.

Η ικανότητα που έχει να στέλνει την μπάλα με το αριστερό στον χώρο όπου οι συμπαίκτες του μπορούν να γίνουν απειλητικοί, είναι υψηλού επιπέδου και έχει ''κουμπώσει'' ιδανικά σε αυτό που ζητά από εκείνον ο Γιοβάνοβιτς, δηλαδή να αγωνίζεται ως εξτρέμ σε φάση ανάπτυξης.

ccc

Η επανάκτηση που οδήγησε στο γκολ της νίκης

Πάμε και στη φάση του γκολ. Ο Ιωαννίδης πήρε τα εύσημα που έκρινε το παιχνίδι με το τέρμα που σημείωσε, ο Χουάνκαρ για τη σέντρα του.

Δεν θα υπήρχε φάση, όμως, δεν θα έβρισκε αυτούς τους χώρους για να επιτεθεί ο Παναθηναϊκός αν ο Τσέριν και ο Βαγιαννίδης δεν έκλεβαν την μπάλα από τον Κολοβό, εφαρμόζοντας το counter pressing που ζητά ο προπονητής και την άμεση επανάκτησης της μπάλας όσο ψηλότερα γίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

ddd

Τόσο ο Σλοβένος μέσος όσο και ο Έλληνας αμυντικός πήγαν με μεγάλη επιθετικότητα στο μαρκάρισμα, έκλεψαν πεντακάθαρα την μπάλα και έδωσαν την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό για μια άμεση επίθεση σε ψηλά μέτρα που στο τέλος έφερε το γκολ του Ιωαννίδη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.