Η καλύτερη εμφάνιση του playmaker Μάγκνουσον

Η καλύτερη εμφάνιση του playmaker Μάγκνουσον

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η καλύτερη εμφάνιση του playmaker Μάγκνουσον

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout γράφει για όσα εντυπωσιακά έκανε ο Χόρντουρ Μάγκνουσον στο 5-1 του Παναθηναϊκού επί του Βόλου.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος πήρε την λάμψη που του αναλογεί από τα δύο κρίσιμα και πολύ όμορφα γκολ στον Βόλο, o κόσμος του Παναθηναϊκού αποθεώθηκε όπως του έπρεπε για την μοναδική και ιστορική παρουσία στο Πανθεσσαλικό και σήμερα θα προσπαθήσουμε να «φωτίσουμε» λίγο περισσότερο έναν από τους αφανείς πρωταγωνιστές του «τριφυλλιού» στη δέκατη νίκη στη σειρά.

Οι αρετές του συνόλου είναι εκείνες που οδηγούν την ομάδα από επιτυχία σε επιτυχία αλλά αρκετά σημαντικός είναι και ο ατομικός παράγοντας.

Ο λόγος για τον Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα, καθώς ήταν εξαιρετικός τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα, αυτά τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει και αποτέλεσαν έναν από τους κύριους λόγους ώστε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον προτιμήσει το καλοκαίρι για να καλύψει το κενό του Φραν Βέλεθ, αναβαθμίζοντας τις επιλογές στο κέντρο της άμυνας.

«Μοχλός» ανάπτυξης από τα αριστερά

Στα διαστήματα του παιχνιδιού που ο Βόλος περίμενε τακτοποιημένος σε μεσαίο μπλοκ τον Παναθηναϊκό, ο Ισλανδός στόπερ ήταν καθοριστικός στο «χτίσιμο» των επιθέσεων, με ένα μοτίβο που το συναντάμε συχνά στα φετινά παιχνίδια του «τριφυλλιού». Ο «Μάγκα» σημάδευε τον Χουάνκαρ που σε φάση ανάπτυξης έχει ρόλο εξτρέμ, με τις μακρινές του μεταβιβάσεις να αγγίζουν το τέλειο. Σύμφωνα με το Wyscout oλοκλήρωσε το παιχνίδι με 10/13 εύστοχες μακρινές πάσες και βοήθησε αρκετά στη δημιουργία από την άμυνα.

γγγ

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα

Ο έμπειρος στόπερ δεν έμεινε μόνο σε αυτό, καθώς όταν οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν σημαντικά, πήρε τα μέτρα που έπρεπε και προσπάθησε με διαγώνιες μεταβιβάσεις να φτιάξει συνθήκες 1vs1 στους εξτρέμ της ομάδας του. Όπως για παράδειγμα έκανε σε αυτή την περίπτωση που ακολουθεί με τον Παλάσιος.

fff

Σε όλα τα φετινά παιχνίδια ένας τρόπος ανάπτυξης έχει ως πρωταγωνιστή τον διεθνή στόπερ αλλά αυτό που έκανε την διαφορά στο Πανθεσσαλικό ήταν η ευστοχία του προς τις πάσες του στον Χουάνκαρ.

γγγ

Οι long passes του Μάγκνουσον στο Πανθεσσαλικό

Ανίκητος αμυντικά

Πάμε τώρα και στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν στόπερ, οπότε εξίσου σημαντικά είναι και τα πεπραγμένα του σε αυτό το κομμάτι. Ας τα δούμε:

  • 11/13 κερδισμένες μονομαχίες
  • 3/3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες
  • 4 κοψίματα
  • 4 επανακτήσεις
  • 81% επιτυχημένες ενέργειες στον αγώνα

Ο Μάγκνουσον ήταν εξαιρετικός αμυντικά και μαζί με τον Μπαρτ Σένκεφελντ έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και κυρίως αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτή την φάση της χρονιάς παίρνουν συνεχόμενα παιχνίδια μαζί, καθώς το προηγούμενο διάστημα ήταν τραυματίες και οι δύο.

Υψηλού επιπέδου το «διάβασμα» του παιχνιδιού

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια του με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Μάγκνουσον επιβεβαιώνει όλες τις αρετές που τον έχουν βασικό στην Εθνική Ισλανδίας και αναντικατάστατο μέλος τα προηγούμενα χρόνια στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μπορεί να μην είναι ο aggresive στόπερ, εκείνος που θα «φάει» τον αντίπαλο αλλά το «διάβασμα» που κάνει στις καταστάσεις που δημιουργεί ένα παιχνίδι, είναι υψηλού επιπέδου. Αυτός ο τομέας μαζί με την ικανότητά του με την μπάλα, δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον «πακέτο» που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.