Στο Βόλο εμφανίστηκαν όλες οι αρετές ενός υπέροχου Παναθηναϊκού

Στο Βόλο εμφανίστηκαν όλες οι αρετές ενός υπέροχου Παναθηναϊκού

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Στο Βόλο εμφανίστηκαν όλες οι αρετές ενός υπέροχου Παναθηναϊκού

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα έκανε ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Πανθεσσαλικό σε μία υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρική παράσταση.

Το τρένο του Παναθηναϊκού δεν έκανε στάση ούτε στον Βόλο, με το Τριφύλλι να στήνει ένα μοναδικό πάρτι πάνω στο χορτάρι και να χορταίνει ποδόσφαιρο τους 15.000 και πλέον οπαδούς που μετέτρεψαν το Πανθεσσαλικό σε Λεωφόρο. Το 10/10 μπήκε στη βιτρίνα της ιστορίας του συλλόγου, όπως και η παρουσία των ''πρασίνων'' στις κερκίδες, στη μεγαλύτερη εκδρομή που έχει δει τις τελευταίες δεκαετίες το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προελαύνει προς την γη της επαγγελίας και αυτό το 5-1 κόντρα στον Βόλο, ήρθε μέσα από μια επιβεβαίωση ανωτερότητας, μέσα από μία παρουσίαση όλων των αρετών αυτής της ομάδας σε μία υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρική παράσταση. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή διαθέτει την πιο αποτελεσματική επίθεση της SL1 με 20 γκολ και την καλύτερη ανασταλτική συμπεριφορά έχοντας δεχθεί μόλις 3 τέρματα σε δέκα αγωνιστικές με τους αντιπάλους του να μην δημιουργούν παρά ελάχιστες ευκαιρίες.

Το Τριφύλλι κατέθεσε στο Πανθεσσαλικό τα αγωνιστικά στοιχεία εκείνα που τον έχει φέρει απόλυτα δίκαια στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και με σημαντική διαφορά από τους διώκτες του. Πάμε να τα δούμε...

Το απόλυτο Run N Gun

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν είναι μία ομάδα που όταν βρει χώρους θα σε... σκοτώσει. Οι μεταβάσεις του Τριφυλλιού από άμυνα σε επίθεση είναι για σεμινάριο, έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο μέσα από την δουλειά του προπονητή και των παικτών, μέσα από την ομοιογένεια και την χημεία. Ο Βόλος έκανε ένα μεγάλο λάθος το βράδυ του Σαββάτου. Από το 35' και έπειτα άνοιξε τις γραμμές, ανέβηκε πολύ ψηλά, δεν είχε καλές επιστροφές και... 1-0!

Το ''πράσινο'' επιθετικό τρανζίσιον έκανε και πάλι την δουλειά, με την φάση πρώτο γκολ της ομάδας να ξεκινά από την περιοχή του Μπρινιόλι και να ολοκληρώνεται στα δίχτυα του Βόλου έπειτα από τα εξής:

  • Επανάκτηση κατοχής από τον Σένκεφελντ, ο οποίος δεν απομακρύνει, δεν στέλνει την μπάλα μακριά αλλά την δίνει με ηρεμία στον Ρούμπεν για να βάλει στο... on την σωστή μετάβαση.
  • Μέσα σε 13'' η μπάλα έχει φτάσει στο πλεκτό του Κλέιμαν. Σένκεφελντ-Ρούμπεν-Μπερνάρντ-Παλάσιος.
  • Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε στο ανοιχτό γήπεδο ένα 5vs4, με την κίνηση του Μπερνάρντ στη πλάτη του Παλάσιος να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ντρίμπλα στον Αργεντινό εξτρέμ, καθώς ο Εσκοβάλ είχε να αντιμετωπίσει ένα 2vs1.

Όταν ο τερματοφύλακας δημιουργεί

Το περσινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός στοχευμένα προχωρούσε στην απόκτηση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Για όσα έκανε ο Ιταλός στον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο κάτω από τα δοκάρια αλλά κυρίως για όσα έκανε με την μπάλα στα πόδια. Τερματοφύλακα καλό στην εστία είναι εύκολο να βρεις, το δύσκολο είναι να εντοπίσεις κάποιον που θα αποτελεί ''όπλο'' στο build up και την δημιουργία, συνδυάζοντας και την ασφάλεια στα γκολποστ. Ο Ιταλός είναι ένας κίπερ για πρωταθλητισμό.

Ο Παναθηναϊκός χθες στον Βόλο... καθάρισε το παιχνίδι με ένα γκολ, το οποίο αποτελεί δημιουργία του τερματοφύλακά του. Από τα πόδια του Μπρινιόλι φεύγει η μπάλα για τον Παλάσιος, με τον έμπειρο άσο να έχει εντοπίσει το 1vs1 που μπορεί να παἴξει ο συμπαίκτης του έξω από την περιοχή.

Του έστειλε την μπάλα συστημένη και του έδωσε την ευκαιρία για μια άμεση εκτέλεση που έφερε το 2-0. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπρινιόλι ψάχνει τον Παλάσιος στα φετινά παιχνίδια. Το προσπαθεί καιρό ο Ιταλός, το πέτυχε στον Βόλο, δίνοντας την πρώτη του ασίστ με την πράσινη φανέλα.

Οι αυτοματισμοί στη κυκλοφορία

Πάμε και στο πέμπτο γκολ. Είπαμε και παραπάνω η παλέτα των ποδοσφαιρικών χρωμάτων του Παναθηναϊκού διαθέτει τα πάντα. Στο τέρμα που σημείωσε ο Άντρατζ Σπόραρ το Τριφύλλι έχει αλλάξει την μπάλα με ηρεμία, διαβάζει την άμυνα του Βόλου και με υπομονή κυκλοφορεί την μπάλα, ώστε να προκύψουν πάνω στο χορτάρι οι θέσεις εκείνες και οι κινήσεις που θα διαλύσουν τις γραμμές του αντιπάλου.

Ο Χουάνκαρ με τον Μπερνάρντ συνεργάζονται άψογα στα αριστερά και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος με μία κάθετη σήμα κατατεθέν της ποιότητάς του δημιουργεί για τον Σλοβένο στράικερ μία καθαρή εκτέλεση για το πέμπτο γκολ.

Ακόμη ένα υπέροχο τέρμα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Η ατομική ποιότητα

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, διαθέτει ένα σύνολο απόλυτα δουλεμένο, μία ομάδα που από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό παραμένει πιστή στη φιλοσοφία και τις αρχές του προπονητή της, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του παρουσιάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάτι πολύ όμορφο και ουσιαστικό. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι ''πάντρεμα'' συστατικών και εκτός από την ευλογία να διαθέτει τον Γιοβάνοβιτς, το Τριφύλλι διαθέτει και μεγάλη ατομική ποιότητα, την οποία πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό του τα δύο τελευταία καλοκαίρια.

Με κινήσεις που κόστισαν ακριβά, με συμβόλαια εκατομμυρίων, με την διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου να προσφέρει στον προπονητή όλα τα απαιτούμενα ''εργαλεία'' για να δημιουργήσει αυτό που θέλει. Στην κριτική πρέπει να είμαστε δίκαιοι και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με την αύξηση του μπάτζετ, έχει συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Εκτός, λοιπόν, από τις ομαδικές κινήσεις, παίζει ''μπάλα'' και η ατομική ποιότητα. Του Σεμπάστιαν Παλάσιος στην εκτέλεση για το 1-0, του Μπρινιόλι στη μεταβίβαση για το 2-0, του Τσέριν για την ντρίμπλα στο 4-0, του Μπερνάρντ και του Σπόραρ για την συνεργασία στο πέμπτο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε επίπεδο παικτών από τους αντιπάλους του, από τους άμεσους ανταγωνιστές του. Σε κάθε θέση διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και τον Ιανουάριο καλύψει σωστά τα κενά που δημιούργησαν οι σοβαροί τραυματισμοί, τότε θα έχει κάνει ακόμη ένα βήμα προς την υπέρβαση.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.