Το «ταμείο» της ημέρας: Μαζικού, Νταμπό, Κουλούρης, Οριγκί

Newsroom
Το «ταμείο» της ημέρας: Μαζικού, Νταμπό, Κουλούρης, Οριγκί

bet365

Ο Αρης επισημοποίησε την απόκτηση του Κονγκολέζου αριστερού μπακ και του χαφ από τη Μπουρκίνα Φάσο, ο Ατρόμητος παραχώρησε τον διεθνή φορ στη Λίντσερ της Αυστρίας, ενώ η Μίλαν έκανε official την προσθήκη του Βέλγου φορ.

Ως «μεταγραφική ημέρα του Αρη» μπορεί να λογίζεται η αποψινή (5/7) καθώς οι «κίτρινοι» επισημοποίησαν και όχι μόνο αρκετά deals. Κλεισμένα μεν, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν πέσουν οι υπογραφές κτλ ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Με αυτά διαπραγματευόμαστε κάθε βράδυ ως το «ταμείο» του 24ωρου – έστω και «κλεισμένες» συμφωνίες – και ας τα δούμε λοιπόν.

Αρχίζουμε με τους Θεσσαλονικείς που όπως είπαμε είχαν... πάρα πολύ δουλειά, σε όλα τα «μέτωπα». Οι Μπράντλεϊ Μαζικού και Μπριάν Νταμπό, μπακ και χαφ αντίστοιχα, που βρίσκονταν από χθες στην Ελλάδα για λογαριασμό τους έγιναν και official παίκτες τους, ενώ στο ρόστερ παρέμεινε και ο στόπερ Γιοάν Μπεναλουάν που ανανέωσε τη συνεργασία του με το club. Αντίθετα οριστικά παρελθόν αποτελεί ο Μπρούνο Γκάμα που θα συνεχίσει στην Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας, σε μία «γεμάτη» Τρίτη για όλους στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Την ίδια στιγμή αποχώρηση-μπαμ είχαμε στο Περιστέρι, καθώς ο Ευθύμης Κουλούρης θα συνεχίσει στη Λίντσερ της Αυστρίας και αυτόματα ο διεθνής φορ έγινε ο ποδοσφαιριστής που έφερε τα περισσότερα έσοδα στο ταμείο του συλλόγου.

Στη Νίκαια οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Χοσέ Κάνιας ρύθμισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της παραμονής τους στον Ιωνικό, ενώ new entry και αποχώρηση είχαμε στον ΠΑΣ. Οπου στα Γιάννινα ήρθε για δοκιμή ο νεαρός Μαυροβούνιος εξτρέμ Ενες Χαμπίμποβιτς όμως αποχώρησε ο Πολωνός επιθετικός Μάικ Λούκοβιτς που επίσης ήταν on trail στον «Αγιαξ της Ηπείρου».

Στα εκτός συνόρων τώρα δικά μας παιδιά, οι Δημήτρης Σταυρόπουλος και Ηλίας Κουτσουπιάς άλλαξαν φανέλα. Πέρσι ήταν αντίπαλοι στη Serie B της Ιταλίας και ναι μεν ο δεύτερος παρέμεινε στην κατηγορία καθώς υπέγραψε στην Μπενεβέντο, ο πρώτος έφυγε από τη χώρα και θα συνεχίσει στην Πολωνία και τη Βάρντα Πόζναν.

Στα 100% του εξωτερικού τώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την πρώτη της θερινή μεταγραφή, με την απόκτηση του Τάιρελ Μαλάσια από τη Φέγενορντ. Ο 22χρονος αριστερός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια και αποτελεί την «παρθενική» προσθήκη στο ρόστερ του Ερικ Τεν Χαγκ ενόψει της νέας σεζόν, κοστίζοντας 15+3 εκατομμύρια ευρώ.

Πρώτη επίσημη μεταγραφή, μετά την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς στο συμβόλαιο του Αλεσάντρο Φλορέντσι, ανακοίνωσε και η Μίλαν. Ο Ντιβόκ Οριγκί ήταν ήδη «κλεισμένος» από τα τέλη της περασμένης σεζόν και πλέον είναι και τυπικά παίκτης των Ροσονέρι, υπογράφοντας συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα του ο «ήρωας» της ανόδου της Νότιγχαμ, Μπρις Σαμπά. Ο Κονγκολέζος κίπερ είχε ζητήσει μεταγραφή από τη Φόρεστ παρά την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premier League και η επιθυμία του εκπληρώθηκε, με τη Λανς να ανακοινώνει την απόκτησή του καταβάλλοντας το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Υπενθυμίζεται ότι το κενό του κάτω από τα δοκάρια της Νότιγχαμ θα καλύψει τη φετινή σεζόν ο Ντιν Χέντερσον, που αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ημέρα μεταγραφών και για τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία πρόσθεσε τον Τούρκο διεθνή μπακ και πρωταθλητή Γαλλίας το 2021, Ζεκί Τσελίκ από τη Λιλ. Το ποσό της μεταγραφής του 25χρονου ανήλθε στα επτά εκατομμύρια ευρώ κι αποτέλεσε έτσι την πρώτη φετινή αγορά των Τζιαλορόσι από άλλο σύλλογο, καθώς οι Μάτιτς και Σβίλαρ αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα