Με ψυχή, καρδιά και έναν συγκλονιστικό Βέλεθ ο Παναθηναϊκός πήρε βαθμό ''χρυσάφι''

Με ψυχή, καρδιά και έναν συγκλονιστικό Βέλεθ ο Παναθηναϊκός πήρε βαθμό ''χρυσάφι''

Με ψυχή, καρδιά και έναν συγκλονιστικό Βέλεθ ο Παναθηναϊκός πήρε βαθμό ''χρυσάφι''

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον άδειο από ενέργεια Παναθηναϊκό που δεν έχασε ούτε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, την απίθανη εμφάνιση του Φραν Βέλεθ, τις χαμένες ευκαιρίες και την πολύ δύσκολη συνέχεια.

Δεν ήταν καλός στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, του έλειψαν πολλές από τις ομαδικές του αρετές του και κυρίως του έλειψε η ενέργεια, τα τρεξίματα, η δυνατότητα να αλλάξει την ένταση της λειτουργίας του πάνω στο χορτάρι. Στο σημείο, όμως που βρίσκεται η σεζόν και με δεδομένη την αξιοσημείωτη αγωνιστική του πρόοδο μέσα στη χρονιά, αυτό που μετρά τώρα είναι μόνο τα αποτελέσματα και ο βαθμός που πήρε στη Καλογρέζα κόντρα στην ΑΕΚ είναι ''χρυσάφι''.

Μπορεί να πέταξε την ευκαιρία να... καθαρίσει άμεσα την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά με την εικόνα που είχε στο παιχνίδι, θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ισοπαλία, η οποία τον διατηρεί στο +2 από την ''Ένωση'' και του δίνει το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία, όπως είναι από ''πάνω'' και από τον Άρη σε περίπτωση που ολοκληρώσουν με τους ίδιους βαθμούς. Σενάριο διόλου απίθανο, όπως έχει εξελιχθεί το μίνι πρωτάθλημα.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να μην κατέθεσε τα σημάδια της αγωνιστικής του ποιότητας αλλά είχε ψυχή, καρδιά, γενναιότητα σε ένα ντέρμπι που πήγε στα δυνατά μαρκαρίσματα, την ένταση, το πάθος, το ποδοσφαιρικό ''ξύλο''. Χρειάζονται και αυτά στο φινάλε της σεζόν. Στο ματς της κανονικής διάρκειας είχε κλασσικές ευκαιρίες, ήταν πολύ ανώτερος, έφτιαξε τελικές ίσες με 3 xGoals και έχασε 1-0. Απόψε είχε μόνο δύο καλά δεκάλεπτα και πιο πολύ εκείνο από το 60' μέχρι 70', ωστόσο, πήρε κάτι από την αναμέτρηση και προχωρά με ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα ενόψει των τριών αγώνων που απομένουν. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού για την έξοδο στην Ευρώπη είναι η κόπωση.

Η εμφάνιση του Βέλεθ, βγαλμένη από ποδοσφαιρικό κόμικ

Σε ένα βράδυ που ήταν αρκετοί εκείνοι που δεν πέρασαν τον μέσο όρο με την εμφάνισή τους, ο Φραν Βέλεθ πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό ματς, ίσως το καλύτερό του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο σε ρόλο... πορτιέρε είχε δύο καθοριστικές επεμβάσεις στις ενέργειες του Κριχόβιακ και του Γκαρσία. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν... παντού, έκοβε τα πάντα, ήταν πραγματικά ανίκητος(εξαίρεση μια χαμένη κεφαλιά από φάουλ του Λιβάι Γκαρσία) και από τους λίγους που είχαν το καθαρό μυαλό να περάσουν τις μπάλα ανάμεσα στις γραμμές της ΑΕΚ.

δδδχ

Ο Ισπανός στόπερ ήταν συγκλονιστικός και χωρίς αμφιβολία ο mvp όχι μόνο της ομάδας του αλλά και ολόκληρου του παιχνιδιού. Αρχηγός με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Βελτιώθηκε με τις αλλαγές, τραγικός ο Βιτάλ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο και σε αυτό βοήθησαν οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ορθά έβγαλε στην ανάπαυλα τον κάκιστο και επικίνδυνο να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα Βιγιαφάνιες αλλά η είσοδος του Ματέους Βιτάλ ανάγκασε τους ''πράσινους'' να παίζουν με... παίκτη λιγότερο, καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Στον αντίποδα, τόσο ο Καρλίτος, όσο πολύ περισσότερο ο εξαιρετικός Κουρμπέλης βοήθησαν με την παρουσία τους την ομάδα να γίνει πιο απειλητική.

sssx

O Σέρβος τεχνικός και παρότι η ομάδα του δεν έβγαζε την εικόνα του ''πάμε να το πάρουμε'', το διεκδίκησε το ματς, με την είσοδο του Μακέντα και με το επί της ουσίας 4-4-2, με το οποίο πορεύθηκε από την είσοδο του Ιταλού φορ και έπειτα. Ο προπονητής έδειξε στην ομάδα με τις κινήσεις του πως στόχος ήταν μέχρι τέλους το ''τρίποντο'', ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ήθελε αλλά δεν μπορούσε, έχοντας πολλούς παίκτες πραγματικά στα όρια.

Αυτές οι φάσεις πρέπει να γίνονται γκολ

Παρά την μέτρια αγωνιστική του εικόνα ο Παναθηναϊκός τις είχε τις ευκαιρίες του. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η κεφαλιά του Κουρμπέλη που έβγαλε πάνω στην γραμμή ο Άμραμπατ, το πρόχειρο σουτ του Χουάνκαρ στην επαναφορά, η μεγάλη ευκαιρία του Καρλίτος, το σουτ του Κώτσιρα.

φφχ

Πλέον όλα παίζονται στη κόψη του ξυραφιού και υπάρχει και ένας τελικός Κυπέλλου σε δύο εβδομάδες, ο οποίος πιθανότατα να έχει την ίδια εικόνα με απόψε. Να είναι δηλαδή ένα ''κλειστό'' ματς που θα κριθεί από μια εκτέλεση. Απαγορεύεται, λοιπόν, από εδώ και στο εξής για το ''τριφύλλι'' να πετάει στα σκουπίδια αυτές τις φάσεις, θα το πληρώσει πολύ ακριβά αν δεν βρει τον τρόπο να διορθώσει αυτή την αδυναμία.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.