Ο capitan και κορυφαίος Βέλεθ, οι πέντε τελικοί και το «διπλό» που χρωστά ο Παναθηναϊκός

Ο capitan και κορυφαίος Βέλεθ, οι πέντε τελικοί και το «διπλό» που χρωστά ο Παναθηναϊκός

Ο capitan και κορυφαίος Βέλεθ, οι πέντε τελικοί και το «διπλό» που χρωστά ο Παναθηναϊκός

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Ισπανό αρχηγό του «τριφυλλιού» που είναι ο καλύτερος στόπερ του πρωταθλήματος, το φινάλε της σεζόν και την ζωτικής σημασίας ανάγκη να πάρει ένα μεγάλο ματς εκτός έδρας ο φετινός Παναθηναϊκός.

Η εικόνα του-και-στο παιχνίδι με τον Άρη, τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά αυτό που είναι ορατό... δια γυμνού οφθαλμού από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Φραν Βέλεθ είναι ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας, είναι ο ποδοσφαιριστής εκείνος που θα δώσει το καλό παράδειγμα σε όλα, αυτός που θα πει και μια κουβέντα παραπάνω στο Κορωπί όταν και όποτε χρειαστεί, η προσωπικότητα εκείνη που έχει ανάγκη μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Στα εύκολα και τα δύσκολα.

Καλώς ή κακώς, για την ακρίβεια κακώς, τα τελευταία χρόνια έλειπαν από τα «πράσινα» αποδυτήρια οι παίκτες με τα ηγετικά χαρακτηριστικά που θα έδιναν το κάτι παραπάνω μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο Βέλεθ, ο Μαουρίσιο, ο Ρούμπεν Πέρεθ, ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι ποδοσφαιριστές που διαθέτουν το «πακέτο» να ηγηθούν, με τον Ισπανό στόπερ να είναι ένα βήμα μπροστά και ας είναι «τυπικά» τρίτος στην ιεραρχία των captains πίσω από τον Δημήτρη Κουρμπέλη και τον Σωκράτη Διούδη.

Η δήλωση οργής που εξέφρασε ολόκληρο τον οργανισμό του «τριφυλλιού» μετά την επαναλαμβανόμενη διαιτητική αδικία στη Τούμπα, η υποστήριξη των συμπαικτών του μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε είδους «τσαμπουκά» με πρόσφατο το παράδειγμα της επιβολής της τάξης στο περιστατικό με τον Ματίγια στη Λεωφόρο, είναι μόνο κάποια από τα περιστατικά, τα οποία επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω. Ο 31χρονος στόπερ στη δεύτερή του χρονιά με την πράσινη φανέλα και σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν, με τον Μπαρτ Σένκεφελντ στο πλευρό του.

ggg

Ανασταλτικά είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστος και αποτελεσματικός, προσφέρει απόλυτη ηρεμία στους συμπαίκτες του και στο κομμάτι του build up έχει προσαρμοστεί απόλυτα στα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφήνοντας στην άκρη τις... αγαπημένες του διαγώνιες μακρινές μεταβιβάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout, ο Βέλεθ βάσει των στατιστικών επιδόσεων όλων των κεντρικών αμυντικών του πρωταθλήματος, είναι ο κορυφαίος στη θέση αυτή μαζί με τον Παπ Σισέ του Ολυμπιακού.

lll

Η «χημεία» του με τον Σένκεφελντ είναι σε πολύ καλά επίπεδα και με την εικόνα που έχει, η λογική λέει πως η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα και θα επεκτείνει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2023. Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίας στην ομάδα και ήρθε επί των ημερών του αδικημένου από τον εαυτό του λόγω Πογιάτος, Τσάβι Ρόκα.

Μία χρονιά γεμάτη τελικούς, θα τελειώσει με 5 τέτοιους

Πρέπει να είναι πάνω από δέκα τα παιχνίδια που είχαν χαρακτήρα τελικού για τον Παναθηναϊκό μέσα σε αυτή την αγωνιστική περίοδο. Η έλλειψη διάρκειας στα αποτελέσματα στο πρώτο μισό της σεζόν, ως φυσιολογική εξέλιξη της δημιουργίας μίας νέας ομάδας, έφεραν πολλές φορές το «τριφύλλι» με την πλάτη στον τοίχο και έκαναν τις νίκες μονόδρομο. Όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η συνθήκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, οι «πράσινοι θα ολοκληρώσουν την χρονιά με 5 παιχνίδια do or die στα οποία θα κριθούν τα πάντα.

Το ευρωπαϊκό εισιτήριο και η επιστροφή στους τίτλους. Μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση για το με πόσους βαθμούς θα έχει ασφάλεια η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στις τελευταίες αγωνιστικές των play offs για την τέταρτη θέση, οι 6 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δίνουν τουλάχιστον την τέταρτη θέση αλλά κανείς στο Κορωπί δεν πρέπει να σκέφτεται και δεν σκέφτεται έτσι. Το σύνολο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης είναι στα καλύτερα επίπεδα των τελευταίων ετών και ο στόχος πρέπει να είναι το «4Χ4». Νίκες παντού. Σε ΟΑΚΑ, Φάληρο, Λεωφόρο και Τούμπα, απέναντι σε αντιπάλους που κανείς δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κανείς δεν «τρομάζει».

Στο τέλος της ημέρας ο Παναθηναϊκός κάπου πρέπει να κάνει ένα μεγάλο «διπλό». Χωρίς νίκη εκτός στα τρία ντέρμπι που έρχονται, η επιστροφή στην Ευρώπη θα είναι δύσκολη υπόθεση, εκτός και αν πάρει δύο ή τρεις ισοπαλίες. Μέχρι και σήμερα, οι «πράσινοι» δεν έχουν κάνει ούτε ένα διπλό σε δύσκολη έδρα ή σε ντέρμπι. Κάπου θα πρέπει να γίνει η αρχή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Υ.Γ1: Για το ποδοσφαιρικό «φιάσκο» της δεύτερης ομάδας και τον βαθμολογικό «υποβιβασμό» της στο πρωτάθλημα της Super League 2 με την 14η θέση, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μακάρι το φετινό πάθημα της απόλυτης προχειρότητας να γίνει μάθημα και το «τριφύλλι» να εκμεταλλευθεί όπως του πρέπει αυτό το πρότζεκτ. Με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα γιατί μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσει από τούτη την διαδικασία.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.