ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Aνοστη λευκή ισοπαλία και το θρίλερ συνεχίζεται! (vids)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Aνοστη λευκή ισοπαλία και το θρίλερ συνεχίζεται! (vids)

bet365

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο (δοκάρι με τον Χατζισαφί), ο Παναθηναϊκός ελαφρώς καλύτερος στο β' μέρος σε ένα γενικά «άνοστο» ντέρμπι με την ισοπαλία να αφήνει τα πάντα ανοιχτά στο «θρίλερ» για δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια - Οι Πράσινοι υπερτερούν πλέον σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ακόμα ένα βήμα προς την Ευρώπη έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έφυγε αήττητος από το ΟΑΚΑ στο ισόπαλο (0-0) ντέρμπι με την ΑΕΚ, η οποία πλέον είναι για τα καλά στα... σχοινιά και βλέπει τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο να λιγοστεύουν, παρότι ακόμα τα πάντα είναι ανοικτά από βαθμολογικής άποψης.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, είχε δοκάρι με τον Χατζισαφί, όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε έχοντας την υπεροχή, χωρίς όμως ουσία, οι «πράσινοι» πήραν στη συνέχεια το πάνω χέρι και έκαναν ευκαιρίες για να φύγουν και με το διπλό, αλλά το ντέρμπι έληξε χωρίς τέρματα. Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της ΑΕΚ στο φινάλε.

Έτσι ξεκίνησαν Οφρυδόπουλος και Γιοβάνοβιτς

Με μια αλλαγή σε σχέση με τα πρόσωπα που ξεκίνησαν στην Τούμπα παρέταξε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος την ΑΕΚ. Ο Χατζισαφί ξεκίνησε τελικά αντί του Μάνταλου στον άξονα, μαζί με τους Σιμάνσκι και Κριχόβιακ σε 4-3-3. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, ο Μοχαμαντί κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ρότα το δεξί και ο Τζαβέλλας με τον Μήτογλου ήταν το δίδυμο στους στόπερ. Στα άκρα της επίθεσης οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και στην κορυφή ο Αμραμπατ. Στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε τα αναμενόμενα πρόσωπα για την ενδεκάδα προτιμώντας τον Μαουρίσιο αντί του Αλεξανδρόπουλου στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Ρούμπεν και Βιγιαφάνιες. Ο Μπρινιόλι ήταν στην εστία, Χουάνκαρ και Κώτσιρας οι δύο πλάγιοι μπακ, Βέλεθ και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, οι Αϊτόρ και Παλάσιος στα δύο άκρα της επίθεσης και προωθημένος ο Ιωαννίδης στο 4-3-3 των «πρασίνων».

Μοναδική μεγάλη στιγμή το δοκάρι του Χατζισαφί

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, πιο επιθετικά και με περισσότερη διάθεση, ωστόσο σταδιακά ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ντέρμπι, πατώντας και αυτός περιοχή. Κλασικές στιγμές, όμως, δεν δημιουργούσαν καμία από τις δύο ομάδες. Ένα σουτ του Χατζισαφί στο 7' και ένα του Τσούμπερ στο 18' δεν βρήκαν στόχο, ενώ το ίδιο συνέβη και με την προσπάθεια του Μαουρίτσιο στο 19'. Κανένα από αυτά δεν ανησύχησαν Μπρινιόλι και Στάνκοβιτς.

Η Ένωση αδυνατούσε να βρει σωστή τελική πάσα, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει καλά τους χώρους στον άξονα. Οι «πράσινοι» είχαν άλλες δύο τελικές στο 20' με πλασέ του Παλάσιος από πλάγια θέση και με σουτ εκτός περιοχής του Αϊτόρ στο 21', οι οποίες ωστόσο εξουδετερώθηκαν σχετικά εύκολα από τον Στάνκοβιτς. Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους πάντως ανήκε στην Ένωση με το δοκάρι του Χατζισαφί. Στο 29' ο Κώτσιρας έδιωξε απρόσεκτα μια σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Ιρανό μπακ-χαφ ο οποίος έπιασε ένα σκαφτό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να έχει πάρει ξανά τα ηνία, πέρα από το πλασέ του Κριχόβιακ στο 40' που σταμάτησε πάνω στον Βέλεθ δεν υπήρχε κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή, με μπόλικη τακτική στο παιχνίδι, αλλά και με αρκετές διακοπές και πέντε κάρτες από τον Σλοβένο ρέφερι, Ματέι Γιουγκ, τρεις σε παίκτες της Ένωσης και δύο σε ποδοσφαιριστές των «πρασίνων».

Ανούσια υπεροχή της ΑΕΚ, πήρε τα ηνία ο Παναθηναϊκός και έφυγε αλώβητος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγή με τον Βιτάλ να αντικαθιστά τον Βιγιαφάνιες. Ρυθμός δεν υπήρχε καθόλου στο ματς, με την ΑΕΚ παρότι είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της να μην μπορεί να δημιουργήσει, έχοντας τον Άμραμπατ συνεχώς εκτός περιοχής και τους «πράσινους» να κλείνουν σωστά τόσο τον Λιβάι Γκαρσία όσο και τον Τσούμπερ στα άκρα.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει την υπεροχή, χωρίς ωστόσο ουσία. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε άλλες δύο αλλαγές με Κουρμπέλη αντί Μαουρίσιο και Καρλίτος αντί Ιωαννίδη, με τους «πράσινους» στο 65' να δημιουργούν μια σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Κουρμπέλης μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά, ο Άμραμπατ λίγο πιο μπροστά από τη γραμμή απομάκρυνε με το κεφάλι και το σουτ του Χουάνκαρ στη συνέχεια πέρασε δίπλα από το κάθετο. Η πρώτη κίνηση του Οφρυδόπουλου από τον πάγκο ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τον Μάνταλο να αντικαθιστά τον Χατζισαφί.

Οι «πράσινοι» από τη μεριά τους άρχισαν να πατάνε καλύτερα και είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 68' όταν έπειτα από την ολιγωρία του Κριχόβιακ, ο Κώτσιρας επωφελήθηκε και έπιασε το συρτό διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει για τα καλά το πάνω χέρι και στο 71' είχε ακόμα μια σπουδαία στιγμή όταν μετά από νέο λάθος του Κριχόβιακ ο Καρλίτος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ!

Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας τον Παναθηναϊκό να υπερέχει έβαλε και τον Μακέντα αντί του Αϊτόρ, με τον Οφρυδόπουλο να αντικαθιστά τον αρνητικό Κριχόβιακ με τον Τάνκοβιτς. Οι «πράσινοι» είχαν εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 86' και μετά από αρκετή ώρα η ΑΕΚ με σέντρα του Ρότα και κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία απείλησε, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά. Ο Οφρυδόπουλος πέρασε και τον Ανσαριφάρντ αντί του Άμραμπατ προσπαθώντας να βρει με κάποιο τρόπο το γκολ. Με τη συμπλήρωση των 90' ξανά ο Λιβάι με σουτ απείλησε τον Μπρινιόλι, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε και πάλι σταθερά με το 0-0 να διατηρείται ως το τέλος.

MVP: Ο Βέλεθ. Ανίκητος στην πράσινη άμυνα, με σωστές τοποθετήσεις, καθάρισε πολλές μπαλιές και είχε καίρια κοψίματα.

Στο ύψος του: Ο Σιμάνσκι από την ΑΕΚ πάλεψε στον χώρο της μεσαίας γραμμής ως εξάρι και έδωσε πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κριχόβιακ. Πολλά λάθη που πήγαν να κοστίσουν στην ΑΕΚ. Σε κάκιστη μέρα ο Πολωνός χαφ, έμοιαζε αγνώριστος για την αξία του.

Η γκάφα: Το λάθος του Κώτσιρα που έδιωξε πάνω στον Χατζισαφί στο δοκάρι του Ιρανού και τα λάθη του Κριχόβιακ που δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Κανένα από αυτά δεν ήταν τελικά μοιραίο.

Το στραγάλι: Ο Σλοβένος ρέφερι Ματέι Γιουγκ έβγαλε από το τσεπάκι του στο πρώτο μέρος πέντε κάρτες (τρεις σε παίκτες της ΑΕΚ και δύο σε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού) με τους κιτρινόμαυρους να έχουν παράπονα για τα φάουλ που σφύριζε. Το δεύτερο μέρος κύλησε πιο εύκολα για τον Γιουγκ, ο οποίος χρειάστηκε να βγάλει λιγότερες φορές την κίτρινη από το τσεπάκι του. Γενικά δεν είχε τη δύσκολη φάση στο ντέρμπι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πλήρωσε την έλλειψη δημιουργίας στο παιχνίδι της, έχοντας πολλούς παίκτες μεσοεπιθετικά σε κακή μέρα και παίζοντας χωρίς φορ καθώς ο Άμραμπατ τραβιόταν συνεχώς έξω από το «κουτί». Η Ένωση δεν βρήκε γκολ στο πρώτο μέρος που είχε την υπεροχή (μοναδική μεγάλη στιγμή το δοκάρι), αλλά ούτε και στο δεύτερο μέχρι το 60' καθώς δεν απειλούσε σχεδόν καθόλου. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σωστά τακτικά και μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα είχε το πάνω χέρι και τις ευκαιρίες για να πάρει ακόμα και το διπλό απέναντι σε μια ΑΕΚ που φαινόταν σαν να είχε... σβήσει. Οι «πράσινοι» έφυγαν με έναν καλό βαθμό από το ΟΑΚΑ στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη, με την Ένωση πλέον να είναι για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο βλέποντας τις ελπίδες της να λιγοστεύουν παρότι βαθμολογικά ακόμα τα πάντα παίζονται.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Χατζισαφί (67' Μάνταλος), Κριχόβιακ (74' Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ (86' Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (82' Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (62' Κουρμπέλης), Βιγιαφάνιες (46' Βιτάλ), Αϊτόρ (74' Μακέντα), Παλάσιος, Ιωαννίδης (62' Καρλίτος)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα