Ανσαριφάρντ: «Έσωσα το μάτι μου, νιώθω ντροπή για την αντιμετώπιση των γυναικών στο Ιράν»

Δημήτρης Βέργος
Ανσαριφάρντ: «Έσωσα το μάτι μου, νιώθω ντροπή για την αντιμετώπιση των γυναικών στο Ιράν»

bet365

Ο επιθετικός της ΑΕΚ υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των Ιρανών γυναικών που δεν τις επέτρεψαν να μπουν στο γήπεδο στο ματς με τον Λίβανο, παρουσιάζοντας παράλληλα και τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο μάτι.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ χρειάστηκε να κάνει έναν καθαρισμό στο μάτι έπειτα από τον τραυματισμό που είχε με την Εθνική ομάδα του Ιράν, όταν συμπαίκτες του, του πέταξαν την τούρτα γενεθλίων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από το κερί που υπήρχε.

Ο Ιρανός φορ της ΑΕΚ παρουσίασε το τραυματισμό του στο μάτι με ανάρτησή του στο Instagram που θα τον αφήσει εκτός προπονήσεων για κάποιες μέρες. Διαβεβαίωσε ότι είναι εντάξει σχετικά με την όρασή του και πως δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο και με αφορμή αυτό το περιστατικό θέλησε να υπερασπιστεί τις γυναίκες στο Ιράν, στις οποίες απαγορεύτηκε η είσοδος στις εξέδρες στο ματς με τον Λίβανο.

Ο Ανσαριφάρντ τόνισε ότι όπως αυτός δεν είδε το παιχνίδι λόγω του τραυματισμού του, έτσι και αυτές δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ανεπίτρεπτο. Στάθηκε στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισότητα των φύλων και κάλεσε τους υπεύθυνους στο Ιράν να επιτρέψουν στα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας την παρουσία των γυναικών στο γήπεδο καθώς είναι ανεπίτρεπτο να υφίστανται διακρίσεις.

Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Ανσαριφάρντ στα social media και το κείμενο που έγραψε:

«Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον μετά τον τραυματισμό μου στο μάτι τη μέρα που αντιμετωπίζαμε το Λίβανο, στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας. Το κομμάτι ξύλου που υπήρχε στην τούρτα αν είχε πάει ένα χιλιοστό πιο πέρα θα μπορούσε να μου επηρεάσει την όραση από το ένα μάτι. Δόξα τον Θεό όλα πήγαν καλά. Ειλικρινά ευχαριστώ τους γιατρούς στο νοσοκομείο που απέτρεψαν τον κίνδυνο. Ευτυχώς δεν έχω κάποιο πρόβλημα όρασης και σύντομα θα ξεκινήσω τις προπονήσεις στην Ελλάδα. Εξαιτίας της επέμβασης δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω το παιχνίδι, όπως οι γυναίκες έξω από το γήπεδο. Είμαι πολύ λυπημένος και ντροπιασμένος από αυτά τα γεγονότα. Γιατί οι γυναίκες που ήρθαν να στηρίξουν την Εθνική ομάδα και τα παιδιά του Ιράν να έχουν τέτοια αντιμετώπιση; Η Εθνική ομάδα είναι ομάδα όλων των ανθρώπων στο Ιράν. Άνθρωποι που αξίζουν σεβασμό και αξιοπρέπεια. Το αίτημά μου είναι στα επόμενα παιχνίδια, οι γυναίκες της αγαπημένης μας πατρίδας να μπουν στα γήπεδο με απόλυτο σεβασμό από τους διοργανωτές, για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια με ασφάλεια και ειρήνη».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα