ΑΕΚ: Το σερί του Γιαννίκη με Παναθηναϊκό και οι τρεις νίκες σε 23 ημέρες

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το σερί του Γιαννίκη με Παναθηναϊκό και οι τρεις νίκες σε 23 ημέρες

bet365

Ο Αργύρης Γιαννίκης απέναντι στους «πράσινους» μετράει από τα καλύτερα ποσοστά του, έχοντας πανηγυρίσει μάλιστα τρεις νίκες μέσα σε διάστημα μόλις 23 ημερών.

Ο Αργύρης Γιαννίκης μπορεί να γνώρισε την ήττα στο πρώτο του ντέρμπι ως τεχνικός της ΑΕΚ, και μιλάμε φυσικά για το πρόσφατο 2-3 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί την καλή παράδοση που έχει «χτίσει» ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα στα ματς απέναντι στους «μεγάλους». Τους οποίους πάντα δυσκόλευε. Άλλωστε στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους η Ένωση είχε το πάνω χέρι σε σχέση με τον αντίπαλό της σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, ωστόσο «πλήρωσε» ακριβά και τα τρία λάθη της μέσα στο παιχνίδι, δεχόμενη ισάριθμα τέρματα.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό απόψε (19:30) στο ΟΑΚΑ είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ. Όχι μόνο γιατί η Ένωση πρέπει να βρει επιτέλους τη νοοτροπία του νικητή σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια, έχοντας πανηγυρίσει μόλις τέσσερις νίκες σε ντέρμπι τα τελευταία 3,5 χρόνια, αλλά και για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής μετά και τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού. Η αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ήρθε στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ με την ΑΕΚ να βρίσκει στο τέλος το διπλό με ψυχικά αποθέματα και δείχνοντας χαρακτήρα. Ωστόσο, για να έχει συνέχεια αυτό, η Ένωση θα πρέπει να πάρει τη νίκη και στο ντέρμπι, αλλά και στο εκτός έδρας ματς που ακολουθεί στην Τρίπολη με τον Αστέρα, βγάζοντας έτσι νικηφόρα μια απαιτητική τριάδα αγώνων στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Γιαννίκης αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά, ενώ είναι γεγονός ότι έχει το know-how απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Κάτι που είχε αποδείξει ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και καλείται να το φανερώσει και ως τεχνικός της ΑΕΚ, η οποία στα ματς των πρώτων γύρων του πρωταθλήματος απέναντι στους «πράσινους» τα τελευταία χρόνια τα βρίσκει σκούρα. Ο 41χρονος κόουτς κόντρα στον Παναθηναϊκό καταγράφει από τα καλύτερα ποσοστά της καριέρας του, μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ήττες σε έξι παιχνίδια που τον έχει αντιμετωπίσει. Μόνο απέναντι στον Ατρόμητο έχει καλύτερα αποτελέσματα καθώς εκεί σε έξι ματς μετράει τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα.

Ο Γιαννίκης είχε πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη επί του Παναθηναϊκού όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνιζόταν ακόμα στη δεύτερη κατηγορία, επικρατώντας στους Ζωσιμάδες με 1-0 στο πρώτο ματς για τους «16» του Κυπέλλου, πριν γνωρίσει τον αποκλεισμό μια εβδομάδα αργότερα στη ρεβάνς με 3-1. Από την άνοδο του ΠΑΣ την επόμενη σεζόν ο Γιαννίκης έδωσε ρεσιτάλ. Αν και έχασε στον πρώτο γύρο με 2-0 από τους «πράσινους», στη συνέχεια τους έβγαλε νοκ-άουτ από τους «8» του Κυπέλλου με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) δένοντας... κόμπο τον αντίπαλο, ενώ και στο πρωτάθλημα στα Γιάννενα κρατούσε ακόμα μια νίκη με 1-0 αυτή τη φορά.

Τρεις νίκες, λοιπόν, οι οποίες είναι εντυπωσιακό ότι σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 23 ημερών! Στις 11 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου ο Γιαννίκης επικράτησε των «πρασίνων» στο Κύπελλο, ενώ τρεις μέρες αργότερα, στις 6 Μαρτίου νίκησε τον Παναθηναϊκό και για το πρωτάθλημα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ως γηπεδούχος ο Γιαννίκης μετράει το απόλυτο στα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό με τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα του Γιαννίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό:

Σεζόν 2019-2020

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0 (Κύπελλο)
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (Κύπελλο)

Σεζόν 2020-2021

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (πρωτάθλημα)
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1 (Κύπελλο)
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (Κύπελλο)
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0 (πρωτάθλημα)

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα