ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 1-2: Τεράστιο «διπλό» στα Γιάννενα με buzzer beater του Σάκχοφ στο 90'!

Δημήτρης Βέργος
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 1-2: Τεράστιο «διπλό» στα Γιάννενα με buzzer beater του Σάκχοφ στο 90'!

bet365

Η «οβίδα» του Γεβγέν Σάκχοφ στο 90' υπέγραψε καταληκτικά ένα υπέροχο ματς στους «Ζωσιμάδες», το οποίο έληξε με σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, μετά τα... γρήγορα γκολ των Εραμούσπε στο 5' και Άμραμπατ στο 9'.

Με ένα σουτ του Σάκχοφ στο 90' που κόντραρε πάνω στον Κάργα και κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και πήρε μεγάλο διπλό (1-2) στους Ζωσιμάδες επί του ΠΑΣ Γιάννινα, μειώνοντας προσωρινά την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με πέναλτι του Εραμούσπε στο 5', ο Άμραμπατ απάντησε στο 9' σε ένα πρώτο μέρος που είχε εξαιρετικό ρυθμό και ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι καλές στιγμές ήταν λίγες, με την ΑΕΚ να τα παίζει όλα για όλα στο τέλος και να βρίσκει τον τρόπο να περάσει με το τρίποντο από τα Γιάννενα με το γκολ του Σάκχοφ βγάζοντας αντίδραση μετά από την γκέλα στη Ριζούπολη και την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό. Επέστρεψε ως αντίπαλος στους Ζωσιμάδες και χειροκροτήθηκε από το κοινό των γηπεδούχων ο Γιαννίκης.

Έτσι ξεκίνησαν Μεταξάς και Γιαννίκης

Ο Ηρακλής Μεταξάς για τον ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε σχηματισμό 4-4-2 με τον Μπρένερ να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα στο ένα άκρο, ενώ στο άλλο βρισκόταν ο Σνάιντερ, με τους Μιλιντσεάνου και Περέα δίδυμο στην επίθεση. Στο τέρμα ήταν ο Λοντίγκιν, τετράδα στην άμυνα οι Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας και Σάλιακας από αριστερά προς τα δεξιά και οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ οι δύο του άξονα της μεσαίας γραμμής. Για την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη, με τον Άμραμπατ, όπως αναμενόταν, να επιστρέφει στην ενδεκάδα στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Τσούμπερ ήταν στα αριστερά και ο Αραούχο στην κορυφή. Κάτω από την εστία ήταν φυσικά ο Στάνκοβιτς, ο Μοχαμαντί διατηρήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Μισελέν δεξιά και τους Βράνιες και Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο άξονας αποτελούταν από τους Σιμάνσκι και Σιμόες με τον Μάνταλο μπροστά τους.

Το γκολ του ΠΑΣ

Πήρε κεφάλι με πέναλτι του Εραμούσπε ο ΠΑΣ, άμεση απάντηση από τον Άμραμπατ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ΑΕΚ με τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς της, η οποία έπαιζε ψηλά. Κάπως έτσι ήρθε και το προβάδισμα των γηπεδούχων, οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι 15 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα. Ο Μπρένερ πέταξε την μπάλα μπροστά, ο Περέα απέφυγε τον Μήτογλου μπήκε στην περιοχή και ο Καραντώνης υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του στόπερ της ΑΕΚ στον επιθετικό του ΠΑΣ. Οι παίκτες της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά η παράβαση υποδείχθηκε. Το πέναλτι εκτελέστηκε τελικώς στο 5' με τον Εραμούσπε να βρίσκει δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε άμεσα καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα οι κιτρινόμαυροι έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Κάργας έδιωξε απρόσεκτα και ο Άμραμπατ έξω από την περιοχή με έναν κεραυνό τράνταξε τα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-1. Το δίδυμο των Μήτογλου και Βράνιες συνέχιζε να... υποφέρει από τις μπαλιές στην πλάτη τους, με κάθε επίθεση των γηπεδούχων στο transition να... μυρίζει γκολ. Όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή. Στο 18' ο Αραούχο είδε τον Λοντίγκιν να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να λέει «όχι» και στον Τσούμπερ που πήρε το ριμπάουντ, σε μια εκπληκτική διπλή επέμβαση.

Το ματς είχε φοβερό ρυθμό, αν και τα δυνατά μαρκαρίσματα δεν έλειπαν. Ο ΠΑΣ άγγιξε ένα δεύτερο γκολ στο 22' με την προβολή του Μιλιντσεάνου να περνάει δίπλα από το κάθετο του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ μπορεί να προβλημάτιζε στα μετόπισθεν για ακόμα μια φορά, ωστόσο πίεζε ψηλά την άμυνα του ΠΑΣ, όπως ακριβώς ζητούσε ο Γιαννίκης. Το τέμπο σταδιακά έπεσε ως το τέλος του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να απειλεί με σουτ του Αραούχο στο 37' αλλά τον Λοντίγκιν να βγάζει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο «Τσίνο» είχε μάλιστα άλλες δύο τελικές νωρίτερα, οι οποίες δεν βρήκαν στόχο, με τον Γιαννίκη να περίμενε περισσότερα από την τριάδα των Τσούμπερ, Μάνταλου και Άμραμπατ πίσω από τον Αργεντινό επιθετικό.

Το γκολ του Αμραμπατ

Σάκχοφ ο λυτρωτής στο 90' για την ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μεταξάς προχώρησε σε αλλαγή με τον Λώλη να αντικαθιστά τον Μιλιντσεάνου, παίρνοντας θέση ελαφρώς πίσω από τον Περέα στην επίθεση. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους, μπήκε στο δεύτερο καλύτερα, κλείνοντας τον ΠΑΣ στο δικό του μισό, ωστόσο της έλειπε η σωστή τελική ενέργεια. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Γιαννίκης θέλοντας να βρει λύσεις μπροστά πέρασε τον Ανσαριφάρντ στη θέση του Σιμάνσκι, σε ένα επιθετικό σχήμα (4-4-2), με τον Μάνταλο να έρχεται πιο πίσω στον άξονα και τον Καρίμ να παίζει στην κορυφή με τον Αραούχο.

Παρά την υπεροχή της ΑΕΚ, μεγάλη φάση εξακολουθούσε να μην έβγαινε από την πλευρά των κιτρινόμαυρων. Μάλιστα ο ΠΑΣ στο 66' έπειτα από ένα δίλεπτο πίεσης αναστάτωσε την άμυνα της Ένωσης με τον Μπρένερ να σουτάρει, αλλά να βρίσκει τον Στάνκοβιτς σε ετοιμότητα. Οι Γιαννιώτες εκμεταλλευόμενοι τα ρίσκα του Γιαννίκη πήραν σταδιακά το κέντρο, με την Ένωση να δέχεται σημαντική πίεση. Ο τεχνικός της ΑΕΚ βλέποντας τον Τσούμπερ εκτός κλίματος αγώνα προχώρησε σε αντικατάστασή του με τον Λιβάι Γκαρσία, ευελπιστώντας να πάρει κάτι από την εκρηκτικότητα του 24χρονου εξτρέμ.

Η ΑΕΚ, παρά τις αλλαγές στο επιθετικό κομμάτι, εξακολουθούσε να είναι προβλέψιμη στην ανάπτυξή της, μη μπορώντας να δημιουργήσει τελικές όπως στο πρώτο μέρος. Στο 79' ο Σιμόες στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι, ενώ ο Γιαννίκης μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε και τους Ρότα και Σάκχοφ στο ματς αντί των Μισελέν και Μάνταλου, στις τελευταίες του κινήσεις από τον πάγκο.

Η ΑΕΚ που δεν είχε καθαρή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος βρήκε δύο τεράστιες στο 84'. Αρχικά τη νέα κεφαλιά του Σιμόες έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Κάργας, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σάκχοφ από κοντά είδε το σουτ του να κοντράρει πάνω στον Βράνιες! Η ΑΕΚ ήταν άτυχη στη συγκεκριμένη φάση, αλλά με τη συμπλήρωση των 90' η τύχη της χαμογέλασε. Ο Σάκχοφ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στη γωνία του Λοντίγκιν για το 1-2. Ήταν το γκολ που έδωσε στο φινάλε το πολύ σημαντικό τρίποντο για την Ένωση, η οποία στις καθυστερήσεις έφτασε μια ανάσα και από ένα τρίτο τέρμα αλλά η προσπάθεια του Αραούχο από πλάγια θέση πέρασε ελάχιστα άουτ, βρίσκοντας λίγο το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ του Σάκχοφ

MVP: Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Σάκχοφ με το γκολ που σημείωσε στο 90' δίνοντας τη νίκη στην ΑΕΚ, παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Εξαιρετικός κάτω από την εστία του ο Λοντίγκιν. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι στα δύο γκολ που δέχθηκε και σταμάτησε τρεις φορές την ΑΕΚ από ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος. Καλό ματς και από τον Περέα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Κολομβιανό επιθετικό να προκαλεί προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης.

Αδύναμος κρίκος: Το αμυντικό δίδυμο των Βράνιες και Μήτογλου είχε πολλά ζητήματα παίζοντας ψηλά και δεχόμενο αρκετές μπαλιές στην πλάτη του σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κάργας στην απρόσεκτη απομάκρυνση με το κεφάλι που έδωσε τη δυνατότητα στον Άμραμπατ να ισοφαρίσει.

Το στραγάλι: Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Καραντώνη για το πέναλτι που υπέδειξε στο μαρκάρισμα του Μήτογλου στον Περέα. Ο Πορτογάλος VARίστας Εστέβες συμφώνησε με την απόφαση του Καραντώνη και δεν τον κάλεσε να εξετάσει τη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Για την ΑΕΚ υπήρχε ένα μόνο αποτέλεσμα στα Γιάννενα μετά τις απώλειες βαθμών στις προηγούμενες αγωνιστικές που την είχαν αφήσει έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Έστω και με... θρίλερ, η Ένωση κατάφερε να φύγει με το διπλό από τα Γιάννενα και να μειώσει προσωρινά τουλάχιστον στους τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Η Ένωση ωστόσο προβλημάτισε σε ακόμα ένα παιχνίδι με την ανασταλτική της λειτουργία, που πήγε να της κοστίσει ακριβά για άλλη μια φορά. Ο ΠΑΣ απέδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι ότι αποτελεί μια καλοδουλεμένη και σκληροτράχηλη ομάδα που δίκαια βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (69' Μορέιρα), Σνάιντερ (84' Παντελάκης), Μιλιντσεάνου (46' Λώλης), Περέα

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Μισελέν (79' Ρότα), Σιμάνσκι (60' Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Μάνταλος (79' Σάκχοφ), Τσούμπερ (69' Λιβάι Γκαρσία), Άμραμπατ, Αραούχο

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα