ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό και σε όλους τους «μεγάλους» (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό και σε όλους τους «μεγάλους» (vids)

bet365

Ο Αργύρης Γιαννίκης ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι στον πάγκο της ΑΕΚ, έχοντας βάλει δύσκολα όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στους υπόλοιπους «μεγάλους» του Big-4 ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο μήνας του... μέλιτος του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ έφερε σχεδόν το απόλυτο σε βαθμολογική συγκομιδή. Ο 41χρονος Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε με 3Χ3 απέναντι σε Ατρόμητο, Βόλο και Άρη και παραλίγο να κλείσει το διάστημα πριν τη διακοπή με μια τέταρτη σερί νίκη αν δεν ερχόταν η γκέλα (2-2) στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ήδη τα πρώτα στοιχεία της φιλοσοφίας του, όπως για παράδειγμα το χαρακτηριστικό της έντασης μέσα στο παιχνίδι με το πρέσινγκ και την προσπάθεια για γρήγορη ανάπτυξη έχουν φανεί, ωστόσο ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να διαπιστωθούν μεγάλες διαφορές με τον προκάτοχό του, τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Άλλωστε θα ήταν παράλογο να υπήρχαν σημαντικές διαφορές στους τομείς της άμυνας, της επίθεσης και της ανάπτυξης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και από έναν προπονητή που ανέλαβε ενώ είχε ξεκινήσει η σεζόν, παραλαμβάνοντας ένα σύνολο με 14 καινούργιους ποδοσφαιριστές.

Μετά από 40 μέρες στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο Γιαννίκης έχει πλέον την πρώτη πρόκληση μπροστά του. Σήμερα δίνει το πρώτο του ντέρμπι ως προπονητής της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ ακολουθεί γενικότερα μια απαιτητική τετράδα αγώνων που περιλαμβάνει κι άλλο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και δύο επικίνδυνες εξόδους με ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. Παιχνίδια μέσα από τα οποία η ΑΕΚ πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον σε τροχιά κορυφής, βγάζοντας νοοτροπία νικητή στα μεγάλα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Κι αυτό το σημειώνουμε γιατί τα τελευταία 3,5 χρόνια η Ένωση αγνοεί τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, μετρώντας συνολικά μόλις τέσσερα τρίποντα σε 36 αγώνες κόντρα στις άλλες ομάδες του Big-4. Ρίχνοντας πάντως μια ματιά στην εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον 41χρονο προπονητή απέναντι στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, βλέπουμε πως ο Γιαννίκης είχε παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο βάζοντας δύσκολα σε όλους.

Ο Γιαννίκης στο ντεμπούτο του στο ΑΕΚ-Ατρόμητος

Έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Ποτέ δεν παρέκκλινε από τη φιλοσοφία του, αντιμετωπίζοντας τα ματς με τους «μεγάλους» με την αγωνιστική νοοτροπία που τον διακρίνει, παίζοντας ανοικτά και ασκώντας πίεση στην άμυνα των αντιπάλων, κάτι που τους δημιούργησε σημαντικά προβλήματα. Αυτό αντικατοπτρίστηκε και στα αποτελέσματα, όπου και οι ήττες δεν ήρθαν με κάτω τα χέρια, ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τη διαφορά ποιότητας των ρόστερ σε σύγκριση με αυτό που είχε ο Γιαννίκης στον ΠΑΣ. Ο,τι είδαμε δηλαδή ακριβώς στα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Ολυμπιακό την περσινή σεζόν, όπου οι Ηπειρώτες με τον Γιαννίκη στον πάγκο κοίταξαν στα μάτια τους «ερυθρόλευκους» τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο.

Στο ματς του πρώτου γύρου στους Ζωσιμάδες η ομάδα του Γιαννίκη μπήκε δυνατά στο ματς, παίρνοντας νωρίς το προβάδισμα και κράτησε τον Ολυμπιακό στο 1-1, έχοντας τελικές και ψάχνοντας τη νίκη. Αλλά και στο Καραϊσκάκη, στο ματς του δευτέρου γύρου, ο ΠΑΣ είχε σταθεί στο ύψος του και με το παραπάνω, με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται ένα γκολ του Χασάν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να πάρει τη νίκη με πολύ κόπο και ιδρώτα. Ο Γιαννίκης έχοντας οδηγήσει τον ΠΑΣ στην εξαιρετική πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου έμεινε αήττητος για δεύτερη φορά εντός έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό, χάρη στο 1-1 του πρώτου ματς στους Ζωσιμάδες, για να γνωρίσει τελικώς τον αποκλεισμό στη ρεβάνς στο Φάληρο με ένα 3-1, το οποίο πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να χαλάσει τη γενική εικόνα.

Πήρε το... σκαλπ του Παναθηναϊκού με σερί νικών μέσα σε 23 μέρες

Εκεί που ο Γιαννίκης έχει κάνει... θραύση ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στους «μεγάλους» είναι στα παιχνίδια με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο έχει νικήσει τέσσερις φορές από τις συνολικά έξι που τον έχει αντιμετωπίσει! Την πρώτη του νίκη μάλιστα την είχε σημειώσει όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ακόμα στη δεύτερη κατηγορία, επικρατώντας στους Ζωσιμάδες με 1-0 στο πρώτο ματς για τους «16» του Κυπέλλου, πριν γνωρίσει τον αποκλεισμό μια εβδομάδα αργότερα στη ρεβάνς με 3-1. Από την άνοδο του ΠΑΣ όμως την επόμενη χρονιά ο Γιαννίκης έδωσε... ρεσιτάλ. Αν και έχασε στον πρώτο γύρο με 2-0 από τους «πράσινους», στη συνέχεια τους έβγαλε νοκ-άουτ από τους «8» του Κυπέλλου με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) δένοντας... κόμπο τον αντίπαλο, ενώ και στο πρωτάθλημα στα Γιάννενα κρατούσε ακόμα μια νίκη με 1-0 αυτή τη φορά. Τρεις νίκες οι οποίες -στο πιο εντυπωσιακό από όλα- είναι ότι σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 23 ημερών!

Η μεγάλη εμφάνιση και το διπλό επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Ενδιαφέρον παρουσίασαν φυσικά και οι αναμετρήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιαννίκη στον πάγκο κόντρα στην ΑΕΚ. Τι έκανε λοιπόν ο 41χρονος Έλληνας κόουτς κόντρα στην τωρινή του ομάδα σε δύο ματς πρωταθλήματος; Στον περσινό πρώτο γύρο στους Ζωσιμάδες γνώρισε την ήττα με 0-1, κάνοντας όμως ένα πολύ ανοικτό παιχνίδι, έχοντας δύο γκολ που τα ακύρωσε (σωστά) το VAR, αλλά και ένα δοκάρι! Δέχθηκε αρκετές τελικές, αλλά πήρε τα ρίσκα του και απείλησε σημαντικά την Ένωση σε εκείνο το παιχνίδι, όταν ακόμα στην τεχνική ηγεσία των κιτρινόμαυρων βρισκόταν ο Μάσιμο Καρέρα. Στο ματς του δευτέρου γύρου στο ΟΑΚΑ, ο Γιαννίκης κέρδισε κι άλλους πόντους με το προπονητικό του πλάνο. Παρέταξε μαεστρικά τον ΠΑΣ Γιάννινα, αποδιοργάνωσε πλήρως την τακτική του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είχε αναλάβει πλέον την ΑΕΚ, και παίζοντας άριστα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων πέρασε με ένα μεγάλο διπλό (0-2).

Έκανε τον ΠΑΟΚ να ιδρώσει για να τον νικήσει στην Τούμπα

Παρότι κόντρα στον ΠΑΟΚ στις δύο φορές που τον βρήκε αντιμέτωπο με τον ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε ισάριθμες ήττες, ο Γιαννίκης το πάλεψε ικανοποιητικά. Στην Τούμπα μάλιστα πήρε κεφάλι στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να χρειάζεται ένα γκολ του Ελ Καντουρί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να λυγίσει (2-1) την αντίσταση της ομάδας της Ηπείρου, η οποία στους Ζωσιμάδες, στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου, είχε γνωρίσει την ήττα με 0-2.

Τα αποτελέσματα του Γιαννίκη με τον ΠΑΣ κόντρα στους «μεγάλους»:

vs Παναθηναϊκό: 6 ματς (4-0-2)

vs Ολυμπιακό: 4 ματς (0-2-2)

vs ΑΕΚ: 2 ματς (1-0-1)

vs ΠΑΟΚ: 2 ματς (0-0-2)

*Στις παρενθέσεις κατά τα σειρά Νίκες, Ισοπαλίες, Ήττες

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα