ΑΕΚ: Οι οκτώ «σίγουροι» και οι τρεις ανοικτές θέσεις του Γιαννίκη για το ντέρμπι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι οκτώ «σίγουροι» και οι τρεις ανοικτές θέσεις του Γιαννίκη για το ντέρμπι

bet365

Οι σκέψεις του τεχνικού της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος για την Ένωση προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά κορυφής.

Ένα και μόνο αποτέλεσμα υπάρχει για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (5/12 - 19:30) στο ΟΑΚΑ. Η νίκη. Προκειμένου η Ένωση να διατηρηθεί σε τροχιά κορυφής μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο που αύξησε τη διαφορά στους εννιά βαθμούς. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν αντίδραση και χαρακτήρα στα Γιάννενα περνώντας με το διπλό στο τέλος και πλέον ανάλογα αποτελέσματα απέναντι σε Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης είναι το μοναδικό ζητούμενο για την ΑΕΚ ώστε να κλείσει τον πρώτο γύρο σχετικά κοντά στην κορυφή, βγάζοντας παράλληλα με το απόλυτο των βαθμών μια δύσκολη τριάδα αγώνων.

Τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στα ντέρμπι τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν είναι καθόλου καλά με την Ένωση να μετράει τέσσερις νίκες, 13 ισοπαλίες και 20 ήττες σε 37 ματς τέτοιου χαρακτήρα. Και αυτός είναι ένα ακόμη λόγος για τον Αργύρη Γιαννίκη και τους παίκτες του ώστε να πανηγυρίσουν τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αν και τον 41χρονο κόουτς, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, τον ενδιαφέρει το τώρα, βλέποντας ότι οι παίκτες του χτίζουν μέταλλο και εξελίσσονται, έχοντας βέβαια αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά τους και μπόλικη δουλειά.

Οι σκέψεις του Γιαννίκη για την ενδεκάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Γιαννίκης στην προπόνηση του Σαββάτου στα Σπάτα είδε μετά τον Τσούμπερ και τον Λιβάι Γκαρσία να μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι πλην της μακροχρόνιας απουσίας του Γαλανόπουλου, ο μόνος που δεν υπολογίζεται είναι ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος έχει τεθεί εκτός με κορονοϊό. Οι επιλογές που έχει ο Γιαννίκης στα πλάνα του είναι αρκετές και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή οκτώ θέσεις πρέπει να θεωρούνται «σίγουρες» και άλλες τρεις «παίζονται» για το αρχικό σχήμα. Άλλωστε, σε κάθε παιχνίδι -και ειδικά στα εντός έδρας- ο Γιαννίκης φροντίζει να διατηρεί τα χαρτιά του κλειστά και να ανακοινώνει τα πλάνα του για την ενδεκάδα στους παίκτες λίγες ώρες πριν τη σέντρα, μετά και την ενεργοποίηση ανήμερα των αγώνων, κρατώντας άπαντες στην «τσίτα».

Ο Στάνκοβιτς δεδομένα θα είναι στην εστία, ο Μοχαμαντί στο αριστερό άκρο της άμυνας, ένας εκ των Μισελέν ή Ρότα στο δεξί άκρο με τον Γάλλο να φαίνεται πως έχει το προβάδισμα, και μένει να φανεί ο παρτενέρ του Βράνιες στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Αν δηλαδή θα επανέλθει ο Μήτογλου ή αν η επιλογή είναι ο Τζαβέλλας που έχει την εμπειρία τέτοιων αναμετρήσεων. Στον άξονα το προβάδισμα έχουν ο Σιμόες με τον Σιμάνσκι λόγω της έντασης που θέλει ο Γιαννίκης στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο εκεί είναι μια τρίτη θέση που «παίζεται» καθώς δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ξεκινούσε ο Σάκχοφ.

Ο Μάνταλος αναμένεται να είναι σε ελεύθερο ρόλο, οι Τσούμπερ και Άμραμπατ στο αριστερό και στο δεξί άκρο της επίθεσης αντίστοιχα και στην κορυφή ο Αραούχο. Η μοναδική διαφοροποίηση στην οποία θα μπορούσε να προχωρήσει ο Γιαννίκης στην επίθεση είναι να ξεκινούσε πίσω από τον Αραούχο τους Τσούμπερ, Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο ο 24χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν είναι καλά τελευταία και όλα δείχνουν ότι ίσως χρησιμοποιηθεί μέσα στο ματς για να δώσει πράγματα με την ταχύτητά του αν κριθεί φυσικά αναγκαίο.

Πόσο κόσμο περιμένει η ΑΕΚ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το ντέρμπι

Αναφορικά με την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο περιμένουν την εικόνα που υπήρχε στο ματς με τον Άρη. Πριν από όσα έλαβαν χώρα μεσοβδόμαδα που έβαλαν σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του ντέρμπι, είχαν φύγει 20.000 εισιτήρια μαζί με τα διαρκείας. Στη συνέχεια υπήρξε μια πολύ μεγάλη κάμψη με σχεδόν μηδενική προπώληση Τετάρτη και Πέμπτη, κάτι απόλυτα λογικό καθώς έπαιζε δυνατά το σενάριο της αναβολής. Από την Παρασκευή το απόγευμα και μετά πάντως, όταν είχε φανεί πλέον πως το ματς με τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί κανονικά, η κίνηση των εισιτηρίων πήρε και πάλι τα πάνω της με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Φαίνεται λοιπόν πως περίπου 25.000 οπαδοί της Ένωσης θα δώσουν το «παρών» στο ντέρμπι.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα