Βόλος: Τα «εξάποντα» και ο χαρακτήρας μετά το βαρύ σκορ στη Λεωφόρο (vids)

Βόλος: Τα «εξάποντα» και ο χαρακτήρας μετά το βαρύ σκορ στη Λεωφόρο (vids)

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Τα «εξάποντα» και ο χαρακτήρας μετά το βαρύ σκορ στη Λεωφόρο (vids)

bet365

Ο Βόλος μπορεί να μην ήταν καλός με τον Αστέρα, αλλά ήταν σημαντικό ότι διαχειρίστηκε το βαρύ 5-1 από τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας ακόμα ένα «εξάποντο» κόντρα σε αντίπαλο με παρόμοιους στόχους.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Βόλου με το 3Χ3, κάτι που είχε λογική εξήγηση με βάση τα όσα έγιναν πριν την έναρξη της σεζόν, ακολούθησε μια βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό με 5-1. Μια ήττα που ήρθε από ατομικά λάθη, τα οποία η ομάδα της Μαγνησίας πλήρωσε στο έπακρο. Η επιστροφή στις νίκες χάρη στο 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, ενόψει και της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, έφερε τους Βολιώτες ξανά στην κορυφή (έστω και με ματς περισσότερο) κάτι που φυσικά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Στις τάξεις της ομάδας, ωστόσο, παραμένουν προσγειωμένοι και αυτό που κρατάνε στη νίκη επί του Αστέρα είναι η διαχείριση της βαριάς ήττας στη Λεωφόρο και τα «εξάποντα» που έχουν πάρει στις πέντε πρώτες αγωνιστικές απέναντι σε Ατρόμητο και Αστέρα.

Ο χαρακτήρας μετά το βαρύ 5-1 και οι νίκες... εξάποντα

Είναι αλήθεια πως ο Βόλος δεν ικανοποίησε με την εικόνα του παρά το νικηφόρο 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να μην δέχθηκε φάσεις, ωστόσο στο πρώτο μέρος κινδύνεψε σημαντικά. Όμως στο τέλος της ημέρας οι βαθμοί είναι που μετράνε και κυρίως η διαχείριση που έγινε μετά τη βαριά ήττα στη Λεωφόρο. Η έκταση του σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει από κάτω τους παίκτες του Αμπασκάλ, κάτι όμως που δεν συνέβη και βγήκε αντίδραση άμεσα. Κάτι πολύ σημαντικό ενόψει και της διακοπής που ακολουθεί. Το πιο ουσιαστικό όμως μετά τα πέντε πρώτα παιχνίδια είναι τα «εξάποντα» που έχει πάρει ο Βόλος απέναντι σε ομάδες με ανάλογους στόχους με εκείνον. Δηλαδή αυτόν των πλέι οφ. Μπορεί ακόμα να είναι πάρα πολύ νωρίς, ωστόσο ήδη ο Βόλος χάρη στις νίκες κόντρα σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης έχει πάρει διαφορά από αυτές τις ομάδες (11 και 10 βαθμών αντίστοιχα) τις οποίες στον σύλλογο της Μαγνησίας από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την εξάδα. Κι αυτό δίνει έξτρα ψυχολογία ενόψει της συνέχειας καθώς ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Η επιλογή του «Κέρβερου» Κότνικ στην εστία

Εστιάζοντας στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, σημαντικό ρόλο έπαιξε η εμφάνιση του Κότνικ στην εστία του Βόλου στο πρώτο 45λεπτο, καθώς στη συνέχεια έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω της θλάσης που υπέστη. Ο Βόλος στο πρώτο μέρος δέχθηκε πολλές φάσεις και ο 31χρονος Σλοβένος τερματοφύλακας με τρεις επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του, επιτρέποντας στην ομάδα του να πάει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Παρότι αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, ο Κότνικ ήταν από τους διακριθέντες για τον Βόλο με τον Αμπασκάλ να τον χρησιμοποιεί για πρώτη φορά. Ήταν μια αναμενόμενη αλλαγή αυτή στον «άσο» από τον 32χρονο Ισπανό τεχνικό καθώς ο Κλέιμαν μετά το λάθος στο γκολ της Λαμίας στην πρεμιέρα πραγματοποίησε ένα παρόμοιο και στο 5-1 από τον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι ήρθε η επιλογή του Κότνικ, ο οποίος ήταν καθοριστικός με τις αποκρούσεις του πριν σταθεί άτυχος με τον τραυματισμό. Πάντως μετά το ματς ο Αμπασκάλ φρόντισε να δώσει τα συγχαρητήρια και στον Κλέιμαν, ο οποίος παρότι «κρύος», στάθηκε κι αυτός στο ύψος του.

Η αποτελεσματικότητα ως συνέπεια της μεσοεπιθετικής ποιότητας

Από εκεί και πέρα αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τρίποντο επί του Αστέρα Τρίπολης ήταν η αποτελεσματικότητα του Βόλου. Αποτελεσματικότητα που είναι απόρροια της μεσοεπιθετικής ποιότητας που διαθέτουν οι Βολιώτες. Ο Βόλος στο 5-1 από τον Παναθηναϊκό πλήρωσε στο απόλυτο τα δύο ατομικά λάθη που έγιναν στο πρώτο πεντάλεπτο με τον αντίπαλο να τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Όπως το έπαθε στη Λεωφόρο, έτσι το έκανε αυτός στο χθεσινό ματς, όταν κατά τα πρώτο ημίχρονο άρπαξε την ευκαιρία από τα... μαλλιά στο πέναλτι που κέρδισε. Στη πρώτη δυνατότητα που του δόθηκε να απειλήσει. Ο μόνιμος... εκτελεστής Φαν Βέερτ ήταν ψύχραιμος, σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα του σε πέντε παιχνίδια, αλλά ο Ρεγκατέν με την ποιότητα που τον διακρίνει ήταν εκείνος που μπήκε στη φάση πριν ανατραπεί, ενώ ο ίδιος ήταν που βρήκε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Φεράρι. Κι αν δεν ήταν ο Ρεγκατέν, θα μπορούσε να ήταν ο Φερνάντες, ο Μπαρτόλο ή ο Ορός (που αναμένεται με ανυπομονησία μετά την επιστροφή καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του) δείγμα των πολλών ποιοτικών λύσεων που διαθέτει ο Αμπασκάλ από τη μέση και μπροστά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα