Βόλος: Πώς έκανε το εντυπωσιακό 3X3 και πέρασε μόνος στην κορυφή (vids)

Βόλος: Πώς έκανε το εντυπωσιακό 3X3 και πέρασε μόνος στην κορυφή (vids)

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Πώς έκανε το εντυπωσιακό 3X3 και πέρασε μόνος στην κορυφή (vids)

bet365

Ο φανταστικός Βόλος με τρεις σερί νίκες νίκες στις πρώτες αγωνιστικές... τρελαίνει κόσμο και βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Το Gazzetta γράφει για το πως οι Βολιώτες πηγαίνουν «τρένο» στο ξεκίνημα της σεζόν.

Κι όμως δεν είναι ψέμα. Ο Βόλος μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Super League Interwetten φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάνοντας το 3Χ3 (με νίκες απέναντι σε Λαμία, Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο) με οκτώ γκολ ενεργητικό και δύο παθητικό και... τρελαίνει κόσμο! Βέβαια για όσους γνωρίζουν καλά τα πράγματα στο στρατόπεδο της ομάδας της Μαγνησίας δεν αποτελεί και θαύμα αυτό που συμβαίνει. Αλλά είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς που γίνεται και εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Πριν το ξεκίνημα της σεζόν είχαμε επισημάνει ότι μετά από την εκπληκτική περσινή σεζόν και την 7η θέση, ο στόχος για τον Βόλο ήταν να διατηρήσει τον πήχη ψηλά. Πέρυσι με λίγο περισσότερο τύχη και κάποιους λιγότερους τραυματισμούς οι Βολιώτες θα μπορούσαν να είχαν παλέψει ακόμα και την υπέρβαση της εξάδας. Από την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, ο Αχιλλέας Μπέος είχε τονίσει ότι φέτος ίσως κάτι τέτοιο να ήταν εφικτό. Το αν θα συμβεί, είναι κάτι που είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο εντυπωσιακός Βόλος των πρώτων αγωνιστικών μετά και το 3-0 επί του Ατρόμητου έπιασε την κορυφή και είναι μόνος πρώτος, κάτι για το οποίο υπάρχει εξήγηση.

Το πλήρες ρόστερ που διαμόρφωσαν οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού

Οι άνθρωποι που τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Βόλου κάθε καλοκαίρι αποδεικνύουν ότι δουλεύουν σωστά και βρίσκουν παίκτες με ποιότητα γεμίζοντας το ρόστερ με ικανές λύσεις. «Κόβει το μάτι» τους στο μεταγραφικό κομμάτι, κάτι που αποδεικνύεται κάθε σεζόν με τις περιπτώσεις που βρίσκουν από το εξωτερικό. Οι κινήσεις τους είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται σχετικά γρήγορα προκειμένου η ομάδα να έχει όλο το χρόνο μέσα στο καλοκαίρι να δέσει κατάλληλα.

Έτσι έγινε και την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που πέρασε. Ειδικά φέτος το ρόστερ που διαμορφώθηκε είναι ακόμα πιο πλήρες και από το περσινό. Όλες οι θέσεις γέμισαν σε κάθε γραμμή και αναβάθμισαν συνολικά την ομάδα. Παίκτες όπως ο Ρομέρο, ο Ορός, ο Ρεγκατίν, ο Φερνάντες και ο Φαν Βέερτ ανέβασαν κι άλλο το επίπεδο, ενώ διατηρήθηκαν ποδοσφαιριστές που δεδομένα είχαν δείξει την αξία τους, όπως ο Φεράρι, ο Γκρίλο, ο Τσοκάνης, ο Μπαρτόλο και ο Νίνης.

Η εμπιστοσύνη στον 32χρονο Αμπασκάλ και η δουλειά του καλοκαιριού

Έπειτα ήταν και η εξαιρετική δουλειά που φαίνεται πως έγινε ακόμα ένα καλοκαίρι στο «χτίσιμο» του συνόλου. Αρχικά ο Βόλος «πάτησε» στο επιτυχημένο ισπανικό μοντέλο που ακολουθεί πιστά, ψάχνοντας έναν νεαρό προπονητή από τη χώρα της Ιβηρικής για ακόμα μια χρονιά στον πάγκο του. Αυτή τη φορά πάρθηκε ένα μεγαλύτερο ρίσκο με την επιλογή ενός 32χρονου τεχνικού, ωστόσο στον Βόλο εκτός από τις ποιοτικές επιλογές παικτών, φαίνεται ότι διαθέτουν και το know-how στην επιλογή ανερχόμενων τεχνικών. Και ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ για αρχή τουλάχιστον δείχνει τέτοιος.

Από το καλοκαίρι ο στόχος του ήταν να περάσει τη δική του φιλοσοφία με σωστό και γρήγορο passing game και ανάπτυξη από πίσω, δίνοντας μια συγκεκριμένη ταυτότητα στην ομάδα του. Την ίδια στιγμή βασικό ήταν να βρει την απαραίτητη «χημεία» σε ένα σύνολο με αρκετά νέα πρόσωπα, κάτι που δεδομένα ήθελε χρόνο, και την ίδια στιγμή να γίνει μια δυνατή προετοιμασία. Στο τελευταίο φυσικά βοήθησε και όλο το τεχνικό τιμ που υπάρχει στον Βόλο τα τελευταία χρόνια. Τα πολλά φιλικά τεστ που έδωσε ο Βόλος τόσο στην Ολλανδία όσο και με την επιστροφή στην Ελλάδα βοήθησαν ώστε όλα τα παραπάνω όσο περνούσε ο χρόνος να ωριμάζουν. Φυσικά ο δρόμος είναι μακρύς και η δουλειά που υπάρχει ακόμα μέσα στη σεζόν είναι μπόλικη, ωστόσο οι βάσεις μπήκαν και το 3Χ3 οφείλεται και σε αυτό.

Ο προπονητής του Βόλου, Γκιγέρμο Αμπασκάλ

Η νοοτροπία του νικητή που διακρίνει την ομάδα για ακόμα μια σεζόν

Ένας ακόμη λόγος για το νικηφόρο σερί του Βόλου στο πρωτάθλημα έχει φυσικά να κάνει και με τη νοοτροπία νικητή που έχει μπολιάσει στην ομάδα. Μπορεί τα πρόσωπα του ρόστερ να αλλάζουν κάθε καλοκαίρι σε μεγάλο βαθμό, καθώς και φέτος έγινε διψήφιος αριθμός μεταγραφών, όμως οι Βολιώτες διατηρούν την ίδια ανταγωνιστική φιλοσοφία. Από πέρυσι είχε φανεί ότι η ομάδα της Μαγνησίας είχε... πάρει μπόι και κοιτούσε στα μάτια ακόμα και τους μεγάλους της Ελλάδας.

Καθόλου τυχαίο ότι ο Βόλος στάθηκε όρθιος και πήρε αποτελέσματα απέναντι σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Οι παίκτες είχαν μάθει να κοιτάνε όλους στα μάτια και να παίζουν με θάρρος και αποφασιστικότητα. Την ίδια στιγμή με την ψυχολογία του νικητή που έχει περάσει στην ομάδα, ο Βόλος ξέρει να καθαρίζει τα τρίποντα απέναντι σε ομάδες του βεληνεκούς του. Κάτι που το απέδειξε με το φετινό ξεκίνημα και τα νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι σε Λαμία, Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο.

Η μεσοεπιθετική γραμμή που... πετάει φωτιές και προκαλεί κινδύνους

Επιστρέφοντας στην ποιότητα που προστέθηκε στο ρόστερ, αξίζει να σταθεί κάποιος στη μεσοεπιθετική γραμμή που έχει συνθέσει ο Βόλος, η οποία... πετάει φωτιές. Τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παικτών, όσο και το γρήγορο στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να καθιερώσει ο Αμπασκάλ και ταιριάζει στα στοιχεία των μονάδων του, φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ρεγκατίν, ο ταλαντούχος Ροσέρο και ο... killer Φαν Βέερτ, αλλά και ο ποιοτικότερος παίκτης του ρόστερ ο Ορός (τον οποίο ακόμα δεν έχουμε δει λόγω τραυματισμού) είναι πολύ καλοί με την μπάλα στα πόδια και πιθανότατα να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερα στοιχεία στο χορτάρι μελλοντικά όσο θα δένουν περισσότερο.

Ειδικά για τον Φαν Βέερτ αποτελούσε μεγάλο στοίχημα για την αντικατάσταση του Τάσου Δουβίκα. Ο Ολλανδός φορ έπρεπε να μπει στα... παπούτσια του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος πέρυσι σκόραρε 14 φορές και ως αντι-Δουβίκας με τρία γκολ στα τρία πρώτα ματς δείχνει ότι μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο. Οι «σεντερφορίσιες» κινήσεις του μέσα στην περιοχή και ο τρόπος που έχει σημειώσει τα δύο από τα τρία γκολ (το τρίτο ήταν με πέναλτι) δείχνουν ότι το έχει, ειδικά με τη μεσοεπιθετική ποιότητα που έχει τη δυνατότητα να τον «ταΐζει» μέσα στο «κουτί».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα