Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Πρώτος ξανά! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Πρώτος ξανά! (vids)

bet365

Μόλις μια εβδομάδα άντεξε μακριά από την κορυφή ο Βόλος! Οι super Θεσσαλοί με τα γκολ των Φαν Βέερτ και Φεράρι νίκησαν 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό και με 4 νίκες (!!!) σε 5 αγωνιστικές απολαμβάνουν ξανά το βαθμολογικό ρετιρέ. Το πρώτο γκολ για τους Αρκάδες στο πρωτάθλημα δεν ήταν αρκετό.

Την τέταρτη νίκη του στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, που τον φέρνει με αγώνα περισσότερο ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σημείωσε ο Βόλος, επικρατώντας με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό. Οι Αρκάδες είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά ο Βόλος πήγε μπροστά στα αποδυτήρια με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Βέερτ στο 18'. Οι Βολιώτες στο δεύτερο μέρος βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Φεράρι στο 79' για το 2-0, με τον Σόνι απλά να μειώνει στο τελικό 2-1 στο 85'. Χωρίς νίκη παραμένει μετά από πέντε παιχνίδια ο Αστέρας, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα στο Πανθεσσαλικό.

Έτσι ξεκίνησαν Αμπασκάλ και Ράσταβατς

Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ για τον Βόλο προχώρησε σε αλλαγή στην εστία του, επιλέγοντας τον Κότνικ αντί του Κλέιμαν, έπειτα από τα λάθη του δεύτερου στις πρώτες αγωνιστικές. Οι άλλοι δέκα ήταν οι αναμενόμενοι με τους Φεράρι, Γκρίλο, Ρομέρο και Πουρίτα τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά, τους Τσοκάνη, Μπαριέντος στον άξονα, μπροστά τους τον Φερνάντες, Ρεγκατέν και Μπαρτόλο στα δύο άκρα και τον Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με διάταξη 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε στην εστία, Άλβαρες, Ατιένθα, Καστάνιο και Καρμόνα η τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά, Βαλιέντε και Μουνάφο στον άξονα, μπροστά τους τον Κανελλόπουλο, Σίτο και Κρέσπι στα δύο άκρα και ο Μπαράλες προωθημένος.

«Κέρβερος» ο Κότνικ και ο Βόλος το προβάδισμα με πέναλτι του Φαν Βέερτ

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο ματς, κυκλοφορώντας την μπάλα, βγαίνοντας μπροστά και πιέζοντας τον Βόλο ψηλά, εμποδίζοντας έτσι τους παίκτες του Αμπασκάλ να «χτίσουν» από πίσω όπως το συνηθίζουν. Κι αν δεν ήταν ο Κότνικ οι Αρκάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα, καθώς στο 10' ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε το σουτ του Κρέσπι στην κίνηση, ενώ δύο λεπτά αργότερα είπε «όχι» σε κεφαλιά του Μπαράλες. Και οι δύο ευκαιρίες ξεκίνησαν από το πόδι του Σίτο, ο οποίος δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους από την αριστερή πλευρά.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού όμως, ο Βόλος πήρε το προβάδισμα. Ο Φεράρι σέντραρε, ο Παπαδόπουλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στην προσπάθειά του να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο ανέτρεψε τον Ρεγκατέν που μπήκε στη φάση. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Φαν Βέερτ, ο οποίος ευστόχησε γράφοντας στο 18' το 1-0 και σημειώνοντας το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Μαγνησίας πήρε ψυχολογία και το πάνω χέρι για τα επόμενα λεπτά, όμως οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 39', με τον Κότνικ να λέει και πάλι «όχι» αποκρούοντας το σουτ του Καρμόνα από πλάγια θέση.

Ο Φεράρι το 2-0, μείωσε ο Σόνι, αλλά ήταν πλέον αργά...

Μια θλάση στον προσαγωγό όμως δεν επέτρεψε στον Σλοβένο γκολκίπερ του Βόλου να συνεχίσει, με συνέπεια ο Αμπασκάλ να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή και τον Κλέιμαν να παίρνει θέση στην εστία στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ρίξουν τον ρυθμό και να μην επιτρέψουν στον Αστέρα να απειλήσει, όπως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αστέρας πάντως είχε μια νέα καλή στιγμή, πάλι από το πόδι του Σίτο, ο οποίος σέντραρε, με τον Μπαράλες να πιάνει την κεφαλιά και τον Κλέιμαν να μπλοκάρει στο 57'. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Βόλος φώναξε για το ακυρωθέν γκολ του Γκρίλο. Ο Αργεντινός στόπερ είχε προωθηθεί μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε μια σέντρα σουτ που κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Ράσταβατς ψάχνοντας γκολ για την ισοφάριση έβγαλε Κανελλόπουλο και Μπαράλες και πέρασε στο ματς Σόνι και Μπενίτο, ενώ αντίθετα ο Αμπασκάλ φρέσκαρε το ένα άκρο της επίθεσής του με τον Ροσέρο να αντικαθιστά τον Μπαρτόλο. Ο ρυθμός είχε χαθεί, κάτι που βόλευε τον Βόλο, ο οποίος κοιτούσε να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0 και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση, τη στιγμή που ο Ράσταβατς προχώρησε για το τελευταίο τέταρτο σε άλλες δύο αλλαγές με τους Τασουλή και Ριέρα να περνούν αντί των Αλβαρες και Κρέσπι. Ο Βόλος όμως ήταν αυτός που βρήκε το δεύτερο γκολ καθαρίζοντας το παιχνίδι. Στο 79' ο Σοάρες έκλεψε από τον Ριέρα, πάσαρε στον Ρεγκατέν και ο τελευταίος τροφοδότησε τον Φεράρι που τελείωσε τη φάση με σουτ μέσα από την περιοχή γράφοντας το 2-0.

Όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει, όμως ο Αστέρας μπήκε και πάλι στο ματς με τον Σόνι να σκοράρει το πρώτο τέρμα των Αρκάδων στο πρωτάθλημα. Ο Σίτο από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα του Βόλου δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Σόνι με ωραία ενέργεια και αριστερό σουτ νίκησε τον Κλέιμαν μειώνοντας σε 2-1. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο τέμπο στα τελευταία λεπτά. Ο Ροσέρο στο 89' είχε δοκάρι σε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρεγκατέν, ο Αστέρας βγήκε μπροστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όμως δεν κατάφερε να πετύχει ποτέ και τους Βολιώτες να πανηγυρίζουν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και να προσπερνούν με αγώνα περισσότερο στην κορυφή. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα ο Βόλος θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Τερεζίου από κοντά.

MVP: Ο Ρεγκατέν που κέρδισε το πέναλτι για το 1-0, ενώ έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Βόλου. Συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του.

Στο ύψος τους: Ο Κότνικ με τρεις σημαντικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του στο πρώτο μέρος και συνέβαλε στο να πανηγυρίσει ο Βόλος την τέταρτη νίκη του πριν αντικατασταθεί με τραυματισμό στο δεύτερο μέρος. Για τον Αστέρα καλή εμφάνιση από τον Σίτο. Ό,τι καλό έκαναν οι Αρκάδες ξεκινούσε από τα πόδια του. Αυτός ήταν που έβγαλε την ασίστ στον Σόνι.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Παπαδόπουλος, ο οποίος φέρει την ευθύνη για το 1-0 του Βόλου. Αρχικά έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ρεγκατέν για να κερδίσει ο Βόλος το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παπαδόπουλος στη συγκεκριμένη φάση. Ήταν ένα καθοριστικό λάθος στο πρώτο μέρος κατά το οποίο ο Αστέρας είχε ευκαιρίες για γκολ.

Το στραγάλι: Ο Παπαπέτρου σωστά έδωσε το πέναλτι υπέρ του Βόλου στην ανατροπή του Ρεγκατέν από τον Παπαδόπουλο. Φώναξαν οι Βολιώτες για το οφσάιντ που δόθηκε στο τέρμα του Γκρίλο το οποίο ακυρώθηκε, φάση την οποία τσέκαραν και στο VAR.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, αλλά ο Βόλος είχε τον Κότνικ και εκμεταλλεύτηκε επίσης τη μοναδική στιγμή που του δόθηκε για να πάρει το προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βολιώτες έριξαν έξυπνα τον ρυθμό, δεν δέχθηκαν φάσεις και βρήκαν το δεύτερο γκολ πριν μειώσει ο Αστέρας. Η ομάδα της Μαγνησίας έβγαλε αντίδραση μετά τη βαριά ήττα στη Λεωφόρο και ξαναπέρασε με αγώνα περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας πιστοποιώντας ένα φοβερό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές. Προβληματίζει ο Αστέρας, ο οποίος αγνοεί ακόμα το τρίποντο. Πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι χρειάζεται καλύτερες ενέργειες στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ (46' Κλέιμαν), Φεράρι, Γκρίλο, Ρομέρο, Πουρίτα, Τσοκάνης, Μπαριέντος (73' Σοάρες), Φερνάντες (86' Γκιουλέν), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο (59' Ροσέρο), Φαν Βέερτ (86' Τερεζίου)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Αλβαρες (75' Τασουλής), Ατιένθα, Καστάνιο, Καρμόνα, Βαλιέντε (80' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Κανελλόπουλος (63' Μπενίτο), Σίτο, Κρέσπι (75' Ριέρα), Μπαράλες (63' Σόνι)

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα