ΑΕΚ: Ο «Γολγοθάς» του Γαλανόπουλου εδώ και 21 μήνες

ΑΕΚ: Ο «Γολγοθάς» του Γαλανόπουλου εδώ και 21 μήνες

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο «Γολγοθάς» του Γαλανόπουλου εδώ και 21 μήνες

bet365

Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι πολύ πιθανό να περάσει εκ νέου την πόρτα του χειρουργείου και το Gazzetta θυμάται το χρονικό των τελευταίων δύσκολων 21 μηνών για τον 23χρονο Έλληνα μέσο.

Όταν ο Κώστας Γαλανόπουλος ξεκινούσε στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ματς της πρεμιέρας με τον Ιωνικό, όλοι θεώρησαν πως οι ενοχλήσεις που ένιωθε ήταν κάτι που δεν θα επανέφερε τους εφιάλτες του πρόσφατου παρελθόντος. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, δυστυχώς για τον 23χρονο Έλληνα μέσο, το πρόβλημα στον χόνδρο που τον ταλαιπωρεί σχεδόν δύο χρόνια είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και νέα χειρουργική επέμβαση με την οριστική απόφαση να αναμένεται σύντομα. Ο «Γαλανό» περνάει έναν «Γολγοθά» τους τελευταίους 21 μήνες. Είναι δυνατός και προσπαθεί να επιστρέφει δριμύτερος, αλλά παλεύει συνεχώς με τις ατυχίες που μπαίνουν εμπόδιο στον δρόμο του...

Το πρόβλημα στον χόνδρο και η επέμβαση τον Δεκέμβριο του 2019

Η αρχή του κακού για τον Γαλανόπουλο ήταν ένα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, στις 18 Δεκεμβρίου του 2019. Μια εβδομάδα μετά το ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ με αντίπαλο την Ξάνθη, όταν ο 23χρονος μέσος με δικό του γκολ είχε δώσει τη νίκη στην Ένωση. Αποχωρεί τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες, όμως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται, δείχνουν πρόβλημα στον χόνδρο του αστραγάλου του δεξιού του ποδιού και δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα περνάει την πόρτα του χειρουργείου. Ήταν ένα πολύ κακό χρονικό σημείο καθώς ήταν μια περίοδος κατά την οποία είχε ανεβάσει τις μετοχές του τόσο με τη φανέλα της ΑΕΚ, όσο και με εκείνη της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Γαλανόπουλος στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης

Εμπόδια στην αποκατάσταση εν μέσω κορονοϊού

Μέσα στο διάστημα της αποθεραπείας του ξεσπάει η πανδημία του κορονοϊού. Ο Γαλανόπουλος έχει ξεκινήσει ήδη τρέξιμο στα Σπάτα στοχεύοντας να επανέλθει στην τελική ευθεία της σεζόν. Όμως παρά το γεγονός ότι είχε ανεβάσει ρυθμούς και ετοιμαζόταν να μπει στις ομαδικές προπονήσεις, αυτές σταματούν λόγω του covid. Παίρνει ειδική άδεια και προπονείται σε εξωτερικούς χώρους για να μην χαθεί η δουλειά που έκανε τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τη σωστή προπόνηση που θα πραγματοποιούσε στο προπονητικό κέντρο. Ο Γαλανόπουλος όμως κάνει τα πάντα για να επανέλθει και με την επανέναρξη των προπονήσεων δείχνει κοντά στην επιστροφή. Μια ενόχληση όμως που αισθάνεται σε μια άσκηση με μπάλα φανερώνει πως υπάρχει αιμάτωμα στο σημείο της επέμβασης. Κανείς δεν θέλει να ρισκάρει με την κατάστασή του και με μια πιθανή υποτροπή και έτσι συνεχίζει πιο συντηρητικά για να επανέλθει στο 100% από την επόμενη σεζόν.

Ο Γαλανόπουλος προπονείται στα Σπάτα

Η μεγάλη επιστροφή μετά από 11 μήνες

Έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2020, όταν είχε πάει απευθείας από τα Σπάτα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ με τα ρούχα της προπόνησης, ο Γαλανόπουλος πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, 11 μήνες μετά την επέμβαση που πραγματοποίησε, στο νικηφόρο 4-1 της ΑΕΚ επί της Ζόρια στην Ουκρανία για τους ομίλους του Europa League. Ο 23χρονος Έλληνας μέσος κάνει ένα δυναμικό come back δείχνοντας για ακόμη μια φορά ατσάλινος. Βγάζει ηγετικά χαρακτηριστικά και προσωπικότητα στα παιχνίδια της ΑΕΚ, της δίνει ενέργεια και πάθος στη μεσαία γραμμή και εξελίσσει το παιχνίδι του αποτελώντας μια βασικότατη μονάδα για τους «κιτρινόμαυρους». Κάπου εκεί όμως έρχεται ξανά ένα άτυχο περιστατικό...

Η νέα ατυχία με το κάταγμα στην ωμοπλάτη

Τον περασμένο Φλεβάρη και ενώ έχει μπει αλλαγή στο δεύτερο μέρος σε μια ρεβάνς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ο Γαλανόπουλος στέκεται για ακόμα μια φορά άτυχος. Αποχωρεί τραυματίας με κάταγμα ωμοπλάτης έπειτα από ένα άτσαλο μαρκάρισμα και μένει εκτός για δύο μήνες. Δεν περνάει την πόρτα του χειρουργείου, αλλά ακολουθεί θεραπεία. Όμως, όπως και να έχει, αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα τόσο για την ΑΕΚ όσο φυσικά και για τον ίδιο. Η αποθεραπεία του πάει βάσει χρονοδιαγράμματος με τον Μανόλο Χιμένεθ να περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του. Ο «Γαλανό» αποδεικνύει ξανά πως τίποτα δεν μπορεί να τον βγάλει νοκ-άουτ και επανέρχεται και πάλι δριμύτερος. «Το μπουλντόγκ επέστρεψε», είχε ξεστομίσει ο Νταμιάν Σιμάνσκι στα Σπάτα βλέποντας τον να μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Ενδεικτικό της μεγάλης προσμονής των συμπαικτών του για την επανεμφάνισή του.

Ο τραυματισμός του Γαλανόπουλου στη Ριζούπολη

Οι νέες ενοχλήσεις στην Ολλανδία που επαναφέρουν τον εφιάλτη

Η ΑΕΚ έφυγε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της το καλοκαίρι στην Ολλανδία με τον Γαλανόπουλο να παίρνει μέρος κανονικά. Ωστόσο πριν από το φιλικό με την Άντβερπ στις 6 Ιουλίου αισθάνεται νέες ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και μένει εκτός από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι το πρόβλημα θα ερχόταν ξανά στην επιφάνεια, όμως οι εβδομάδες περνούσαν με τον ίδιο να μην παίρνει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Όλοι καθησύχασαν στο άκουσμα των νέων ότι ανεβάζει ξανά ρυθμούς και τίθεται εκ νέου στη διάθεση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Όμως μετά από το 45λεπτο της πρεμιέρας οι ενοχλήσεις επανήλθαν φτάνοντας στο σήμερα και ενόψει της νέας απόφασης για επέμβαση...

Ο Γαλανόπουλος στο φιλικό ΑΕΚ-Φίτεσε

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα