Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 13)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 13)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 13)

bet365

To Gazzetta βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης καταγράφει όλα όσα θα συμβαίνουν στην προετοιμασία (και όχι μόνο…) των «ασπρόμαυρων» στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

Αυτό ήταν! Ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ και το Gazzetta ήταν από την πρώτη στιγμή «παρών» σ’ αυτό το κρίσιμο κομμάτι της νέας σεζόν στο πανέμορφο Apeldoorn, που μας φιλοξένησε από τις 12 Ιουλίου μέχρι και σήμερα.

Αύριο το «μενού» έχει ταξίδι στο Ρότερνταμ, σε μια ευρωπαϊκή πόλη με αυθεντική και έντονη «urban» κουλτούρα, ενόψει του τελευταίου φιλικού αγώνα επί ολλανδικού εδάφους στο φημισμένο «Ντε Κάιπ» απέναντι στη Φέγενορντ.

Η συνολική διάρκεια του φιλικού άλλαξε, μετά από επιθυμία της ολλανδικής ομάδας, κι από τα 120 λεπτά που αρχικά ήταν να διαρκέσει, θα γίνει τελικά στην κανονική μορφή του, δηλαδή ένα 90λεπτο.

Η αυλαία των προπονήσεων του «Δικεφάλου» στο Apeldoorn «έπεσε» με μία τελευταία προπόνηση η οποία ήταν γεμάτη από τακτική. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου να χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δύο ενδεκάδες με φόντο το αυριανό φιλικό (15:30-ΠΑΟΚ TV), κάτι που σημαίνει ότι και πάλι θα δούμε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν στην τελευταία προπόνηση, η πρώτη ενδεκάδα θα αποτελείται από τους: Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Περέιρα, Σβαμπ, Εσίτι, A. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Τζόλη και Ολιβέιρα.

Στη δεύτερη ενδεκάδα θα δούμε τους: Πασχαλάκη, Τέιλορ, Μιχάι, Λύρατζη, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρα, Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Βρακά, Μουργκ και Κούτσια.

Ειλικρινής και γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Λουτσέσκου

Το Σάββατο η συνέντευξη του Ραζβάν Λουτσέσκου στο Gazzetta μονοπώλησε το ενδιαφέρον, καθώς όλα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός έχουν μεγάλη σημασία για το παρόν και το μέλλον των «ασπρόμαυρων».

Συνήθως, το αποφεύγω, δεν στέκομαι στα σχόλια των αναγνωστών του Gazzetta. Η άποψη του καθενός είναι σεβαστή, άλλωστε τα… γραπτά μένουν, αλλά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω -εν μέρη- με το σχόλιο του «Gunner_1886», ο οποίος έγραψε:

«Ραζβάν. Άμα καταφέρεις να πάρεις έστω το πρωτάθλημα με αυτό το ρόστερ θα λέω μέχρι να πεθάνω ότι είσαι ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από Ελλάδα».

Στα μάτια μου ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι ο κορυφαίος «man manager». Προπονητής που ξέρει να διαχειρίζεται εξαιρετικά τους ανθρώπους-ποδοσφαιριστές.

Δίχως να έχει έρθει κι ο Τζιοβίνκο…

Όπως έγραψα και σ’ ένα κομμάτι της συνέντευξης, «το υλικό που έχει έρθει στην Ολλανδία και βρίσκεται στο φινάλε της τέταρτης εβδομάδας της προετοιμασίας, εμφανώς, έχει δουλευτεί. Έχει διδαχθεί, και αφομοιώνει, τα βασικά του ποδοσφαίρου. Επίσης, χάρη στη δουλειά του προπονητή, το υλικό και προοδεύει και περαιτέρω πρόοδο επιδέχεται. Όλοι εδώ που τα λέμε, υπό συγκεκριμένες συνθήκες περιβάλλοντος προετοιμασίας, επιδέχονται πρόοδο. Δεν υπάρχει κανείς του «5», που να μη μπορεί (με την προσήλωση στη δουλειά) να γίνει, στον όποιον τομέα του, του «6» ή του «7».

Οπότε, φίλε «Gunner_1886», το ρόστερ του ΠΑΟΚ ακόμη κι αν δεν ενισχυθεί περαιτέρω με παίκτες τύπου Τζιοβίνκο, τον οποίο θέλει σαν τρελός ο Λουτσέσκου, αλλά δεν είναι στο χέρι του για να τον φέρει στην Τούμπα, θα είναι πολύ καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό απ’ αυτό που ήταν την περσινή σεζόν. Αφήστε, που οι προσθήκες των Κούρτιτς και Ολιβέιρα του ανεβάζουν το επίπεδο.

Γι’ αυτό καλό θα είναι, γενικώς, να μην προτρέχουμε, όπως κάνουν οι φίλοι-αναγνώστες των αντιπάλων ομάδων.

Ο Λουτσέσκου ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Το αν θα πετύχει να κατακτήσει το νταμπλ θα το μάθουμε εκεί γύρω στα τέλη Μαΐου. Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα είναι ανταγωνιστικός και συνδιεκδικητής του τίτλου μέχρι τέλος.

Αυτό μπορώ να το υπογράψω δίχως να έχει έρθει κι ο Τζιοβίνκο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.