Τι έδειξαν Ολιβέιρα-Τέιλορ και τι έκαναν Καγκάβα-Εσίτι στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ

Τι έδειξαν Ολιβέιρα-Τέιλορ και τι έκαναν Καγκάβα-Εσίτι στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ

Τι έδειξαν Ολιβέιρα-Τέιλορ και τι έκαναν Καγκάβα-Εσίτι στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει από το Apeldoorn για την εικόνα που είχαν τα τέσσερα «νέα πρόσωπα» του ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο βαθμός δυσκολίας στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία μπορεί να ήταν υψηλός, αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πανικοβάλλεται, ούτε τα έχει βάψει μαύρα. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με πολλούς προπονητές τα προηγούμενα χρόνια.

O ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδειξε ότι έχει πολύ δρόμο μέχρι να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει και απαιτεί από τους παίκτες του ο προπονητής του. Με όποιο κι αν είναι το τίμημα. Το είπε ξεκάθαρα ο Ρουμάνος, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την PSV, λέγοντας πως «περίμενα ότι θα γίνουν λάθη, παρόλα αυτά θέλαμε να επιμείνουμε και να κάνουμε πράξη την ιδέα στην οποία δουλεύουμε κατά την διάρκεια της προπόνησης».

Πάνω σε ποιο πλάνο δουλεύουν οι «ασπρόμαυροι» αυτές τις δέκα μέρες της προετοιμασίας; Σε κάτι εντελώς καινούργιο απ’ ότι έκαναν τα προηγούμενα δύο χρόνια στα οποία έλειπε ο Λουτσέσκου από το τιμόνι της ομάδας.

1. Χτίσιμο των επιθέσεων από τα πόδια του τερματοφύλακα.

2. Κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.

3. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο ένα στυλ παιχνιδιού και σε αυτό που θέλουμε εμείς να καταφέρουμε, οπότε ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι προσπαθώντας συνεχώς να το εφαρμόσουμε», παραδέχθηκε ο 52χρονος τεχνικός βλέποντας τους παίκτες του να μένουν μετεξεταστέοι, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι στη σαφώς πιο έτοιμη και πιο ποιητική PSV.

Τι έδειξαν Τέιλορ-Ολιβέιρα

Ο Λούκας Τέιλορ σε μια προσπάθεια του στο φιλικό με την PSV
Ο Λούκας Τέιλορ σε μια προσπάθεια του στο φιλικό με την PSV

Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής παραμένει μια ομάδα με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις. Δύο νέα πρόσωπα, ο Λούκας Τέιλορ και ο Νέλσον Ολιβέιρα, άντε να βάλουμε και στην εξίσωση τους Αντερσον Εσίτι και Σίντζι Καγκάβα, που δείχνουν να τοποθετούν εκ νέου τα ονόματά τους στην κουβέντα περί καινούργιων προσώπων.

Ο Λούκας Τέιλορ ξεκίνησε στο δεξιό άκρο της άμυνας, αλλά όπως και στο φιλικό με το Βόλο υπήρξαν πολλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και επιδίωξε να γίνει απειλητικός παίζοντας ουσιαστικά ως δεξιός χαφ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κάλυψε πολλές το κενό που άφηνε ο Βραζιλιάνος, αυτή είναι η εντολή του προπονητή, ενώ στα θετικά του πρώην μπακ-χαφ της Ντνίπρο ήταν μια προσωπική ενέργεια με μεταφορά της μπάλας πολύ γρήγορα από το πρώτο μισό του γηπέδου στην αντίπαλη περιοχή.

Πολλές δυνατές μονομαχίες για τον Νέλσον Ολιβέιρα στην πρώτη του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Πολλές δυνατές μονομαχίες για τον Νέλσον Ολιβέιρα στην πρώτη του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ο ρόλος του Νέλσον Ολιβέιρα στην πρώτη του (ανεπίσημη) εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι μάλλον άχαρος, άλλωστε και στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Πορτογάλος επιθετικός οι «ασπρόμαυροι» ήταν συνεχώς πίσω από τη μπάλα, ενώ έλειψαν οι περιπτώσεις που δημιούργησαν επικίνδυνες προϋποθέσεις στην άμυνα της PSV. O πρώην επιθετικός της ΑΕΚ μετράει μόλις τρεις μέρες στη νέα του ομάδα, ακόμη μαθαίνει τους καινούργιους συμπαίκτες του, ξέρει και ο ίδιος ότι έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης.

Η παραδοχή Λουτσέσκου για Εσίτι

Ο Λουτσέσκου δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του Άντερσον Εσίτι και το κυριότερο παραδέχθηκε πως ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα που είχε σχηματίσει για εκείνον από όσα είχε δει και όσα του είχαν μεταφέρει για το προηγούμενο διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ. Αυτό που κρατάει ο προπονητής και αυτό που δείχνει στο γήπεδο ο Νιγηριανός αμυντικός μέσος είναι η θέληση να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και να προσαρμοστεί σ’ αυτά που θέλει ο Ρουμάνος τεχνικός.

Τα φώτα στον Καγκάβα

Πολλά βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Σίντζι Καγκάβα. Το είχαμε επισημάνει πριν από τον αγώνα γράφοντας πως αποτελεί το μεγάλο προσωπικό στοίχημα του Λουτσέσκου.

Ο Ιάπωνας αγωνίστηκε, έστω και σ’ ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ύστερα από τέσσερις ολόκληρους μήνες. Τελευταία φορά που είχε πάρει χρόνο συμμετοχής ήταν στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και απέναντι στην PSV (ξανά) θύμισε σ’ όλους ότι είναι ένας κανονικός ποδοσφαιριστής.

Ο Σίντζι Καγκάβα επέστρεψε μετά από τέσσερις μήνες και πήρε χρόνο συμμετοχής στο χτεσινό φιλικό με την PSV
Ο Σίντζι Καγκάβα επέστρεψε μετά από τέσσερις μήνες και πήρε χρόνο συμμετοχής στο χτεσινό φιλικό με την PSV

O 32χρονος μεσοεπιθετικός δεν έκανε κάποια σούπερ εμφάνιση, θέλει κι αυτός τον χρόνο του, αλλά στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν από τους καλύτερους του «Δικεφάλου» στον αγωνιστικό χώρο, έδειχνε ότι πατούσε καλά στο γήπεδο, δε δίστασε, ούτε φοβήθηκε να πάει σε προσωπικές μονομαχίες, ήταν από τους λίγους που μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους δίνοντας ανάσες σε στιγμές πίεσης. Εδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά, να κινηθεί σωστά στο χώρο ευθύνης του, το κυριότερο φαίνεται να έχει επιστρέψει, είναι ένα κλικ καλύτερος στο αθλητικό κομμάτι, βασικά δε θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή-φάντασμα των προηγούμενων μηνών.

Πρόκειται για έναν μεσοεπιθετικό με τρομερή ποιότητα, που αν δεν τον πάει πάλι πίσω κάποιος τραυματισμός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή του και μέρα με τη μέρα θα γίνεται καλύτερος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα