Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 1-0: Εχει δρόμο, έχει χρόνο, για να γίνει «ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου»!

Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 1-0: Εχει δρόμο, έχει χρόνο, για να γίνει «ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου»!

Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 1-0: Εχει δρόμο, έχει χρόνο, για να γίνει «ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου»!

bet365

Στο πρώτο δυνατό τεστ επί ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την ισχυρή Αϊντχόβεν, έκανε λάθη κι έδειξε που χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση αλλά και δουλειά από τον Λουτσέσκου. Ντεμπούτο του Ολιβέιρα με τον Δικέφαλο του Βορρά!

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Η επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες του «Philips Stadium» ήταν η πιο σημαντική «νίκη», όπως έλεγαν οι άνθρωποι της PSV που υποδέχθηκαν σχεδόν 15.000 φιλάθλους μετά από δεκαεπτά ολόκληρους μήνες για την φιλική αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Η PSV εμφανίστηκε στο χορτάρι του «Philips Stadium» σαφώς πιο έτοιμη από τον «Δικέφαλο», που βρίσκεται στην τρίτη μέρα της προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους και έδειξε ότι θέλει πολύ δουλειά για να γίνει η ομάδα του… Λουτσέσκου. Αντίθετα, η ολλανδική ομάδα έχει σε μια εβδομάδα επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League και η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ρότζερ Σμιντ είναι αυτή που έχει στο μυαλό του για την πρώτη αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ την ερχόμενη Τετάρτη (21/7) στο ίδιο γήπεδο.

Το εφιαλτικό 15λεπτο

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έζησαν ένα εφιαλτικό δεκαπεντάλεπτο (15’-30’) στο πρώτο μέρος, όπου δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν από την άμυνα τους και οι αποκρούσεις του Ζίβκο Ζίβκοβιτς τους κρατούσαν όρθιους μέχρι το 25’ όταν ο Σέρβος γκολκίπερ νικήθηκε από τον Μαντουέκε.

Ηταν ένα διάστημα όπου με Γκέτσε-Ζάχαβι στην επίθεση, Μουένε-Μαντουέκε στα δεξιά και Μαξ-Φερτέσεν οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και εκτός από πολλές ευκαιρίες είχαν ένα δοκάρι και ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι μόλις στην τρίτη μέρα της προετοιμασίας του και σε φάση που ακόμη μαθαίνει τον τρόπο που θέλει να παίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος καθόλου τυχαία δεν επέλεξε ένα φιλικό τέτοιας υψηλής δοκιμασίας.

Ηθελε να δει πράγματα, να δει το πως ανταποκρίνονται οι παίκτες του σε φάση απόλυτης πίεσης και έντασης, γιατί κακά τα ψέματα υπήρχαν στιγμές που οι ποδοσφαιριστές της PSV έβαλαν πολύ δύσκολα στους «ασπρόμαυρους».

Η ευκαιρία του Καγκάβα

Η παρουσία του Σίντζι Καγκάβα ήταν ένα σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους, με τον Ρουμάνο τεχνικό να δίνει φανέλα βασικού, έστω και σ’ ένα φιλικό, ύστερα τέσσερις μήνες στον Ιάπωνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος βλέπει τη φετινή προετοιμασία ως την ευκαιρία του για να επιστρέψει σε αγωνιστικό ρυθμό.

Ο τρόπος ανάπτυξης της PSV έδειξε ξεκάθαρα τόσο γιατί ο «Δικέφαλος» ψάχνει απεγνωσμένα παίκτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Γι’ αυτό ξαναλέμε ότι ο Λουτσέσκου ήθελε και επιδίωξε να φανούν όλες οι αδυναμίες της ομάδας του προκειμένου να δουλέψει πάνω σ’ αυτές και να τις διορθώσει μέχρι τις 5 Αυγούστου και το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς.

Η πρώτη του Ολιβέιρα

Στο β’ μέρος οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό, όχι πως η PSV δεν είχε και πάλι την κατοχή και τις ευκαιρίες, κυρίως με τα σουτ του Σανκαρέ και τις ενέργειες του Ιχατάρεν, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ένιωσε τόση πίεση, όση είχε δεχθεί στο πρώτο μέρος. Σ’ αυτό το διάστημα είδαμε για πρώτη φορά τον Νέλσον Ολιβέιρα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, κάποιες ατομικές ενέργειες του Χρήστου Τζόλη, κάποιες ωραίες προσπάθειες του Γιώργου Κούτσια και τίποτα περισσότερο.

Είπαμε, ο ΠΑΟΚ για να γίνει η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει χρόνο και κυρίως πολύ δουλειά.

PSV Αϊντχόφεν (α’ ημίχρονο): Ντρόμελ, Μουένε, Ραμάλιο, Μποσκαλί, Μαξ, Φαν Χίνγκελ, Σανγκαρέ, Μαντουέκε, Φερτέσεν, Γκέτσε, Ζάχαβι.

PSV Αϊντχόφεν (β’ ημίχρονο): Ντρόμελ, Τέζε, Ομπίσπο, Βιέργκεβερ, Όπεγκαρντ, Πρέπερ, Σανγκαρέ (85’ Ρίγκο), Τόμας (83’ Σάμπο), Μάουρο, Φοφανά, Ιχατάρεν.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Λάμπρου, Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Σφιντέρσκι.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Λύρατζης, Σβαμπ, Νινούα, Βρακάς, Τζόλης, Μουργκ, Ολιβέιρα (78’ Κούτσιας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα