ΠΑΟΚ: Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού που λέγεται Καγκάβα (pics &vid)

ΠΑΟΚ: Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού που λέγεται Καγκάβα (pics &vid)

ΠΑΟΚ: Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού που λέγεται Καγκάβα (pics &vid)

bet365

Ο Ιάπωνας σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ ψάχνει απεγνωσμένα ένα restart και βλέπει τη φετινή χρονιά ως τη μεγάλη του ευκαιρία, για να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο. Θα τα καταφέρει;

ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ένα πρόσωπο που έβαλε σε σκέψεις τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, για τον αν έπραξαν καλά τον περασμένο Ιανουάριο όταν και προχωρούσαν στην απόκτησή του, είναι ο Σίντζι Καγκάβα.

Ο Ιάπωνας σούπερ σταρ είναι το μεγάλο στοίχημα του φετινού καλοκαιριού για τους «ασπρόμαυρους» και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που περιμένει απαντήσεις, όπως παραδέχθηκε πρόσφατα, του δίνει απόψε φανέλα βασικού στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν (21:00) στο «Phillips Stadium».

Στα 32 του, πια, ο Καγκάβα παραμένει μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιο βιογραφικό, αλλά στους πρώτους έξι μήνες στην Ελλάδα ήταν σκιά του καλού του εαυτού, κυριολεκτικά δε θύμιζε σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που είχε μέχρι τότε πάνω από 350 επαγγελματικά παιχνίδια στο υψηλό επίπεδο με τις φανέλες της Ντόρτμουντ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατέκτησε το πρωτάθλημα σε Bundesliga και Premier League, ενώ κατέγραψε και 97 παρουσίες με την εθνική ομάδα της χώρας του και συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Αλλαγμένος εμφανίζεται τις πρώτες μέρες στην Ολλανδία ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός
Αλλαγμένος εμφανίζεται τις πρώτες μέρες στην Ολλανδία ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός

Ο ΠΑΟΚ φλέρταρε μαζί του για πάνω από πέντε μήνες, ο 32χρονος μεσοεπιθετικός είπε το «ναι» προς τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και άφησε την Ισπανία για να έρθει στα μέρη μας βλέποντας τον «Δικέφαλο» ως τη μεγάλη ευκαιρία για ένα restart στην καριέρα του, όπως επιχείρησε και στον προηγούμενο σταθμό της, δίχως μεγάλη επιτυχία, την ισπανική Σαραγόσα.

Η παραδοχή του Σίντζι

Η έλλειψη ρυθμού και αγώνων, για έναν ποδοσφαιριστή που στα 32 του είχε μείνει για σχεδόν έξι μήνες εκτός δράσης, αποτυπώθηκε στο γήπεδο. Άριστος επαγγελματίας που δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή εκτός γηπέδου, έμοιαζε να μην μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα έμεινε εκτός προπονήσεων βγάζοντας διαρκώς μικροτραυματισμούς, κυρίως έδειχνε να μην έχει τη διάθεση να προσπαθήσει για να μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας.

Το παραδέχθηκε κι ο ίδιος την ημέρα του ταξιδιού από τη Θεσσαλονίκη για την Ολλανδία, όπου βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Apeldoorn. Συγκινήθηκε από τις εκδηλώσεις λατρείας των Γερμανών στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ήταν κάτι που δεν το περίμενε, αλλά και μια απόδειξη ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης.

Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ γνώρισε εκδηλώσεις λατρείας από Γερμανούς και Ιάπωνες
Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ γνώρισε εκδηλώσεις λατρείας από Γερμανούς και Ιάπωνες

Στην ευρύτερη περιοχή της Βεστφαλίας ο Ιάπωνας σταρ έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, όπως χαρακτηριστικά έλεγε, «η συγκεκριμένη περιοχή ήταν η καθημερινότητα μου για χρόνια, ένα μέρος που αγάπησα και με αγάπησαν».

Ο Σίντζι Καγκάβα ολοκλήρωσε την πρώτη του (μισή) χρονιά στον ΠΑΟΚ με μόλις 263’ λεπτά στο γήπεδο σε 8 αγώνες, όπου κατέγραψε μία ασίστ. Ξεκίνησε σε μόλις δύο παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα.

Το ημερολόγιο έδειχνε «3 Μαρτίου 2021» όταν τον είδαμε για τελευταία φορά στο γήπεδο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Η εικόνα του στα 45 λεπτά συμμετοχής στο ντέρμπι με τον Άρη (2-2), «φώναζε» ότι δεν ήταν 100% έτοιμος. Έκτοτε δεν ξανάπαιξε, έβγαζε διαρκώς προβλήματα τραυματισμών, στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό έμεινε εκτός αποστολής.

«Τώρα νιώθω καλά…»

Αν, πάντως, περιμένετε από έναν ποδοσφαιριστή, που έχει μεγαλώσει με συγκεκριμένες αρχές και φιλοσοφία γύρω από τον αθλητισμό, να πετάξει «λευκή πετσέτα», κάνετε λάθος.

Η επιμονή και η διάθεση για δουλειά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το βλέπουμε αυτό το μικρό διάστημα της παρουσίας μας στο Apeldoorn και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Στην ομάδα έχουν να λένε για την άκρως επαγγελματική συμπεριφορά του, ακόμα και τώρα που δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πιστεύει ότι μπορεί να του δώσει κίνητρο για να επιστρέψει σ’ ένα καλό επίπεδο.

Στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ στο Apeldoorn της Ολλανδίας ο Ιάπωνας προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος
Στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ στο Apeldoorn ο Ιάπωνας προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος

Έχοντας αφήσει πίσω του κάποιες μικροενοχλήσεις έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων γι’ αυτό και απόψε το βράδυ θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την PSV.

«Για πολλά χρόνια παίζοντας στη Γερμανία και στην Αγγλία όλα ήταν πολύ διαφορετικά στην καθημερινότητα μου. Ερχόμενος στην Ελλάδα έπρεπε να συνηθίσω σε κάτι τελείως διαφορετικό, ήθελα το χρόνο μου, ενώ έπρεπε να ξεπεράσω και τους τραυματισμούς που με άφησαν εκτός δράσης για ένα μεγάλο διάστημα. Τώρα, όμως, νιώθω καλά», έλεγε χαρακτηριστικά ο 32χρονος μεσοεπιθετικός, που ξέρει και ο ίδιος ότι είναι το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα