ΑΕΚ: Ιστορικό τρεμπλ, Λε Ταλέκ και Τζαβέλλας!

ΑΕΚ: Ιστορικό τρεμπλ, Λε Ταλέκ και Τζαβέλλας!

ΑΕΚ: Ιστορικό τρεμπλ, Λε Ταλέκ και Τζαβέλλας!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει σε μια μέρα που ήταν αρκετά καλή για την Α.Ε.Κ. που 'χει ανάγκη από πολλές τέτοιες άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου, ενώ έχει υστερόγραφα.

Απογεύματα και βραδιές σαν αυτή που είχαμε χθες, στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι απαραίτητα στον οργανισμό ΑΕΚ. Διότι περιελάμβανε όμορφα μαντάτα και ιστορικά επιτεύγματα για την Ένωση και τον κόσμο της που αναμφισβήτητα έχει ανάγκη να γιορτάζει και να πανηγυρίζει για την αγαπημένη του ομάδα. Στη διάρκεια του 24ωρου που μας πέρασε είχε μόνο ευχάριστα από την Θεσσαλονίκη και την ομάδα χάντμπολ, αλλά και από την Ρωσία και τον Λε Ταλέκ έως την Ολλανδία και το φιλικό με την Αντβέρπ...

Προφανώς και η επιτυχία του τμήματος χάντμπολ δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα που αναφέρω. Πρόκειται για μια τεράστια, ιστορική επιτυχία, ένα συγκλονιστικό επίτευγμα που δεν συμβαίνει συχνά στον ελληνικό αθλητισμό και δεν γίνεται να συγκριθεί με μια μεταγραφή, ή μια νίκη με σχετικά καλή απόδοση σε ένα φιλικό. Εννοείται αυτό και γι' αυτό σημειώνω πως δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης των στιγμών μεταξύ τους όταν μέσα σε αυτές είναι ένας τίτλος!

Ωστόσο όλο μαζί σαν πακέτο ημέρας είναι, αν μη τι άλλο, απόλυτα ευχάριστο και επιθυμητό. Ειδικά όταν διανύουμε τις αρχές του πιο καυτού μήνα του καλοκαιριού όπου δεν υπάρχει επί της ουσίας αγωνιστική δραστηριότητα! Την κατάκτηση του τίτλου μέσα στην Θεσσαλονίκη, διαδέχτηκε η επικράτηση της ΑΕΚ στο φιλικό με την Αντβέρπ έχοντας καλή εικόνα και δείχνοντας (όπως και στο φιλικό με την Φίτεσε, θα τα πούμε παρακάτω για το ματς) και έπειτα όπως διαβάσατε εδώ στο Gazzetta ήρθε η η θετική απάντηση και το deal με τον Λε Ταλέκ.

Όλα αυτά έγιναν το απόγευμα, πιο σωστά μεσημέρι προς απόγευμα στη διάρκεια του 24ωρου που μας πέρασε, με αποτέλεσμα να μας φτιάξει όλη την βδομάδα. Ειδικά αν προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις και για αριστερό μπακ και για τον Σέρχιο Αραούχο, τότε δεδομένα θα 'χουμε μια (επιτέλους) πολύ καλή και ευχάριστη εβδομάδα! Όπως και να 'χει το βράδυ ήταν υπέροχο με τους τρεμπλούχους στην πόλη της ΑΕΚ, στην Νέα Φιλαδέλφεια... Ήρθαν και είχαν μαζί τους και τις τρεις κούπες: πρωτάθλημα και Κύπελλο και ευρωπαϊκό!

Η υπόθεση Λε Ταλέκ και ο Τζαβέλλας...

tzavellas

Για το χάντμπολ δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω από ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παπασταμάτη, στον προπονητή Δημητρούλια και το team του, αλλά και στους αθλητές. Έγραψαν ιστορία και θα μείνουν για πάντα ως η πλέον επιτυχημένη ομάδα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Μακάρι να την ξεπεράσουν άλλα ομαδικά αθλήματα, αλλά τρεμπλ, δεν γίνεται κάθε χρόνο και σε κάθε άθλημα. Γι' αυτό και το χαρακτήρισα ιστορικό επίτευγμα!

Στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντική η άφιξη και η ολοκλήρωση της απόκτησης του Λε Ταλέκ για την ομάδα. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε πολύ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και τον απαίτησε από τη διοίκηση. Και έγινε... Ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη θέση του κόφτη και να εξυπηρετήσει το πλάνο του 4-1-4-1 άριστα αλλά και του 4-2-3-1 και 4-3-3! Εννοείται πως δεν παραβλέπει κανείς το γεγονός ότι παίζει και σαν στόπερ αν αυτό απαιτούν οι ανάγκες...

Για το φιλικό πρέπει να σημειώσουμε ότι είχαμε ξανά, μετά το ματς με την Φίτεσε, μια ομάδα με πλάνο και αρχή, μέση και τέλος σε αυτό, είδαμε καλή ΑΕΚ για μεγάλο διάστημα απέναντι στην Αντβέρπ που παίζει φέτος Europa League για όσους δεν το γνωρίζουν. Δεν χρειάζεται να λέμε και να γράφουμε πολλά για φιλικά προετοιμασίας είτε κερδίζει είτε χάνει η ομάδα. Είναι αστείο να ψάχνουμε ουσιαστικά συμπεράσματα, κάποια πρώτα ναι, αλλά όχι ουσιαστικά.

Μπορούμε όμως να εστιάσουμε στη πρώτη συμμετοχή ενός νέου προσώπου στο αγωνιστικό πρότζεκτ. Στον Γιώργο Τζαβέλλα κοινώς... Αναμφισβήτητα φάνηκε με το... καλησπέρα γιατί είναι μια θετική προσθήκη που θα βοηθήσει την ΑΕΚ και την άμυνά της. Ακόμη περισσότερο τη δυνατότητά της για κάθετο παιχνίδι από πίσω προς τα μπρος και την άμεση μετάβαση από την άμυνα σε φάση επίθεσης! Η εμπειρία του και οι αγωνιστικές αρετές του είναι απαραίτητες για την άμυνα της Ένωσης... Όχι πολλά λόγια όμως, πρώτο του δείγμα ήταν, αλλά σαφώς ξέρουμε τι να περιμένουμε!

Υγ: Είναι αν μη τι άλλο φοβερό να πανηγυρίζεις κούπα πρωταθλητή στην Θεσσαλονίκη. Η ΑΕΚ το έκανε για τρίτη φορά στην ιστορία της. Δεύτερη στο χάντμπολ, έπειτα από κοίνη με το γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του Μπακαούκα, αλλά και μια στο ποδόσφαιρο όπου έκανε το γύρο θριάμβου στην Τούμπα παρουσία 7.500 φίλων της στη συμπρωτεύουσα... Της πάει η πόλη αυτή είναι και πανέμορφη για να λέμε την αλήθεια!

Υγ2: Είναι σημαντικές οι ώρες που διανύουμε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αραούχο από την Λας Πάλμας στην ΑΕΚ. Από το Gazzetta διαβάσατε αποκλειστικά τη νέα πρόταση της Ένωσης στο ισπανικό club και δεδομένα με βάση αυτή συζητούν σήμερα και με επιθυμία να τελειώνουν οι δυο πλευρές για τον Αργεντινό επιθετικό. Γίνεται κουβέντα, η ΑΕΚ δεν θα πάει πάνω από το 1.5 εκατομμύριο που έχει προτείνει αλλά υπάρχει πάντα και η δυνατότητα ποσού μέσω μπόνους επίτευξης στόχου. Θα δούμε... Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα πάρει πολύ χρόνο ακόμη.

Υγ3: Αν ανακοινωθεί ο Λε Ταλέκ, τελειώσει θετικά του Αραούχο, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην Ένωση και αποκτηθεί αριστερό μπακ έως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε (βαριά και στις αρχές της επόμενης) τότε σίγουρα θα 'χει καταφέρει η ΑΕΚ να φέρει τον αγωνιστικό τη σχεδιασμό σε εξαιρετικά καλό επίπεδο. Θα αναζητεί δεξί μπακ, αριστερό εξτρέμ και θα ψάχνεται για στόπερ με δεδομένη την επιθυμία βέβαια αν αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός να πουληθεί ένας απ' αυτούς που έχει με τον Νεντελτσιάρου να είναι ο βασικός υποψήφιος προς πώληση!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...