ΠΑΟΚ: Τι ισχύει για χαφ, σέντερ φορ και ανανεώσεις

ΠΑΟΚ: Τι ισχύει για χαφ, σέντερ φορ και ανανεώσεις

ΠΑΟΚ: Τι ισχύει για χαφ, σέντερ φορ και ανανεώσεις

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να ξεκινήσει χωρίς κενά η προετοιμασία για τη νέα χρονιά και το Gazzetta πέντε μέρες πριν την «πρώτη» αναλύει τα δεδομένα των μεταγραφών και των ανανεώσεων.

Η αλήθεια είναι πως αν ρίξει κάποιος μια προσεκτική ματιά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ δε θα διαπιστώσει κάποιο νέο πρόσωπο ενόψει της νέας χρονιάς. Πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, ο μοναδικός παίκτης που έχει ανανεώσει (προ μηνών) είναι ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Και μάλιστα σε νέο διαφορετικό ρόλο!

Μέχρι στιγμής, νέα πρόσωπα θα είναι μόνο όσοι επιστρέφουν από δανεισμό, δηλαδή οι Μπίσεσβαρ, Εσίτι, Τσαούσης, Χατζηστραβός, Γαϊτανίδης, καθώς οι υπόλοιπες υποθέσεις παραμένουν ανοικτές.

Ο Λούκας Τέιλορ αναμένεται να έρθει μέσα στις επόμενες μέρες για να ολοκληρώσει την συμφωνία για 2+1 χρόνια, ενώ άμεσα θα πρέπει να κλείσει και το θέμα της ανανέωσης του Ομάρ Ελ Καντουρί με την υπογραφή του νέου συμβολαίου.

Δύο κενά, δύο θέσεις που… καίγεται

Ο Αλεσάντρο Ντεϊόλα

Ο Αλεσάντρο Ντεϊόλα είναι η πρώτη επιλογή (όχι και η μοναδική) για το ρόλο του «box to box» μέσου, ενώ η λειψανδρία στη θέση του «εννιαριού» (υπάρχουν μόνον οι Σφιντέρσκι και Κούτσιας) κάνει επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης ενός κλασικού σέντερ φορ.

Γι’ αυτές τις δύο περιπτώσεις ο Ραζβάν Λουτσέσκου «καίγεται» και θέλει να κλείσουν τουλάχιστον πριν η ομάδα αναχωρήσει στις 12 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Σ’ ότι αφορά τον χαφ ο Ρουμάνος προπονητής εξετάζει 2-3 ακόμη περιπτώσεις, όχι πάντως αυτή του Πάμπλο Γκαλντάμες, ό,τι κι αν γράφεται στη Χιλή για τον 24χρονο αμυντικό μέσο της Βελέζ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κριστιάν Ολίβα της Κάλιαρι.

Για τον επιθετικό, αφού τελείωσε το… πανηγύρι με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ εξετάζει ποδοσφαιριστές μέσα από μια λίστα που περιλαμβάνει πολλά ονόματα (πχ. Αντράζ Σπόραρ), με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικά οικονομικά δεδομένα.

Το όνομα του Νέλσον Ολιβέιρα είναι στις λίστες των «ασπρόμαυρων», εδώ και καιρό, όπως έχει γράψει το Gazzetta πριν από τρεις εβδομάδες, στην αρχή δεν ήταν πρώτη επιλογή, αλλά όσο περνάει ο καιρός και δεν κλείνει το «κεφάλαιο-επιθετικός», ο Πορτογάλος φορ των 26 γκολ και 10 ασίστ σε 70 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, ανεβάζει τις μετοχές του.

H ξεχωριστή περίπτωση του Σφιντέρσκι

Ο Κάρολ Σφιντερσκι

Το ερχόμενο καλοκαίρι λήγουν αρκετά συμβόλαια, ωστόσο η περίπτωση του Κάρολ Σφιντέρσκι έγινε διαφορετική μετά την παρουσία του στο Euro. Το όνομα του Πολωνού δεδομένα θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα, καθώς οι εμφανίσεις του με την εθνική Πολωνίας δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρονται από το περιβάλλον του 24χρονου επιθετικού είναι θέμα χρόνου να κατατεθεί επίσημη πρόταση για την αγορά του, καθώς το όνομά του βρίσκεται στις λίστες πολλών ομάδων από την Ιταλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πριν από το Euro ο Σφιντέρσκι είχε κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον Ιβάν Σαββίδη αναφορικά με το μέλλον του, καθώς μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, χωρίς να έχει προχωρήσει σημαντικά το θέμα του, τώρα όμως έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα στην περίπτωσή του.

Με τη ρήτρα αποδέσμευσης να είναι στα 10.000.000 ευρώ όλα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι, ακόμη και αυτό της ανανέωσης του από πλευράς ΠΑΟΚ σε μια συνάντηση που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Σβαμπ και άλλοι…

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Στην ίδια κατηγορία και μοίρα με τον Πολωνό επιθετικό θα μπορούσε να είναι κι ο Ίνγκι Ινγκασον, ωστόσο ο τραυματισμός του Ισλανδού αμυντικού έχει μεταφέρει για πιο πίσω την κουβέντα για την ανανέωση του συμβολαίου του. Πάντως, με εντολή του Ιβάν Σαββίδη το θέμα του θα προχωρήσει.

Η υπόθεση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έχει συμβόλαιο με 500 χιλιάδες ευρώ μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν έχει παρουσιάσει κάποια εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, οι δύο πλευρές γνωρίζουν τα δεδομένα και στην πραγματικότητα μένει μια τελευταία συζήτηση για να κλείσει το θέμα.

Στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει πως θα πρέπει να κρατήσουν τον Στέφαν Σβαμπ στο ρόστερ της ομάδας. Οι εμφανίσεις του Αυστριακού μέσου την περασμένη χρονιά ήταν άκρως ικανοποιητικές, αλλά χρονικά το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2022 και κάποια στιγμή θα πρέπει να κουβεντιάσει για την επέκταση και παραμονή του στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η ρήτρα για αυτόματη ανανέωση βάσει των συμμετοχών αυτή τη σεζόν, αλλά στη Μικράς Ασίας θέλουν να επιβραβεύσουν τον Σβαμπ με ένα νέο μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα