Η χαρά του Ραζβάν κι ο αγαπημένος του Ομάρ

Η χαρά του Ραζβάν κι ο αγαπημένος του Ομάρ

Η χαρά του Ραζβάν κι ο αγαπημένος του Ομάρ

bet365

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί για άλλα τρία χρόνια θα κόβει βόλτες στην Τούμπα ντυμένος στα «ασπρόμαυρα» κι ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τον ασυμβίβαστο και σίγουρα αντί-σταρ Μαροκινό μέσο του ΠΑΟΚ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχα γράψει και επιμένω σ’ αυτό, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και στην άποψη πολλών, ότι ο Ομάρ Ελ Καντουρί δίχως να εντυπωσιάζει το ποδοσφαιρικό κοινό, κάνει όλους τους προπονητές, με τους οποίους έχει συνεργαστεί, να… τρελαίνονται για πάρτη του! Ο Σάρι αν και δεν τον έβαζε του έκανε νέο συμβόλαιο στη Νάπολι, ο Λουτσέσκου τον ήθελε σαν τρελός κι ο Φερέιρα έπλεξε δημοσίως το εγκώμιό του κάτι που δεν έκανε για κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή. Τυχαία όλα αυτά; Μάλλον όχι…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον πρωτογνώρισε το καλοκαίρι του 2017 στο ξεκίνημα και των δύο στην Τούμπα. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, ο Ρουμάνος τεχνικός «πίνει νερό στο όνομά του» κι απ’ τα πρώτα πράγματα που έθεσε ως προϋπόθεση για να αναλάβει ήταν η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μαροκινό.

Η επιθυμία του Λουτσέσκου θα γίνει πραγματικότητα. Ο 30χρονος, πλέον, μεσοεπιθετικός συμφώνησε σ’ όλα και θα υπογράψει μέσα στις επόμενες ημέρες το νέο τριετές (2+1) συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Ήταν κάτι που το ήθελε και εκείνος, το είπε στον προπονητή του, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το προηγούμενο διάστημα. Αν, μάλιστα, ολοκληρώσει και το δεύτερο συμβόλαιο, θα έχει συμπληρώσει επτά χρόνια με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, κάτι που ούτε ο ίδιος το φανταζόταν όταν άφηνε την αγαπημένη του Ιταλία για να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νέτο Γκουερίνο, ο Μλάντεν Φούρτουλα, φυσικά ο Αντρέ Βιεϊρίνια, έχουν περισσότερα χρόνια στις πλάτες τους, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να βρίσκεται στη 17η θέση (121 παιχνίδια, 8 γκολ, 11 ασίστ) της λίστας όλων των ξένων που έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ.

Η… ανακοίνωση και οι τελικοί

Οι περισσότεροι στέκονται στο ξεκίνημα της καριέρας του, το οποίο ήταν γεμάτο από παράξενα γεγονότα και ιστορίες. Το ίδιο και η συνέχεια της διαδρομής του στην Τούμπα. Πολλοί θυμούνται την ανακοίνωση της μεταγραφής του. Έγινε στη διάρκεια του δεύτερου αγώνα με την Έστερσουντ. Το σκορ ήταν στο 0-0 και με το 3-1 του πρώτου αγώνα ο «Δικέφαλος» περνούσε πανηγυρικά στους ομίλους του UEFA Europa League. Λίγα λεπτά, μετά την ανακοίνωση, το σκορ είχε γίνει 2-0 κι ο ΠΑΟΚ έμενε εκτός Ευρώπης…

Αμ, το άλλο. Ο Μαροκινός έχει στην προσωπική τροπαιοθήκη του, το μετάλλιο ενός πρωταθλήματος (2019) και τρία μετάλλια από ισάριθμες κατακτήσεις κυπέλλων (2018, 2019, 2021). Ξέρετε, πόσα λεπτά αγωνίστηκε στους τρεις τελικούς; Μηδέν! Άντε τώρα να πείσεις τους ΠΑΟΚτσήδες, ότι είναι άκρως πολύτιμος και σημαντικός στον σχεδιασμό και το χτίσιμο της νέας ομάδας, που έχει στο μυαλό του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι όμως, ο Ρουμάνος δεν το συζητά, όπως δεν το συζητούσε κι ο Αμπέλ Φερέιρα, αλλά κι ο Πάμπλο Γκαρσία.

Στο φινάλε της καλοκαιρινής προετοιμασίας πριν από δύο χρόνια -που αλλού;- στην Ολλανδία, υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας της εντυπωσιακής, αν μη τι άλλο, δήλωσης του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ έπλεξε μπροστά στους απεσταλμένους το εγκώμιο του Καντουρί, λέγοντας επί λέξη: «Δεν ξέρω αν θα πρέπει να το πω, αλλά θα το πω… Ο Ομάρ είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω προπονήσει μέχρι σήμερα»!

Ακούστε τον Αμπέλ Φερέιρα στο videos με την συγκεκριμένη ατάκα, που «σημάδεψε» την προετοιμασία του 2019.

Forza Italia

Η σκούφια του γεννημένου στις 21 Αυγούστου του 1990, Ομάρ Ελ Καντουρί, κρατάει από μια χώρα με βασιλιάδες, πριγκίπισσες και διαδόχους του θρόνου και στα 22 του αποδέχθηκε την πρόκληση να αγωνιστεί με την Εθνική Μαρόκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού το Βέλγιο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε παίζοντας μέχρι την U21 των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της Άντερλεχτ, αλλά πριν καλά-καλά βγει απ’ το αβγό του βρέθηκε στην Ιταλία. Αρχικά στην U19 της Μπρέσια, ακολούθησε η άγονη γραμμή στη Serie C με την ομάδα του Μπολζάνο για να έρθουν τα 38 παιχνίδια (7 γκολ, 4 ασίστ) την σεζόν 2011-12 με την Μπρέσια και η μεταγραφή του στη Νάπολι.

Ο Ομάρ είχε βγει σεργιάνι στα σκληροτράχηλα γήπεδα της Serie B με όλη την εκτυφλωτική λάμψη του, αναγκάζοντας τους «παρτενοπέι» να πληρώσουν δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2012. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρόεδρος των Ναπολιτάνων, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, βγήκε εκείνο το αυγουστιάτικο απόγευμα στα ιταλικά κανάλια και υποστήριξε με θάρρος ότι ο Ελ Καντουρί «είναι ένας σημαντικός παίκτης για το παρόν και το μέλλον της Νάπολι».

Αρχικά, η Νάπολι του έκανε πενταετές συμβόλαιο, συνέχισε να ποντάρει στο ταλέντο του παρότι τον έστειλε δανεικό στην Τορίνο, με εντολή του Μαουρίτσιο Σάρι του ανανέωσε το συμβόλαιο το 2015, όμως η κατάληξη του ονείρου της παρουσίας στον «Σαν Πάολο» δεν ήταν ιδανική.

Με 108 συμμετοχές (12 γκολ, 16 ασίστ) στη Serie A δεν μπορούσε να είναι απλά ένας καλός παίκτης, όλοι ήταν σίγουροι ότι θα βρει το δρόμο του. Η Έμπολι τον εμπιστεύτηκε, αλλά ο υποβιβασμός της το καλοκαίρι του 2017 άνοιξε την πόρτα της εξόδου και ο πασίγνωστος, όσο και πανέξυπνος, ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, τον έφερε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Μίνο Ραϊόλα για τα δύσκολα

Ο αστικός μύθος θέλει τον αγαπημένο μάνατζερ του Ζλάταν (ένας είναι ο Ζλάταν…), του Πογκμπά και άλλων αστέρων του παγκόσμιου φουτμπόλ να έχει κρατήσει για πάρτη του μια τεράστια αμοιβή από την συμφωνία, αλλά ήταν κάτι που το γνώριζε καλά ο Ελ Καντουρί, ο οποίος τον εμφάνισε και στις φετινές διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου». Από την Εμπολι είχε πάρει το 20% και ανάλογα ποσά από τις προηγούμενες μεταγραφές και συμβόλαια. Ατζέντηδες, όπως ο 55χρονος Ιταλός, πληρώνονται αδρά, αλλά κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Ο Ομάρ για να επιστρέψουμε στο προκείμενο σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο ήταν στη λίστα αρκετών ιταλικών συλλόγων, εξάλλου έχοντας παντρευτεί Ιταλίδα γυναίκα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι εκεί θα ζήσει μόλις πει «ciao» από την ενεργό δράση. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη, οι άνθρωποι είναι φανταστικοί αλλά η Ιταλία είναι… Ιταλία. Μου λείπουν τα πάντα όχι μόνο το ποδόσφαιρο», έχει πει και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το κατά που θα τραβήξει μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του.

Στην Ιταλία γεννήθηκαν οι δύο γιοί του, μαζί με τη μητέρα τους εγκλωβίστηκαν το διάστημα της περσινής πρώτης καραντίνας στη γειτονική χώρα, αφήνοντας τον μπαμπά μόνο του πίσω στην Ελλάδα. Τώρα, θα πρέπει να μαζέψουν και πάλι τα πράγματά τους και να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές στη μαγευτική Χαλκιδική και το Porto Carras, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.