Οι 10+1 στιγμές του πρωταθλήματος (vids)

Newsroom
Οι 10+1 στιγμές του πρωταθλήματος (vids)

bet365

Η αυλαία στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League έπεσε με την ΑΕΚ να κατακτά τον 13ο τίτλο της ιστορίας της, στο πιο συναρπαστικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Ήταν μία σεζόν που είχε όμορφες, αλλά και κακές στιγμές. Στις όμορφες ήταν δεδομένα το γεγονός της σεζόν με την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την είσοδο στην OPAP Arena. Αλλά και το ρεκόρ του Κούδα που έσπασε το wonderkid του ΠΑΟΚ, ο νεαρός Στέφανος Τζίμας. Όπως επίσης και το χειροκρότημα που είχε εισπράξει το άλλο μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας από την εξέδρα των οπαδών του Ιωνικού.

Υπήρξαν όμως και άσχημες στιγμές. Όπως ο σοβαρός τραυματισμός του Αϊτόρ του Παναθηναϊκού που έμεινε εκτός δράσης για όλη τη σεζόν ουσιαστικά με ρήξη χιαστών και ο χαμός του Γιώργου Χριστοβασίλη, τους διοικητικού ηγέτη του ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία 15 χρόνια...

Το Gazzetta μάζεψε τις 10+1 πιο δυνατές στιγμές του φετινού πρωταθλήματος που μόλις ολοκληρώθηκε και σας τις παρουσιάζει κάνοντας ένα flash back στη χρονιά που πέρασε... (η σειρά είναι τυχαία, το λέμε για τυχόν γκρίνιες).

Των Δημήτρη Βέργου και Φώτη Καρακούση

Το γκολ του Ρέαμπτσιουκ έβγαλε τον Παναθηναϊκό εκτός τίτλου

Το γκολ του Ρέαμπτσιουκ έβγαλε τον Παναθηναϊκό εκτός τίτλου

Τα εγκαίνια της ΑΕΚ στην OPAP Arena

Τα εγκαίνια της ΑΕΚ στην OPAP Arena

Η κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ

Η κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ

Η είσοδος του Βόλου στα play-offs

Η είσοδος του Βόλου στα play-offs

Πιο φτωχό το ποδόσφαιρο χωρίς Χριστοβασίλη

Πιο φτωχό το ποδόσφαιρο χωρίς Χριστοβασίλη

Μαρσέλο: Ήρθε, αποθεώθηκε, δεν πρόσφερε και έφυγε

Μαρσέλο: Ήρθε, αποθεώθηκε, δεν πρόσφερε και έφυγε

Το ξέσπασμα του Γιοβάνοβιτς

Το ξέσπασμα του Γιοβάνοβιτς

Ο τραυματισμός Αϊτόρ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα

Ο τραυματισμός Αϊτόρ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα

Τζίμας: Το νέο αστεράκι του ΠΑΟΚ που έσπασε το ρεκόρ του μεγάλου Κούδα

Τζίμας: Το νέο αστεράκι του ΠΑΟΚ που έσπασε το ρεκόρ του μεγάλου Κούδα

Από την «κόλαση» του 2-0, η Λαμία πήγε στον «παράδεισο» του 2-2 παραμένοντας στην Super League

Από την «κόλαση» του 2-0, η Λαμία πήγε στον «παράδεισο» του 2-2 παραμένοντας στην Super League

Κωνσταντέλιας: Ένας παίκτης που χειροκροτούσαν και οι αντίπαλοι φίλαθλοι

Κωνσταντέλιας: Ένας παίκτης που χειροκροτούσαν και οι αντίπαλοι φίλαθλοι

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήγαιναν χέρι-χέρι ως την προτελευταία στροφή, με τους «πράσινους» να έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Η ήττα όμως του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο με 1-0, σε συνδυασμό με το διπλό της ΑΕΚ επί του Άρη με 1-2, έχρισαν ουσιαστικά πρωταθλήτρια την Ένωση. Το γκολ του Ρέαμπτσιουκ ήταν εκείνο που κατέστρεψε τα όνειρα του Παναθηναϊκού, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει τη δουλειά απέναντι στον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια την τελευταία αγωνιστική.

Χωρίς καμία αμφιβολία η στιγμή της σεζόν 2022-2023 δεν είναι άλλη από την είσοδο της ΑΕΚ στο νέο της σπίτι, στην ολοκαίνουργια OPAP Arena. Η Ένωση 19 ολόκληρα χρόνια μετά επέστρεψε στην παραδοσιακή της γειτονιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που περίμενε όσο τίποτε άλλο όλη η κιτρινόμαυρη οικογένεια. Στις 30 Σεπτεμβρίου η OPAP Arena άνοιξε τις πύλες της με τα μεγαλοπρεπέστατα εγκαίνια ενώ τρεις μέρες αργότερα έλαβε χώρα το πρώτο επίσημο ματς με το νικηφόρο 4-1 επί του Ιωνικού.

Το παιχνίδι με τον Βόλο την τελευταία αγωνιστική στην OPAP Arena αποτελούσε ουσιαστικά μια φιέστα για την ΑΕΚ, η οποία ήθελε απλά έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και τυπικά τον τίτλο. Σε μια κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, η Ένωση πανηγύρισε την πρώτη της χρονιά στο νέο γήπεδο την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος στην ιστορία της επικρατώντας του Βόλου με 4-0. Η γιορτή που ακολούθησε μετά την απονομή και συνεχίστηκε σε όλη την πόλη κράτησε μέχρι το πρωί.

Ο Βόλος τα τελευταία χρόνια είχε ως στόχο την είσοδο στην εξάδα και τη συμμετοχή στα play-offs. Με την τρίτη προσπάθειά τους οι Βολιώτες κατάφεραν να το πετύχουν, διαθέτοντας το καλύτερο ρόστερ που είχαν ποτέ στη σύντομη ιστορία τους. Η επιτυχία είχε φυσικά και τη σφραγίδα του προπονητή Κώστα Μπράτσου. Η υπέρβαση της ευρωπαϊκής εξόδου μέσω της πέμπτης θέσης δεν ήρθε, ωστόσο και πάλι η σεζόν κρίνεται άκρως επιτυχημένη, με την ομάδα της Μαγνησίας να κάνει ένα ακόμα βήμα ψηλότερα.

Η αγωνιστική χρονιά της Super League έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, τον χαμό του Γιώργου Χριστοβασίλη. Ο επί 15 χρόνια ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους φίλους του ΠΑΣ, αλλά και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας άνθρωπος που θεωρείται και δικαίως ο αναμορφωτής των «κυανόλευκων» της Ηπείρου στους οποίους έμεινε στον προεδρικό θώκο περισσότερο από κάθε άλλον στην ιστορία τους. Μια μεγάλη απώλεια, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο που μόνο καλά λόγια έλεγαν όλοι όσοι τον γνώριζαν.

Η απόκτηση του Μαρσέλο από τον Ολυμπιακό έκανε αίσθηση, καθώς ο Βραζιλιάνος θεωρείται και δικαίως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν έρθει στην χώρα μας. Και μόνο που είναι ο ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην Ρεάλ (τον ισοφάρισε ο Μπενζεμά με το Κύπελλο Ισπανίας) μιλάει από μόνο του. Ο πολύπειρος αριστερός μπακ όμως σίγουρα δεν απέδωσε όσα θα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και ο κόσμος που γέμισε το Καραϊσκάκης για να τον αποθεώσει. Η φιέστα για την απόκτησή του θα είναι και το μόνο που θα θυμόμαστε από τον σπουδαίο αυτό ποδοσφαιριστή.

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές του πρωταθλήματος ήταν το ξέσπασμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό που σήμανε ουσιαστικά και την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος τεχνικός στάθηκε στα πολλά κρούσματα που είχαν οι «πράσινοι» επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως σιχαίνεται τον εαυτό του που στο δίλημμα να διαλέξει ανάμεσα στην υγεία των παικτών του και στα όνειρά τους, προτίμησε το δεύτερο. Ο Γιοβάνοβιτς τα έβαλε με την διοργανώτρια αρχή αλλά και το ΠΑΣΑΠΠ επειδή η αναβολή ήταν αγωνιστικής ήταν μόλις μία μέρα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 23/10/2022 όταν σε μια ανύποπτη φάση του αγώνα με τον Άρη ο Αϊτόρ υπέστη ρήξη χιαστών. Ένας τραυματισμός που κάλλιστα μπορεί να να ειπωθεί πως άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Ισπανός είχε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με 8 γκολ και 2 ασίστ, όντας ο πιο επιδραστικός παίκτης συνολικά του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να παλεύουν βέβαια για τον τίτλο, αλλά η αλήθεια είναι πως ο τραυματισμός του Αϊτόρ θεωρείται κομβικός και δεδομένα στοίχισε στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο φετινός ΠΑΟΚ στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στα νέα παιδιά και μπορεί τα περισσότερα βλέμματα να έπεσαν πάνω στον Κωνσταντέλια, αλλά και ο Στέφανος Τζίμας κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και μάλιστα στις 5 Μαρτίου να γράψει και ιστορία. Ο 17χρονος σκόραρε στο 6-0 επί του Ιωνικού και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που πετυχαίνει γκολ, ξεπερνώντας τον θρυλικό Γιώργο Κούδα, κάτι που από μόνο του είναι σπουδαίο επίτευγμα που σίγουρα θα το θυμάται σε όλη του την καριέρα.

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς που ολοκληρώθηκε ήταν χωρίς αμφιβολία ο ουσιαστικά τελικός παραμονής ανάμεσα στον Ιωνικό και την Λαμία. Οι Νικαιώτες ήθελαν τη νίκη για να μείνουν στην κατηγορία, ενώ οι Λαμιώτες παρέμεναν και με ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι σε ένα γεμάτο γήπεδο της Νεάπολης προηγήθηκαν με 2-0 παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα παραμονής, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την τεράστια ανατροπή ισοφαρίζοντας σε 2-2 και μένοντας τελικά αυτοί στην Super League. Μια σωτηρία που οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου την πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές όχι του ΠΑΟΚ, αλλά συνολικά όλων των ομάδων που ξεχώρισε στην φετινή Super League ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός των «ασπρόμαυρων» έπιασε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τα μαλλιά πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ακόμα και οι φίλοι των αντιπάλων του ΠΑΟΚ να τον χειροκροτούν με αποκορύφωμα την αποθέωση που γνώρισε όταν έβγαινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια, αλλά και στην OPAP Arena στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.