ΠΑΟΚ - Ιωνικός 6-0: Απολαυστικός ο Δικέφαλος, έσπασε το ρεκόρ του Κούδα ο Τζίμας!

bet365

Απολαυστικός ο ΠΑΟΚ, έχοντας σε υπέροχη βραδιά τους Νάρεϊ - Ζίβκοβιτς, συνέτριψε τον Ιωνικό στην Τούμπα με 6-0 σε ματς που θα μείνει αλησμόνητο διότι ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας σκόραρε στο 91' και έσπασε το ρεκόρ του Γιώργου Κούδα ως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Δικέφαλου.

Ωραία βραδιά από πολλές απόψεις στην Τούμπα. Μια βραδιά με ωραίο ποδόσφαιρο, έξι γκολ και έναν πιτσιρικά μόλις 17 ετών, τον Στέφανο Τζίμα, να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να γράφει ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Έτσι ξεκίνησαν

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών (Ολιβέιρα, Κάργας, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κουαλιάτα, Κούρτιτς), τιμωριών (Σάστρε) και αναγκαστικών απουσιών (Σβαμπ) είναι λογικό να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα με την οποία υποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας τον Ιωνικό για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Superleague.

O Τόμας Κεντζιόρα έκανε ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου», ξεκινώντας στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Ιβάν Νάσμπεργκ να είναι ο παρτενέρ του Ίνγκι Ίνγκασον, στη μεσαία γραμμή οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν οι Ντάγκλας Αουγκούστο και Τιάγκο Ντάντας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπράντον Τόμας, με τον 17χρονο Στέφανο Τζίμα να μένει στον πάγκο.

Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκε ο Ιωνικός στο χορτάρι της Τούμπας, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να ξέρει πριν από την σέντρα ότι δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Βαλεριάνου, Φαντιγκά, Σάκιτς και Μύγα.

«Ασπρόμαυρη» καταιγίδα στα πρώτα 30 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και όταν αποφάσισε να το αφήσει, το ταμπλό (θα) έδειχνε (κατά δαβολική σύμπτωση ο ηλεκτρονικός πίνακας της Τούμπας έπαψε να λειτουργεί) το άκρως εντυπωσιακό 4-0.

Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν ότι ήθελαν στο καλύτερο ημίχρονο τους από άποψη παραγωγής γκολ μισάωρο τους. Με οργανωτή τον Τιάγκο Ντάντας και πρωταγωνιστή τον Κάλεντ Νάρεϊ έκαναν σμπαράλια την άμυνα του Ιωνικού. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός παρότι δεν χρίστηκε σκόρερ ήταν μέσα και στα τέσσερα γκολ, με τρεις ασίστ και την προσπάθεια στο 1-0, ήταν αυτός που ουσιαστικά έκρινε από πολύ νωρίς την αναμέτρηση για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ιωνικός, που είδε τον Ρομαό στα 90 δευτερόλεπτα να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δεν είχε άλλο δρόμο από το να παίξει ανοιχτά, να μην κλειστεί και αυτό συνέβαλε ώστε οι παίκτες του «Δικεφάλου» να βρουν κενούς χώρους και να φτάσουν με χαρακτηριστική άνεση στα τέσσερα γκολ.

Το 2-0 έγινε από τον εορτάζοντα Γιάννη Κωνσταντέλια που έκλεισε τα 20 του και το γιόρτασε με γκολ, δίχτυα βρήκε και ο Μπράντον Τόμας από τη δημιουργία του Νάρεϊ, ενώ το πιο όμορφο γκολ σε έμπνευση και εκτέλεση ήρθε από τον Άντρια Ζίβκοβιτς στο 30ο λεπτό. Με εξαιρετικό πλασέ ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» του Χουτεσιώτη για το 4-0.

Ο Τζίμας έγραψε ιστορία

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους τα πράγματα για τον Ιωνικό έγιναν ακόμα πιο δύσκολα με την αποβολή του Μασάς. Στο 54’ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 5-0 με τον Τόμας Κεντζιόρα στο ντεμπούτο του στο βασικό σχήμα να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα και από τη νέα ασίστ του Κάλεντ Νάρεϊ, ο οποίος τελικά ήταν μέσα και στα πέντε «ασπρόμαυρα» γκολ!

Με το σκορ στο 5-0 ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε ανάσες στους ποδοσφαιριστές του. Έφερε από τον πάγκο τους Τάισον και Ομάρ Ελ Καντουρί (επιστροφή για τον Μαροκινό μετά τα τέλη Δεκεμβρίου) με τον Βραζιλιάνο να αγγίζει το γκολ στο 68’ με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ήταν η στιγμή του Στέφανου Τζίμα να περάσει στο ματς.

Ο 17χρονος επιθετικός έγραψε ιστορία στο χορτάρι της Τούμπας. Με την συμπλήρωση 90 λεπτών με κεφαλιά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κάνοντας σμπαράλια το ρεκόρ του Γιώργου Κούδα που κρατούσε από την Πρωταπριλιά του 1964.

MVP: Ο Κάλεντ Νάρεϊ μπορεί να μην είδε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, αλλά ήταν μέσα και στα πέντε γκολ του ΠΑΟΚ!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή ο Τιάγκο Ντάντας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ότι και να πεις για την αποψινή συνολική παρουσία του Ιωνικού στην Τούμπα είναι λίγο…

Η ΓΚΑΦΑ: Άθελα του ο Ρομαό ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τον ΠΑΟΚ, με το αυτογκόλ του πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο λεπτά στο ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε τη δύσκολη φάση. Με τη συνδρομή του VAR ακυρώθηκε το γκολ του Τόμας ως οφ σάιντ, σωστή η δεύτερη κίτρινη στο Μασάς που βρήκε με το απλωμένο χέρι τον Νάσμπεργκ στο πρόσωπο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη για να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις και το πέτυχε με άνεση και στυλ χωρίς να αντιμετωπίσει την παραμικρή αντίσταση από τον Ιωνικό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρασκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο (59’ Καντουρί), Ντάντας, Νάρεϊ (59’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (71’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (76’ Ρικάρντο), Τόμας (71’ Τζίμας).

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Αντούνες, Μασάς, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Ρομαό, Λοβέρα (77’ Πογκοσιάν), Κάνιας, Σεμπά (77’ Τσιριγώτης), Μάντζης

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα