Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: «Λίγος» στο Φάληρο, τον «τελείωσε» ο Ρέαμπτσιουκ!

bet365

O Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου για τη βαρύτητα του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε 1-0 με γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 68', σβήνοντας τις ελπίδες του Τριφυλλιού για τίτλο - Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες στο β' μέρος με Εμβιλά και Μπερνάρντ.

Ένας Ολυμπιακός που ήταν ανώτερος του αντιπάλου του, έβγαλε και αποφασιστικότητα και ότι άλλο χρειάστηκε, είχε σκόρερ τον Ρέαμπτσιουκ και νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι που έκρινε τίτλο (στο κεκλεισμένων των Θυρών λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη) ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ επικρατούσε με σκορ 2-1 του Άρη εκτός έδρας. Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τη νίκη.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Στον Ολυμπιακό επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση για τον σχηματισμό με 3 χαφ από τον Ανιγκό στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τους Εμβιλά, Ινμπόμ και Σωκράτη να είναι βασικοί, όπως και ο Σαμασέκου. Η διάταξη που ανακοινώθηκε: Τζολάκης τέρμα, άμυνα με Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ, κέντρο με Σαμασέκου, Εμβιλά και Ινμπόμ και μπροστά Φορτούνη, Μπιέλ και Μπακαμπού.

Στον Παναθηναϊκό υπήρξε ίδια αρχική προσέγγιση με το 4-3-3: ο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σάρλια με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή του 4-3-3 ο Σπόραρ.

Καλύτερη εικόνα ο Ολυμπιακός, λιγότερες οι φάσεις του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο είχε πιο καλή εικόνα από τον αντίπαλό του, με τον Παναθηναϊκό πάντως να έχει επίσης τις στιγμές του. Στο 11ο λεπτό ο Τζολάκης πρόλαβε στην έξοδό του τον Παλάσιος. Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ωραία συνεργασία.

Κλέψιμο ψηλά ο Μπακαμπού, ο Φορτούνης έδωσε στον Ινμπόμ και αυτός έκανε ένα σουτ έξω. Στο 16' ο Μπιέλ έκανε ένα σουτ που κόντραρε αλλά μετά δεν είχε τύχη.

Στο 17' ο Μπερνάρντ έγινε κάτοχος της μπάλας, ελίχθηκε και έκανε προσπάθεια που μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο 23' ο Μπακαμπού πήγε να βγει γρήγορα μπροστά αλλά δεν 'τσίμπησε' τη μπάλα για να βρει σουτ. Στο 25ο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Μπρινιόλι ήταν στη σωστή θέση. Στο 28' ο Φορτούνης είδε το σουτ του να κόβεται. Στο 31' ο Ινμπόμ είχε νέο σουτ που βρήκε σε 2 σώματα και πέρασε λίγο έξω και κόρνερ. Στο 31' μία κεφαλιά του Σωκράτη πέρασε ψηλά πάνω από τα γκολπόστ μετά από σέντρα Μπιέλ.

Ο Ινμπόμ

Στο 41' ο Μπιέλ κινήθηκε από πλάγια θέση αλλά η τελική του δεν ήταν καλή. Στις καθυστερήσεις ο Σαμασέκου έδιωξε ψηλά και με δύναμη το φάουλ του Τσέριν. Ένα λεπτό μετά ο Μπρινιόλι δεν δυσκολεύτηκε στο σουτ του Ινμπόμ.

Σουτάρα στο δοκάρι ο Εμβιλά, γκολ ο Ρέαμπτσιουκ και φάση με δοκάρι και ο Παναθηναϊκός

Λίγο πριν το 50ό λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με σουτ του Ρέαμπτσιουκ με καλές προϋποθέσεις. Στη συνέχεια όμως είχε και δοκάρι με σουτάρα του Εμβιλά από πάσα του Αραμπί. Στο 60' ο Τσέριν είχε πολύ καλή φάση με ένα σουτ του που κόπηκε στο... τσακ και λίγο μετά ο Χουάνκαρ είχε τελική έξω.

Στο 68ο λεπτό ο Ολυμπιακός θα έβρισκε το γκολ. Ο Ροντινέι έκανε ένα γύρισμα που πέρασε από την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ρέαμπτσιουκ με ένα σουτ που είχε και φάλτσο έκανε το 1-0.

Γκολ

Ο Παναθηναϊκός είχε την... απάντησή του στα δοκάρια με τον Μπερνάρντ. Αυτή η φάση ήταν στο 72' αλλά ο Ολυμπιακός μετά είχε πολύ καλές στιγμές με τον Αραμπί που βρήκε τη μπάλα και την έστειλε λίγο έξω και το κάτι σαν τακουνάκι του Βρουσάι που έβγαλε δύσκολα ο Μπρινιόλι στο 78'.

Στο 81' ο Κώτσιρας βρήκε χώρο για το σουτ αλλά ο Τζολάκης μάζεψε τη μπάλα. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός πρέσαρε για τα καλά ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ραμόν (στο 94') για πάτημα στον Σάρλια. Στο 96' ο Κλεϊνχεϊσλερ είχε φοβερή φάση με ένα σουτ ελάχιστα εκτός. Τελικώς το ματς έμεινε στο 1-0.

MVP: Ναι δεν ήταν ο τοπ του αγώνα αλλά ήταν ο σκόρερ. Ο Ρέαμπτσιουκ έβαλε το γκολ που καθόρισε την εξέλιξη του ματς και γενικά έκανε μεγάλη προσπάθεια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σαμασέκου, Εμβιλά, Ινμπόμ αλλά και Φορτούνης είχαν θετικότατο πρόσημο. Ο Ροντινέι είχε την ασίστ στο γκολ του Ρέαμπτσιουκ. Για τον Παναθηναϊκό περισσότερη δουλειά έκαναν οι χαφ του όπως ο Ρούμπεν. Μεγάλη και η προσπάθεια του Ιωαννίδη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι μεσοεπιθετικοί και οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού ως προς το αρχικό σχήμα. Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Παίκτες όπως ο Σπόραρ. Και από τις περισσότερες αλλαγές του δεν πήρε πράγματα ο Παναθηναϊκός.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 1-0 για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Αφορά όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού για τη φάση του γκολ του Ρέαμπτσιουκ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μπριχ άφησε στην αρχή κυρίως αρκετά μαρκαρίσματα αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έδειξε αποφασιστικός και κοντά στις φάσεις. Απέβαλλε τον Ραμόν μετά από VAR Check για πάτημα στον Σάρλια. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε ένα πέναλτι υπέρ του Σπόραρ σε μία φάση που το ριπλέι πάντως δεν δείχνει να δικαιώνει τις διαμαρτυρίες του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον αιώνιό του αντίπαλο. Κάποιες στιγμές μάλιστα εμφανώς πιο καλός από τον Παναθηναϊκό. Μόνο που αυτή τη φορά σε ένα ντέρμπι που έκρινε τίτλο αυτήν την υπεροχή του τη μετουσίωσε και σε γκολ και σε νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ (75' Κασάμι), Σαμασέκου, Φορτούνης (76' Ραμόν), Μπιέλ (63' Μπιέλ) και Μπακαμπού (46' Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79' Πούχατς), Σάρλια, Μάγκνουσον, Σάντσες (73' Κώτσιρας), Ρούμπεν (73' Κλεϊνχέϊσλερ), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρντ, Παλάσιος (66' Μαντσίνι) και Σπόραρ (66' Ιωαννίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα