Ολυμπιακός: Μία ομάδα που δεν «βλεπόταν» αγωνιστικά με τον Άρη και η βάση αξιολόγησης

Ολυμπιακός: Μία ομάδα που δεν «βλεπόταν» αγωνιστικά με τον Άρη και η βάση αξιολόγησης

bet365

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν επαρκώς το αγωνιστικό χάλι που είδαμε από τον Ολυμπιακό σε μία ακόμα ήττα του με 2-1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει το τελευταίο διάστημα σε back to back κάκιστα παιχνίδια στη διαδικασία των play-Offs της Stoiximan Super League 1. Αγωνιστικά με αντίπαλο τον Άρη ήταν ένα μαύρο χάλι με ελάχιστους διακριθέντες. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που παρουσιάζει τόσο κακή εικόνα. Με τον Άρη κρατάμε τον Φορτούνη και το 17ο γκολ του Μπακαμπού και τίποτε άλλο.

Ο Φορτούνης κάνει τόση προσπάθεια δημιουργικά και επιθετικά που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα. Ο μόνος από τη μέση και μπροστά που στέκεται τόσο καλά και απειλεί, βγάζει σέντρες, σουτάρει, τρέχει και γενικά προσπάθεί τόσο.

Ένα ματς ότι να' ναι από τον Ολυμπιακό, με τρομερά λάθη ξανά στην άμυνα και με τον Ανιγκό να δείχνει να είναι ξανά... εκτός τόπου και χρόνου με τη διαχείρισή του (για τα καλά ντεφορμέ) και με αλλαγή αριστερού μπακ προς το τέλος του αγώνα. Ένα 2-1 στο οποίο οι περισσότεροι - εάν όχι όλοι - οι παίκτες που θα μπορούσαν να αρπάξουν έστω μία τελευταία ευκαιρία δεν το έκαναν. Και έναν Ολυμπιακό που δέχθηκε ένα γκολ από απευθείας κόρνερ και ένα ακόμα τέρμα μετά από αδράνεια και στραβοκλωτσιά του Μπα.

Από τον Ανδρούτσο και τον Βρουσάι μέχρι τον Κασάμι. Κανένας τους δεν άρπαξε την ευκαιρία για να δείξει κάτι. Πραγματικά είναι ένας αγώνας που τον βλέπεις και λες 'προτιμώ να... ξεχάσω ότι έγινε' ως προς την εικόνα του Ολυμπιακού. Τόσο πολύ... Και φυσικά με τον κίνδυνο της απώλειας της 3ης θέσης να παραμένει.

Ο Ανιγκό

Η βάση για τον επόμενο προπονητή

Ο Ολλανδός Σρόιντερ βρέθηκε στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης, κάτι που πρακτικά δείχνει τις σημαντικές πιθανότητες να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ή έστω τις πιθανότητές του. Αυτό το 2-1 με τον Άρη μπορεί να αποτελέσει μία βάση αξιολόγησης για τον επόμενο τεχνικό.

Όπως και γενικά τα παιχνίδια των Πειραιωτών το τελευταίο διάστημα. Από τους βασικούς στο Άρης - Ολυμπιακός εάν βγάλει κανείς τον Φορτούνη και τον Μπακαμπού δεν βρίσκει κανέναν άλλο που έστω να στάθηκε κάπως.

Από τις αλλαγές πήρε από λίγα έως ελάχιστα πράγματα σε αυτήν την αναμέτρηση. Και εάν δούμε και τις αλλαγές (όπως προαναφέραμε); Αντί να μπει 2ος φορ για 4-4-2 γίνεται αλλαγή στράικερ με στράικερ ενώ υπήρξε και αλλαγή αριστερού μπακ ενώ με την ΑΕΚ πχ είχε αλλάξει δεξιός μπακ.

Όλα λάθος. Μα όλα. Από την 11άδα, τη διαχείριση του αγώνα μέχρι και τις αλλαγές (τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο). Αυτά τα δείγματα όμως θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για το τι θα χρειαστεί να αλλάξει ο επόμενος τεχνικός. Δεν είναι και λίγα και ενώ θυμίζουμε πως τα play-Offs έχουν ακόμα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός θα έχει την Κυριακή τον Βόλο στο Καραϊσκάκη.

Υ.Γ. 1 Ναι ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος αλλά ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν για κόκκινη σε αυτό το ματς. Χωρίς λογική το να πάει να σπρώξει έτσι τον Ανδρούτσο.

Υ.Γ. 2 Η φάση με το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρη αλλά χρειάστηκε VAR Check. Όπως επίσης το διπλό μαρκάρισμα πάνω στον Μπιέλ είναι πολύ πιθανό να ήταν και αυτό πέναλτι. Ο Ολυμπιακός δεν πήγε καθόλου καλά αγωνιστικά αλλά σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν αντιμετωπίστηκε ανάλογα στο διαιτητικό κομμάτι χωρίς να υπάρξουν πάντως τα λάθη που έγιναν στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός (1-3).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.