Ο κίνδυνος να «καούν» παίκτες στον Ολυμπιακό και το βίντεο που στέλνει για τον Μάσα!

Ο κίνδυνος να «καούν» παίκτες στον Ολυμπιακό και το βίντεο που στέλνει για τον Μάσα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον κίνδυνο και παράπλευρων απωλειών από τη φετινή κακή χρονιά του.

Εκτός όλων των άλλων, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία να «κάψει» και παίκτες, κάποιοι εξ αυτών και σοβαρά περιουσιακά στοιχεία.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι ο Πεπ Μπιέλ, που προχθές αποδοκιμάστηκε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη. Ένας παίκτης που βρίσκεται σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, με τον Ανιγκό να του κάνει τη χειρότερη διαχείριση. Ακόμη και που τον έκανε αλλαγή στο 51’ κι όχι από το ημίχρονο, λάθος ήταν. Γιατί έτσι θα γλίτωνε τη γιούχα, που τώρα του διέλυσε ακόμη περισσότερο το ηθικό.

Τι διαφορετικό περίμενε δηλαδή στα πρώτα έξι λεπτά του β΄ ημιχρόνου να δει από τον Ισπανό; Αφού δεν τραβάει ρε παιδί μου, είναι κουρασμένος, δεν είναι καλά του, δεν ξέρω, αλλά όταν ένας παίκτης είναι χάλια δεν τον βάζεις, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκθέτεις τον ίδιο και να δημιουργείς πρόβλημα στην ομάδα. Ειδικά δε στο Καραϊσκάκη έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή το κλίμα για τον Μπιέλ, δεν είναι για να παίζει. Ίσως εκτός έδρας να είναι καλύτερα!

Όπως κι αν έχει, δεν υπήρχε ένας που να μην έβλεπε ότι θα ήταν καταστροφή να παίξει ο Ολυμπιακός με τρία 10άρια εναντίον της ΑΕΚ, κι ακόμη χειρότερα όταν ο ένας είναι ο 39χρονος Βαλμπουενά κι ο άλλος ο Μπιέλ στην κατάσταση που βρίσκεται. Έχεις τον Μασούρα, που με τον ΠΑΟΚ σου είχε δώσει τη νίκη. Έχεις, δευτερευόντως, και τον Βρουσάι, που μπορεί να βγάλει μία ενέργεια. Κι εσύ ως προπονητής επιμένεις σε κάτι που φώναζε ότι δεν θα έβγαινε.

Και πλέον έχεις να λύσεις και το πρόβλημα με τον Μπιέλ, την πιο ακριβή σου μεταγραφή, των 6 εκ. Ευρώ και υπάρχει κίνδυνος να «καεί». Δεν τον βάζεις, ως Ολυμπιακός γενικά, στη θέση του στους έξι τελευταίους μήνες, έρχεται τώρα και η αποδοκιμασία από την εξέδρα, που δυστυχώς βάσει απόδοσης δεν είναι κι άδικη, και δένει το γλυκό. Εδώ ακόμη και μία εκτέλεση φάουλ που ανέλαβε και δεν μπόρεσε έστω να φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ.

Μπιέλ και Μουκουντί

Δεν τραβάει ένας παίκτης, δεν τον βάζεις, αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική. Δεν επιμένεις σε αυτόν, μέχρι να τον «κάψεις». Ποιος θα τον αγοράσει τώρα τον Μπιέλ, και με πόσα λεφτά, με τέτοια εικόνα που έχει εδώ και καιρό, άμα αποφασίσει ο νέος προπονητής ότι δεν του κάνει; Αμυντικά άλλοτε γυρίζει κι άλλοτε ξεχνιέται παντελώς, όπως συνέβη στη φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ. Επιθετικά δεν έκανε προχθές τίποτα. Για την ακρίβεια δύο φορές που ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο έκανε δύο καλές επιθέσεις, τις χάλασαν και τις δύο οι κακές πάσες του Μπιέλ και του Βαλμπουενά.

Με τον Γάλλο αυτή τη φορά να μην έχει δυνάμεις και κουράγια ούτε καν να εκτελέσει καλά τις τρεις στατικές φάσεις που ανέλαβε-αλλά για να είμαι ειλικρινής, ακόμη κι έτσι ήταν πιο χρήσιμος δημιουργικά από τον Ισπανό, υπό την έννοια ότι έβγαλε μία κάπως επικίνδυνη σέντρα και πέρασε μία πάσα προς τον Εμβιλά για να σουτάρει από καλή θέση. Όμως, δεν μπορεί, δεν γίνεται, πώς να το κάνουμε, σε ντέρμπι να έχεις ένα παίκτη 39 ετών, με εντελώς περιορισμένα τα χιλιόμετρα που μπορεί να κάνει και με μηδέν ανασταλτική συμπεριφορά.

Η δε επιλογή του Ανιγκό γίνεται ακόμη πιο επώδυνη για τον Ολυμπιακό, διότι έτσι περιορίζεται κι ο Φορτούνης, που σίγουρα είναι καλύτερος σε ελεύθερο ρόλο στον άξονα, παρά στα πλάγια. Και είναι πιο επώδυνη η επιλογή, γιατί όχι μόνο είναι λιγότερο δημιουργικός ο Φορτούνης, αλλά και γιατί ανασταλτικά χωλαίνει η ομάδα από την πλευρά του. Θυμηθείτε το φαρμακερό σουτ του Ελίασον μόλις στο 3’: ο Ρέαμπτσιουκ είχε υποχρεωθεί να συγκλίνει προς το πέναλτι για να καλύψει τον Λιβάι κι ο Ελίασον έμεινε παντελώς μόνος σε θέση δεξιού εξτρέμ, πολύ απλά γιατί ο Φορτούνης, που θα έπρεπε να τον μαρκάρει, κάθισε και τον κοίταζε.

Φορτούνης - Μουκουντί

Ένα παίκτη φορμαρισμένο έχει ο Ολυμπιακός δημιουργικά, τον Φορτούνη, κι αυτόν τον ταλαιπωρεί βάζοντας τον πότε δεξιά, πότε αριστερά και πότε στον άξονα. Ενώ είδαμε ότι με το που πέρασε ως πλέι μέικερ και απολύτως ενεργό συμμετοχή στο γκολ του Μπακαμπού είχε και έφτιαξε κι άλλες επικίνδυνες επιθέσεις και είχε και μία ξυραφιά-κόρνερ.

Επειδή, όμως, αντικειμενικά ο Φορτούνης δεν το έχει το ανασταλτικό κομμάτι, είναι ένα κουσούρι του αυτό, η ομάδα λειτουργεί πιο καλά όταν υπάρχουν στα πλάγια παίκτες όπως ο Μασούρας η, ο Βρουσάι που μπορούν να παίξουν καλύτερα το μπρος πίσω.

Κατά τα άλλα, εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο που στέλνει ο Ολυμπιακός "εκεί που πρέπει" και "καίει" τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα του με την ΑΕΚ, τον Μάσα.

Άσχετο: Γράφτηκε στο Calciomercato.it ότι ψιθυρίζεται στην Ιταλία πώς ο Μαρινάκης πάει να πάρει τη Ρόμα, στην οποία μόλις ανέλαβε CEO η Σουλούκου. Δεν νομίζω ότι ισχύει η συγκεκριμένη πληροφορία. Θα πίστευα περισσότερο αν έγραφαν τη Σαμπντόρια η, την Τζένοα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.