Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-3: Λάβαρο τίτλου μέσα στο Καραϊσκάκη!

bet365

Η ΑΕΚ κυριάρχησε του Ολυμπιακού στο επεισοδιακό ντέρμπι του Φαλήρου και με το επιβλητικό 3-1 παραμένει στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό! Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλος τα γκολ της μεγάλης νίκης. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν προσωρινά με τον Μπακαμπού.

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε, τελικώς, άκρως επεισοδιακά και είχαμε εισβολή οπαδών μετά το τέλος και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, η ΑΕΚ πήρε μία σπουδαία νίκη ως προς τη μάχη του τίτλου με σκορ 3-1 επί του Ολυμπιακού.

Σοβαρά τα παράπονα των Πειραιωτών και για τη φάση του 1-2 με το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία και για το 1-3 με τον Μάνταλο, με τους «ερυθρόλευκους», μάλιστα, να βγάζουν σχετική τοποθέτηση μετά το τέλος του αγώνα.

Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Ολυμπιακός είχε Πασχαλάκη κάτω από την εστία, άμυνα με Ροντινέι, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ, άξονα με Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ, Βαλμπουενά πίσω από τον φορ Μπακαμπού και άκρα με Φορτούνη και Μπιέλ.

Η φιλοξενούμενη ΑΕΚ ξεκίνησε με Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, κέντρο με Πινέδα, δεξιά του και αριστερά του τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον και τον Τσούμπερ λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Η ΑΕΚ απείλησε με τον Λιβάι Γκαρσία και σκόραρε με τον Γκατσίνοβιτς

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε τις σημαντικές φάσεις στα πρώτα λεπτά. Με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, που είχε σουτ λίγο έξω στο 3', ενώ στη συνέχεια ο Πασχαλάκης υποχρεώθηκε σε μεγάλη επέμβαση. Στο 4ο λεπτό ο Λιβάι είχε κεφαλιά έξω και στο 7' η ΑΕΚ με μία πολύ ωραία επιθετική ενέργεια και συνεργασία των Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς σκόραρε με τον δεύτερο, ο οποίος αφιέρωσε το γκολ στον τραυματία Αραούχο, σηκώνοντας τη φανέλα του και φιλώντας την.

Ο Γκατσίνοβιτς

Στη συνέχεια του α' μέρους, ο Ολυμπιακός - που ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Μπακαμπού - έψαξε την αντίδρασή του. Αντ' αυτού, όμως, η ΑΕΚ είχε μεγάλη φάση, με τον Πασχαλάκη να κάνει φοβερή επέμβαση πάνω σε σουτάρα του Πινέδα. Στο 27', ο Τσούμπερ τσίμπησε ξανά τη μπάλα και είχε ένα σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 28' ο Μουκουντί πήρε μία κεφαλιά από καλή θέση, 'ζορίζοντας' ξανά τον Ολυμπιακό. Μέχρι το 30', η ΑΕΚ με παίκτες όπως οι Λιβάι, Ελίασον, Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, έβγαζε φάσεις.

Στο 39' ο Μπιέλ επιχείρησε μία προσπάθεια που κόπηκε σε κόρνερ. Στο ίδιο σχεδόν λεπτό, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά, αλλά η προσπάθειά του ήταν εκτός στόχου. Στο 43' ο Μπιέλ έκανε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, δίχως κανένα απολύτως νόημα. Το α' μέρος έκλεισε με την ΑΕΚ να έχει σαφώς πιο καλή εικόνα από τον κάκιστο Ολυμπιακό, που έμεινε πίσω στο σκορ.

Απειλή με Εμβιλά ο Ολυμπιακός και 1-1 με Μπακαμπού με το 16ο του γκολ

Στο ξεκίνημα του α' μέρους και ειδικότερα στο 50', ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ωραία επίθεση και είχε ένα σουτ του Εμβιλά που πέρασε έξω. Ο Ολυμπιακός έμεινε ψηλά, έκλεψε δύο φορές την μπάλα και έπειτα από ωραία ντρίμπλα και συνεργασία Φορτούνη - Μασούρα, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα και ο Μπακαμπού με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1. Ένας Μπακαμπού που έφτασε τα 16 γκολ στον Ολυμπιακό.

Ο Μπακαμπού

Λίγο μετά το τέρμα του Μπακαμπού υπήρξε μία διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα, ενώ το ματς είχε αποκτήσει ξανά μεγάλο ενδιαφέρον. Στο 64', ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα από τον Βρουσάι, έκανε ένα σουτ που βρήκε σε σώμα και για λίγο δεν πήγε στα δίχτυα. Στο 65' ο Τσούμπερ έμεινε όρθιος και σούταρε, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Ματς χωρίς νεύρα και ένταση όταν παίζουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ γίνεται; Δεν γίνεται. Έτσι, μετά το 65' υπήρξαν αψιμαχίες Φορτούνη - Σιμάνσκι - Βίντα με αφορμή ένα φάουλ υπέρ της ΑΕΚ. Η Ένωση μετά το 70' πρέσαρε, ξανά έχοντας στιγμές όπως την κεφαλιά του Λιβάι που δεν είχε όμως τύχη. Στο 75' ο Πασχαλάκης έβγαλε τρομερά το τετ α τετ του Μουκουντί. Στο 77' ο Φορτούνης, μετά από φάση διαρκείας, είχε ένα σουτ λίγο πάνω από τα γκολπόστ. Στο 79' ο Μπα πήγε πάνω στον Λιβάι και έκοψε το σουτ του ενώ πριν είχε χάσει τη μπάλα ο Ροντινέι.

Πέναλτι μέσω VAR Check και 1-2 στο 82' με τον Λιβάι η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρήκε και το 2ο γκολ στο 82ο λεπτό μετά από χτύπημα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία. Ο Ιταλός Μάσα έδειξε τη βούλα του πέναλτι για ανατροπή του Βίντα από τον Ρέαμπτσιουκ και μετά από VAR Check. Στη συνέχεια η ΑΕΚ, έβγαλε φάση και με σουτ του Λιβάι λίγο πριν το 85' και προσπάθησε έτσι να βρει και άλλο γκολ.

Ο Μάνταλος

Το 1-3 ο Μάνταλος και ο κακός... χαμός

Ο Ολυμπιακός έψαξε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, πίεσε ψηλά, αλλά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έφτασε στο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 90+1', ο Άμραμπατ κέρδισε τη μονομαχία με τον Ρέαμπτσιουκ, έδωσε στον Μάνταλο, ο οποίος έκανε ένα υπέροχο σόλο, πέρασε τον Μπα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 3-1 της Ένωσης.

Αυτή ήταν και η αφορμή για να έρθει το... χάος. Ένας κακός χαμός. Το παιχνίδι είχε μία σειρά από διακοπές μετά από αυτό το τέρμα, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να διαμαρτύρονται στον διαιτητή. Έπειτα, έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο μπάλες, με αποτέλεσμα ο ρέφερι να σφυρίζει τη λήξη δύο λεπτά νωρίτερα από τις καθυστερήσεις που είχε δώσει.

Στη συνέχεια, μία μερίδα οπαδών μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να φεύγουν για τα αποδυτήρια όπως και η διαιτητική τριάδα. Ακολούθησαν συγκρούσεις οπαδών με δυνάμεις των ΜΑΤ και ρίψη δακρυγόνων που έκανε την κατάσταση χειρότερη από ποτέ.

Ο Μαρινάκης με τον Μάσα

MVP: Μπαίνει ο Λιβάι Γκαρσία. Και για το γκολ του από το σημείο του πέναλτι για το 1-2 με την πολύ καλή εκτέλεση και γενικά για την εικόνα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό εάν βγάλει κανείς τον Πασχαλάκη, τις προσπάθειες του Φορτούνη και το γκολ του Μπακαμπού δεν ξεχωρίζει κανείς άλλος. Στην ΑΕΚ μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Τσούμπερ, όπως το ίδιο και ο Γκατσίνοβιτς αλλά και οι χαφ της.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σχεδόν όλος ο Ολυμπιακός του α' μέρους εάν εξαιρέσει κανείς κυρίως τον Πασχαλάκη και κάποιες προσπάθειες των Φορτούνη και Ροντινέι. Ήταν κάκιστος στο α' μέρος ο Ολυμπιακός.

Η ΓΚΑΦΑ: Πηγαίνει στον Ρέαμπτσιουκ όχι τόσο για τη σιγουριά της παράβασης πάνω στον Βίντα αλλά για το γεγονός ότι πάει πάνω σε έναν στόπερ για μαρκάρισμα μέσα στη μικρή περιοχή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με λάθη η διαιτησία του Ιταλού Μάσα σε επίπεδο φάουλ και στον πειθαρχικό έλεγχο και για τις δύο ομάδες αλλά οι φάσεις που θα συζητηθούν περισσότερο είναι του πέναλτι υπέρ του Βίντα και του γκολ που μέτρησε υπέρ του Μάνταλου.

Στη φάση του πέναλτι σε βάρος του Ρέαμπτσιουκ υπήρξε VAR Check. Το ριπλέι της φάσης πριν το γκολ του Μάνταλου δείχνει φάουλ του Άμραμπατ πάνω στον Ρέαμπτσιουκ που δεν δόθηκε. Ο Ολυμπιακός ζήτησε και αποβολή Σιμάνσκι αλλά και πέναλτι πάνω στον Μπακαμπού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ στο α' μέρος είχε καλύτερη εικόνα και βρέθηκε δικαίως να προηγείται με σκορ 1-0. Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση με το 1-1 για ένα διάστημα, χωρίς πάντως να πιάσει τοπ απόδοση για να ανακάμψει μετά αγωνιστικά η ΑΕΚ και να πάρει το ματς με 3-1.

Με βάση όμως τα όσα έγιναν μετά αλλά και τις διαιτητικές αποφάσεις του Μάσα θα έχουμε και αρκετά ακόμα να συζητάμε πέραν των ωραίων ενεργειών που είδαμε και των 4 γκολ στην αναμέτρηση. Σπουδαία η νίκη της ΑΕΚ που την κρατά για τα καλά σε τροχιά τίτλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι (84' Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Φορτούνης (84' Κασάμι), Βαλμπουενά (51' Μασούρας), Μπιέλ (51' Βρουσάι) και Μπακαμπού (77' Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70' Γιόνσον), Ελίασον (70' Άμραμπατ), Πινέδα (89' Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (84' Φερνάντες), Τσούμπερ (84' Μάνταλος) και Λιβάι Γκαρσία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα