Ολυμπιακός: Μία ομάδα που θέλει «χτίσιμο» ξανά και η συζήτηση για τη διαιτησία του Μάσα

Ολυμπιακός: Μία ομάδα που θέλει «χτίσιμο» ξανά και η συζήτηση για τη διαιτησία του Μάσα

bet365

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ ήταν από κάκιστος έως μέτριος σε σημαντικό μέρος του ντέρμπι αλλά η διαιτησία που είδαμε δεν ήταν για τέτοιου επιπέδου ματς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός έχασε και το τελευταίο του... μαξιλαράκι στο ματς με την ΑΕΚ και αυτό το -9 από την πρώτη θέση είναι αρκετά... βαρύ πια. Οι 63 βαθμοί των Πειραιωτών σε σχέση με τους 72 των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού δεν μπορούν έτσι απλά να αγνοηθούν. Ο Ολυμπιακός του α' μέρους με την ΑΕΚ ήταν απλά... τρεις λαλούν και δύο χορεύουν.

Μηδέν πλάνο, καμία αντίδραση, όχι κάτι το σοβαρό από μεριάς δημιουργικής και επιθετικής ανάπτυξης και γενικά δικαίως ήταν πίσω στο σκορ και θα μπορούσε να είχε δεχθεί ακόμα και 2ο τέρμα. Θα μπορούσε κάλλιστα να χάνει με 2-0 και κινδύνεψε και άλλο γενικά. Είναι απορίας άξιον το τι βλέπαμε από τον Ολυμπιακό από τα πρώτα λεπτά, που μάλιστα είδε την εστία του να παραβιάζεται νωρίς στον αγώνα.

Ο Πασχαλάκης

Ψάχνει κανείς να καταλάβει το τι έπαιζε ο Ολυμπιακός στο α' μέρος του ντέρμπι με την ΑΕΚ και δυσκολεύεται. Ψάχνει επίσης διακριθέντες εκτός από τον Πασχαλάκη και κατά διαστήματα τον Φορτούνη (που μαζί με τον Μασούρα είναι στη φάση του γκολ του Μπακαμπού) αλλά μάταια. Η ΑΕΚ στο α' μέρος δικαίως προηγείται στο σκορ στο ματς και το 1-0 θα μπορούσε να μην είχε μείνει έτσι εάν δεν ήταν ο Έλληνας γκολκίπερ.

Ο Φορτούνης

Η αποτυχημένη προσπάθεια για αντίδραση στο β' μέρος και ο Ιταλός ρέφερι Μάσα

Εάν θέλουμε να δούμε καθαρά αγωνιστικά το ματς ο Ολυμπιακός υστέρησε αγωνιστικά σε σημαντικό κομμάτι του ντέρμπι. Έχασε ουσιαστικά ένα ημίχρονο και ότι αντίδραση έβγαλε ήταν στο ξεκίνημα του 2ου μέρους και περίπου μέχρι το 70' και ίσως λίγο παραπάνω. Γενικά δεν είχε αντίδραση επιπέδου Ολυμπιακού και αντίδραση ομάδας που παίζει τέτοιο ντέρμπι.

Άλλο πράγμα είναι το αγωνιστικό σκέλος και μία αποτυχημένη προσπάθεια όμως και άλλο η διαιτησία. Ο Μάσα θαρρώ πως δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Ούτε αυτός και ούτε και το επιτελείο του (και βέβαια και η ομάδα του VAR). Άφησε αρκετά μαρκαρίσματα, ορισμένα σκληρά, μαρκαρίσματα και για τις 2 ομάδες, μας άφησε με μία αμφιβολία για τη φάση του πέναλτι σε βάρος του Ρέαμπτσιουκ και υπέρ του Βίντα (που βέβαια ο Μολδαβός δεν έχει νόημα να πάει πάνω στον Βίντα για να τον πρεσάρει ενώ έχει βγει ο Πασχαλάκης) ενώ όπως φάνηκε στο ριπλέι δεν έδωσε φάουλ του Άμραμπατ πάνω στον Ρέαμπτσιουκ πριν την πραγματικά πολύ ωραία φάση του Μάνταλου στο 1-3.

Προφανώς και η κάκιστη εικόνα του α' μέρους για τον Ολυμπιακό ή οι πολύ κακές στιγμές του στο ματς και στη συνέχεια δεν έχουν δικαιολογίες. Δεν μπορούν να... κρυφτούν πίσω από τη διαιτησία. Με τέτοια εμφάνιση δηλαδή να στέκεται κανείς κατά βάση στη διαιτησία. Ήταν όμως μία διαιτησία που σε κάποια σημεία δεν πήγε καθόλου καλά. Μία διαιτησία που δεν ήταν στο επίπεδο ενός τέτοιου μεγάλου αγώνα.

Οι σχεδόν ακατανόητες αλλαγές, ο κακός... χαμός στο τέλος και η νέα χρονιά

Είσαι ο κόουτς Ανιγκό σε έναν υπηρεσιακό ρόλο. ΟΚ. Είσαι ο 4ος διαφορετικός προπονητής σε μία χρονιά. Και αυτό ΟΚ. Είναι όμως φοβερό πως με την ΑΕΚ να έχει βάλει το 2ο της γκολ στον αγώνα η... απάντηση από τον πάγκο είναι να μπουν οι Ανδρούτσος και Κασάμι. Ειλικρινά προσωπικά αδυνατώ να αντιληφθώ το τι έξτρα θα προσέφεραν αυτές οι αλλαγές από τους Ροντινέι και Φορτούνη που βγήκαν. Άντε η αλλαγή του Μπακαμπού με τον Αραμπί έχει μία λογική και ενδεχομένως να είχε και πρόβλημα ο Γαλλοκονγκολέζος.

Αλλά αυτές οι δύο; Γιατί; Σε τι θα ωφελούσαν εκείνη τη στιγμή; Πραγματικά σχεδόν ακατανόητες αλλαγές.

Και φυσικά τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα - σε επίπεδο επεισοδίων με την ένταση να ξεκινά κυρίως μετά τη φάση του 1-3 του Μάνταλου - είναι καταδικαστέα και αυτό ισχύει όπου και να είχαν συμβεί. Είναι εικόνες που δεν θα έπρεπε να βλέπουμε σε κανένα γήπεδο και είναι εικόνες που δεν θα έπρεπε να βλέπουμε γενικώς. Φυσικά είχαμε και την ελληνική αστυνομία που μας... φλόμωσε με δακρυγόνα και δεν μπορούσαμε καλά καλά να αναπνεύσουμε. Υπήρξαν άτομα που... υπέφεραν από αυτήν την κατάσταση. Η μόνιμη απάντηση λοιπόν για όλα: δακρυγόνα, χημικά και Άγιος ο Θεός.

Ο Ολυμπιακός πάντως είναι μία ομάδα που θέλει «χτίσιμο» ξανά. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να χάσει και την 3η θέση και τα πράγματα δείχνουν και είναι πιο ζόρικα από ποτέ. Στον Ολυμπιακό πάντως ήδη έδωσαν το... σύνθημα πως η διοίκηση θα κάνει όλα όσα χρειάζονται.

Και σίγουρα δεν χρειάζονται μόνο αλλαγές στο ρόστερ - και βέβαια μία όσο το δυνατόν πιο καλή επιλογή για τον νέο προπονητή - αλλά και δομικές αλλαγές, καίριες αλλαγές που θα βοηθήσουν στον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα χρονιά, ανεξαρτήτως από το που τελικώς θα πλασαριστεί. Και μην ξεχνάμε πως η χρονιά έχει ακόμα αγώνες. Υπάρχουν ακόμα μπροστά μας ματς στα play-Offs αρχής γενομένης από τον Άρη εκτός έδρας την Τετάρτη.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.