Αρης – Ολυμπιακός 2-1: Ο ένας επιβεβαίωσε την Ευρώπη, ο άλλος την ασθένειά του!

bet365

Ο ψυχωμένος Αρης «κλείδωσε» οριστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο με το 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό που απογοήτευσε σε ακόμη ένα ματς των playoffs. Πάλμα (απευθείας κόρνερ) και Νταμπό τα γκολ της νίκης, ο Μπακαμπού μείωσε με πέναλτι.

Ο Άρης νίκησε για δεύτερη φορά – και μάλιστα με το ίδιο σκορ – τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» κάνοντας ένα σπουδαίο βήμα για την εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες παρουσίασαν μία ακόμη αποκαρδιωτική αγωνιστική εικόνα. Ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Λούις Πάλμα για να ακολουθήσει η «γκάφα» του Μπα και το 2-0 από τον Μπριάν Νταμπό. Ο Ολυμπιακός μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακαμπού και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί.

Πέντε αλλαγές ο Ολυμπιακός, τρεις ο Άρης

Λίγο πολύ αυτές ήταν αναμενόμενες. Ο Ζοσέ Ανιγκό άλλαξε τα 2/4 της αμυντικής γραμμής του με τη χρησιμοποίηση των Παπασταθόπουλου, Ανδρούτσου. Στον άξονα έδωσε ανάσες στον Χουάνγκ προσφέροντας φανέλα βασικού στον Κασάμι δίπλα στον Εμβιλά και η επιστροφή των Μασούρα, Βρουσάι στην 11αδα έβαλε στο «10» τον Φορτούνη, ενώ ο Μπακαμπού παρέμεινε στην κορυφή στο 4-2-3-1 του Ολυμπιακού. Ο Τόλης Τερζής κράτησε το 4-3-3 με τρεις αλλαγές εκ των οποίων οι δύο αναγκαστικές. Ο Σέικ Ντουκουρέ επιλέχθηκε για τον ρόλο του «κόφτη» με εσωτερικούς μέσους τους Νταρίντα, Νταμπό, ενώ στην επιθετική τριάδα ο Ματέο Γκαρσία μαζί με τους Πάλμα, Καμαρά. Ο τραυματισμός του Οντουμπάτζο και η ανετοιμότητα του Ενκουλού διατήρησαν την αμυντική τετράδα με την οποία αγωνίστηκε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στον Βόλο.

αρης

Ο Φορτούνης και οι ευκαιρίες του Μασούρα

Ο Ολυμπιακός είχε καλή λειτουργία στο γήπεδο στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, καθοδηγούμενος από τον Κώστα Φορτούνη ο οποίος είχε ελεύθερο ρόλο και μοίραζε σωστά παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν αποκτήσει το προβάδισμα στο σκορ αλλά σε δύο περιπτώσεις οι αντιδράσεις του Γιώργου Μασούρα δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Στο 3ο λεπτό μάλλον δεν περίμενε ότι η μπάλα θα έφτανε σ’ αυτόν – μετά από πρώτη κεφαλιά του Μπακαμπού – και παρότι ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας του Άρη, το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Και πάλι από προσπάθεια του Μπακαμπού και κακή αντίδραση του Φαμπιάνο, ο Έλληνας διεθνής επιθετικός σούταρε ανενόχλητος πλαγίως της βούλας του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Χουλιάν Κουέστα (20’).

Νεύρα, ένταση και ο Καμαρά

Αυτά δεν έλειψαν στο πρώτο ημίχρονο, όπως δεν έλειψαν κάποια μαρκαρίσματα σαν αυτό του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ανδρούτσο που προκάλεσε ένταση ή αυτό του Γιώργου Μασούρα στον Μαυριτανό επιθετικό του Άρη στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Άρης δεν λειτούργησε άσχημα στην ανάπτυξή του, αλλά λίγο η τσαπατσουλιά του Καμαρά και περισσότερο η υπερβολή του στέρησαν στο να φτάσει σε τελικές προσπάθειες. Δύο φορές ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αντέδρασε υποδειγματικά σε γυρίσματα από τη δεξιά πλευρά της άμυνάς του.

Το αριστούργημα του Λούις Πάλμα

Ο Λούις Πάλμα πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 36’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και μάλιστα έχοντας αντίπαλο τον αέρα (1-0). Αναμφίβολα ήταν η πιο όμορφη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα ο Άρης θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ καθώς από το λάθος του Εμβιλά ο Ματέο Γκαρσία βρέθηκε με την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με τον Πασχαλάκη αρκετά μέτρα έξω από την εστία του. Ωστόσο, ο Αργεντίνος δεν έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ που απαιτούσε η περίσταση και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε την μπάλα. Κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 1-0.

hwang

Τα ηνία ο Ολυμπιακός, τις ευκαιρίες ο Άρης

Ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός υποχρεωτικά πήρε μέτρα στο γήπεδο δίχως όμως να φτιάξει μια ευκαιρία. Μάλιστα, στο 49’ θα μπορούσε ο Άρης να είχε βρει και δεύτερο γκολ σε μία φάση όπου ο Μπα ολιγώρησε, ο Καμαρά επίμεινε και η μπάλα έφτασε περίπου στον χώρο του κέντρου και στον Ματέο Γκαρσία. Με τον Πασχαλάκη εκτός περιοχής, ο Αργεντίνος σημάδεψε την εστία αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από αυτή.

Η γκάφα του Μπα και 2-0

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να επιμένει αλλά να μην βρίσκει τελική προσπάθεια του Φορτούνη στο 64’ όπου η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπα έκανε την γκάφα του αγώνα όπου μετά από γύρισμα του Ιτούρμπε και στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα ουσιαστικά την έστειλε προς τα δίχτυα. Το γκολ του Άρη σιγούρεψε ο Νταμπό στο πιο ξεκούραστο γκολ της καριέρας του (2-0).

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι όταν σε γύρισμα του Ανδρούτσου η μπάλα χτύπησε υψωμένο χέρι του Μαζικού. Ο Ολλανδός Μάκελι δεν το είδε σε πρώτο χρόνο, εκεί παρενέβη το VAR και αφού είδε τη φάση και ο ίδιος ο έμπειρος διαιτητής, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Μπακαμπού ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1 (70’).

hwang

Η πίεση του Ολυμπιακού και ο Καμαρά

Ο Ολυμπιακός ενέτεινε την πίεσή του στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα απέναντι στον Άρη ο οποίος ξεκάθαρα έδωσε βάση στη διατήρηση του υπέρ του σκορ. Είχε όμως τη στιγμή του για ένα τρίτο γκολ στο 79’ αλλά ο Καμαρά δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει. Δύο ελεύθεροι συμπαίκτες του αριστερά, ανοιχτή περιοχή για τον ίδιο αλλά δεν πήγε σε εκτέλεση! Οι τελευταίες κινήσεις του Ανιγκό ήταν αυτες με την είσοδο στον αγώνα των Ελ Αραμπί, Ραμόν ενώ ο Τόλης Τερζής έβαλε και τρίτο στόπερ (Ενκουλού) στο 88’. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Αραμπί μάλλον έχασε τη φάση του αγώνα καθώς ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Χουλιάν Κουέστα κι έτσι έμεινε το 2-1 υπέρ του Άρη.

παναι

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καμαρά, Ντουκουρέ, Πίρσμαν, Νταμπό (Άρης), Μασούρας, Ρέαπτσιουκ, Ανδρούτσος (Ολυμπιακός)

MVP: Ο Μπριάν Νταμπό σκόραρε με αρκετή δόση τύχης, το άξιζε όμως με το παιχνίδι που έκανε

Στο ύψος του: Ο Λούις Πάλμα σημείωσε ένα υπέροχο γκολ. Ο Νταρίντα ήταν και πάλι ο εγκέφαλος της ομάδας ενώ ο Εμπακατά έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Δεν ήταν μόνο 2-3 παίκτες. Γενικώς ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Ο Κασάμι δεν φάνηκε στο γήπεδο. Ο Μασούρας έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Μπα έκανε σοβαρά λάθη, το ένα μοιραίο.

Η «γκάφα»: Τι άλλο από την γκάφα του Μπα στη φάση του δεύτερου γκολ

Το «στραγάλι»: Ο Ολλανδός Μάκελι είναι κορυφαίος διαιτητής και το απέδειξε. Του ξέφυγε η φάση του πέναλτι σε πρώτο χρόνο, τον ειδοποίησε το VAR και διόρθωσε το λάθος του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης είχε εξυπνάδα και ο Ολυμπιακός αφέλεια. Οι «κίτρινοι» έδωσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια των Πειραιωτών, βρήκαν ένα υπέροχο γκολ με τον Λούις Πάλμα και βρέθηκαν στο 2-0 μετά την γκάφα του Μπα. Θα μπορούσαν να είχαν βρει κι άλλο γκολ στην κόντρα επίθεση. Ο Ολυμπιακός είχε δύο σπουδαίες στιγμές με τον Μασούρα, είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά ήταν δυσλειτουργικός στη δημιουργία.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Νταμπό (88’ Ενκουλού), Ματέο Γκαρσία (76’ Καμάτσο), Λούις Πάλμα (58’ Ιτούρμπε), Καμαρά (88’ Χριστοδουλόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαπτσιουκ (86’ Ραμόν), Εμβιλά, Κασάμι (57’ Χουάνγκ), Βρουσάι (74’ Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (58’ Μπιέλ), Μπακαμπού (86’ Ελ Αραμπί)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα