Αρης: Έκλεισε στόματα, άνοιξε μυαλά, «ρόμπες» όσοι μιλούσαν για φιλικά!

Αρης: Έκλεισε στόματα, άνοιξε μυαλά, «ρόμπες» όσοι μιλούσαν για φιλικά!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την ισοπαλία που πήρε ο Αρης από τον Ολυμπιακό στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, αλλά και το παραμύθι των… φιλικών που έσκασε εκθέτοντας όσους την προηγούμενη μόλις εβδομάδα επιχείρησαν να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά.

Από τη στιγμή που επέστρεψα στο gazzetta.gr είναι αλήθεια ότι συμβαίνουν πράγματα που μου δίνουν το έναυσμα να καταγράψω συμπεριφορές, γεγονότα και καταστάσεις που πολύ απλά επιβεβαιώνουν όσα αναφέρω εδώ και χρόνια.

Είναι τόσο εξόφθαλμα και τόσο ξεδιάντροπα όσα συμβαίνουν που πλέον μία απλή αναφορά τους αρκεί για να αντιληφθεί και ο τελευταίος το τι παίζεται στον χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, αλλά παράλληλα και πως έχει διαμορφωθεί επικοινωνιακά μία κατάσταση κάλυψης-απόκρυψης διαιτητικών εγκλημάτων, αποφάσεων της αθλητικής…δικαιοσύνης, λειτουργίας της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, όλων εκείνων των μηχανισμών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πήραμε πίσω… τις Κυριακές μας γιατί αυτός που φωνάζει είναι ο Αρης που παρεμπιπτόντως είναι…γιουσουφάκι και υπηρέτρια του Ολυμπιακού. Όταν έχεις μάθει να λειτουργείς έτσι επί σειρά ετών, νομίζεις ότι το κάνουν και όλοι οι άλλοι.

Πολλές οι αποδείξεις, περισσότερες οι φαντασιοπληξίες

Όταν ο Ολυμπιακός πήγε να κόψει την Ευρώπη από τον Αρη με το γκολ του Φορτούνη οι… αναφορές στη Μαλαισία έδωσαν τη θέση τους σε ειρωνεία.

Όταν του έσπασε ο ΑΡΗΣ το αήττητο πέρσι- και ενώ πριν έλεγαν ότι θα περάσει αέρας λόγω του αήττητου - το… έδωσε. Όταν πήγε στα play-offs να ξανακόψει την Ευρώπη, αδιάφορος 100%, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος, μάθαμε ότι σε αυτή την σχέση μόνο θα… δίνουμε.

Όταν φέτος έχασε με 2-1 στον πρώτο γύρο- με τον Μπόγκναρ να κλείνει τα μάτια σε καταφανέστατο διπλό φάουλ στον Μανού στο γκολ του ΟΣΦΠ - κάθισε να χάσει για να διώξει τον προπονητή.

Τώρα από τη μέρα της κλήρωσης των play-offs ως και το 70ο λεπτό χθες ακούγαμε για τους σίγουρους βαθμούς του ΟΣΦΠ, προτροπές να βάλετε τα σπίτια σας και τις πολυκατοικίες στον άσο με σαφέστατα υπονοούμενα ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει όχι γιατί είναι καλύτερος, αλλά λόγω της… σχέσης.

Η… κατευθυνόμενη ρητορική των φιλικών

Εγώ το καταλαβαίνω και το αντιλαμβάνομαι. Όταν η ρητορική σου κατευθύνεται από τα συμφέροντα παραγόντων, είτε άμεσα είτε έμμεσα, είναι φυσιολογικό να αναπαράγεις αυτό που είπε ο Αχιλλέας Μπέος περί φιλικού και φυσικά έσπευσαν και διάφοροι να βάλουν και τον Ιβάν στην εξίσωση. Χίλια χρόνια θα… ζήσεις, αλλά χίλια χρόνια τέτοιο ξεμπρόστιασμα μέσα σε πέντε μέρες δεν έχει ξαναγίνει.

Προφανέστατα και όλοι όσοι έσπευσαν να λοιδορήσουν τον Αρη όλο αυτό το διάστημα και ειδικά την τελευταία εβδομάδα δεν είχαν ούτε την ευθιξία, ούτε τον ανδρισμό να ζητήσουν μία συγγνώμη έστω για τα μάτια του κόσμου.

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας χωρίς τέλος

Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που συνεχίζουν να ξεφτιλίζονται αφήνοντας υπονοούμενα για τον Σιαμπάνη, ότι το… έφαγε όρθιος ή ότι έκανε το λάθος στο 65' επίτηδες. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν ακόμα και μετά το 2-2 να μας πείσουν ότι ο Αρης πήγε να χάσει, αλλά δεν το ήξεραν οι… αλλαγές. Και ενώ ο Σιαμπάνης έκανε λάθος στο 65', έβγαλε το σουτ του Ροντρίγκεζ στο 94' και στο…ριμπάουντ ο Πίρσμαν που μπήκε αντί του Μαζικού για να…χάσουμε μετά από την ασίστ του 2-2, έσωσε πεσμένος το σουτ του Μασούρα. 20 λεπτά παίχτηκαν μετά από το 2-2, αλλά οι…στημένοι δεν δέχθηκαν γκολ. Έκλεισαν τα στόματα; Όχι όλα! Ο Τερζής δεν πανηγύρισε και κοίταζε τον Καρυπίδη! Βέβαια όταν πέρυσι στην ανατροπή των ανατροπών με την ΑΕΚ, όταν όλο το γήπεδο ήταν στον αέρα, ο Τερζής γύρισε στον πάγκο και ετοίμασε τον Δεληζήση να μπει, ουδείς είπε κάτι...

Για ορισμένους μία απολύτως επαγγελματική αντίδραση του προπονητή που δεν παρασύρεται από το συναίσθημα, αλλά κοιτάει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του, χαρακτηρίζεται ως μία κίνηση που παραπέμπει σε σιχαμερές σκέψεις. Προφανέστατα κάποιοι έτσι έχουν μάθει και θεωρούν ότι επειδή οι ίδιοι είναι βουτηγμένοι στις ακαθαρσίες, έτσι θα πρέπει να λειτουργούν και όλοι οι υπόλοιποι.

Στο προηγούμενο blog αναφέρθηκα στο ότι ο Αρης είναι ανένταχτος και ανεξάρτητος και υπήρξαν πολλά σχόλια του στυλ… να σε δω την Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Τώρα φυσικά κανείς μα κανείς δεν θα επιστρέψει για να γράψει ακριβώς αυτό που ισχύει. ΜΑΓΚΑΣ ΑΡΗΣ!

Ο παικταράς Αραούχο και ο Κουλμπάκοφ!

Βλέπω βέβαια πολλοί να έρχονται στα λόγια μου για τον Κουλμπάκοφ! Μετά το απίθανο δίδυμο Σουηδού- Αλβανού, επιστρατεύτηκε ο Λευκορώσος. Στην εκπομπή της Παρασκευής στο gazzetta μπορείτε να με… απολαύσετε να λέω στο Θάνο Σαρρή και στον Γιώργο Τσακίρη ειδικά τι να περιμένουν από τον Κουλμπάκοφ. Ο κάκιστος αυτός…elite σε 2 ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ώστε ο Αρης να τερματίσει τελικά τρίτος και όχι δεύτερος όπως δικαιούταν. Οι αποφάσεις του τότε διαμόρφωσαν ξεκάθαρα τα αποτελέσματα, όπως θα γινόταν και χθες αν δεν έβρισκε την γκολάρα ο Αραούχο.

Ο παικταράς αυτός που - προσέξτε - μετά το πρόσφατο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μπήκε στο στόχαστρο όχι γιατί… πιέζει στα όρια του φάουλ, αλλά για όσα έχει κάνει μετά την δολοφονία του Άλκη και το γεγονός ότι έχει γίνει αρωγός στην μεγάλη αυτή αντίδραση του απλού φιλάθλου σε κάθε λογής δολοφονική επίθεση.

Κύριε Θεοδωρικάκο δύο ακόμα επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο…

Παρεμπιπτόντως προφανώς και θα έχετε ενημερωθεί για τις δύο επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μία σε οπαδούς του Ηρακλή που έπιναν τσίπουρο(!!!) σε ταβέρνα και μία στα γραφεία πυγμαχίας του ΑΣ ΑΡΗΣ. Δεν ξέρω αν ο κ. Θεοδωρικάκος και οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν να επιτρέπουν τέτοιες δράσεις με την ανοχή των αστυνομικών αρχών της όμορφης Θεσσαλονίκης μας.

Φυσικά δεν έχω καμία απολύτως αυταπάτη ότι όλα τα παραπάνω θα…σταματήσουν. Όταν βγαίνει ο Αυγενάκης και στα ίσια σου λέει ότι το γήπεδο δεν το κάνει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ πλέον και δεν υπάρχει καμία αντίδραση, πρέπει να καλλιεργήσουμε θέμα… φιλικών.

Όταν ο πρώτος σκόρερ- έστω με πέναλτι- Κούρτιτς έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη, πρέπει κάθε μέρα να βρίσκεται ένας να ρωτάει γιατί δεν παίζει ο Κουέστα.

Όταν χάνεις από την ΑΕΚ, είναι έτοιμο το αφήγημα ΑΡΗ-ΟΣΦΠ, αλλά όταν σου ξινίζει το γλυκό πρέπει επιτέλους να ανοίξει ο Αρειανός το μυαλό του και να κλείσει τα αυτιά του σε κάθε λογής κατευθυνόμενη ή ανόητη ρητορική, στόχευσης στην καλλιέργεια της εσωστρέφειας. Γιατί είναι αλήθεια ότι η προπαγανδιστική μηχανή είχε καταφέρει να τρυπήσει το μυαλό μίας μερίδας φίλων του Αρη. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν Αρειανό. Ο σύλλογος πέταξε από πάνω του ένα μεγάλο βάρος, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Ραντεβού την Τετάρτη…

ΥΓ.1 Ο Μπόγκναρ έχει σφυρίξει τρία ματς του ΑΡΗ. Στο πρώτο με τον Παναθηναϊκό δεν δίνει πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Σάσα και δεν βλέπει ούτε αυτός, ούτε ο βαρίστας του το… δάκτυλο του Σέγκεφελντ. Στο δεύτερο δεν βλέπει το πεντακάθαρο φάουλ στον Μανού, στην εξέλιξη ο ΟΣΦΠ κάνει το 0-1. Στο τρίτο με ΠΑΟΚ, ανύπαρκτο πέναλτι και φυσικά πεντακάθαρο φάουλ στο γκολ του ΠΑΟΚ. Αυτόν φέρνει ο Μπένετ για το ματς με τον Παναθηναϊκό

ΥΓ.2 Λυπάμαι πραγματικά για έναν παίκτη που τον θεωρώ τον καλύτερο του συμπολίτη. Ο Ίγκανσον…ξέσπασε και είπε ότι σε κάθε αγώνα οι διαιτητές αδικούν τον ΠΑΟΚ. Μέσα στο Βικελίδης που αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα από το δίδυμο της… συμφοράς έλειπε. Όταν σκόραρε άκυρο γκολ (με Μπόγκναρ) στο 1-0 στην Τούμπα δεν ήταν φάουλ, αλλά ήταν το γκολ της ΑΕΚ για φάουλ στον Αουγκούστο! Του παίκτη δηλαδή που έπρεπε να έχει αποβληθεί από το 38'!!! Στο ματς που στο 7' το γκολ που ακυρώθηκε…ξεπέρασε το γκολ του ΑΡΗ που ακυρώθηκε στο Καραϊσκάκης! Έτσι είναι όμως. Αυτό ακριβώς γίνεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ. Ο πιο ευνοημένος όλων να φωνάζει για τη διαιτησία. Απλά αυτή την φορά τα έκαναν κόντρα στην ΑΕΚ που σαφέστατα και φωνή έχει και επικοινωνιακό μηχανισμό για να απαντήσει.

ΥΓ.3 Μπαλτάκο, Μπένετ μην ξεχάσετε να πείτε στον Κουλμπάκοφ να ετοιμαστεί για το ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ στην Τούμπα. Πού να ψάχνετε τώρα για άλλο διαιτητή με τέτοιο ταλέντο από την όμορφη Λευκορωσία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Ρωσία, όπως έλεγαν και έγραφαν μετά το επικό ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ. Δείτε τι φάουλ δεν δίνει ο Κουλμπάκοφ στον Γκάμα πριν το 2-0 και μετά βάλτε το δίπλα στο φάουλ που ζητάει ο Λουτσέσκου πριν την γκολάρα του Αραούχο. Μα εγώ θα σας τα λέω όλα;

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!