Αρης – Ολυμπιακός 2-1: Του έσπασε το αήττητο!

Αρης – Ολυμπιακός 2-1: Του έσπασε το αήττητο!

bet365

Ο Άρης με ανατροπή επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του έσπασε το αήτητο. Καμαρά και Γκάμα τα γκολ των νικητών!

Η περίοδος της ξηρασίας στους αγώνες με τον Ολυμπιακό πέρασε για τον Άρη καθώς οι «κίτρινοι» κέρδισαν έπειτα από σχεδόν 12 χρόνια και μετά από 24 αγώνες στους οποίους στην καλύτερη περίπτωση περιορίζονταν στον βαθμό της ισοπαλίας. Παράλληλα οι Θεσσαλονικείς έγιναν η πρώτη ομάδα που κέρδισε φέτος τον Ολυμπιακό, διακόπτοντας ένα σερί που κρατούσε από την περσινή χρονιά. Και το κατάφεραν σ’ ένα παιχνίδι έντονων συναισθημάτων καθώς οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί για να έρθει η ανατροπή του Άρη με τα γκολ των Καμαρά, Μπρούνο Γκάμα.

Ποιες αλλαγές;

Οι εκτιμήσεις που βασίστηκαν στο +15 του Ολυμπιακού και προέβλεπαν συντριπτικές αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στο αρχικό σχήμα διαψεύστηκαν πανηγυρικά καθώς ο Πορτογάλος προπονητής απέφυγε τις δοκιμές επιλέγοντας την 11αδα που είχε χρησιμοποιήσει και στην εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ. Κάτι αντίστοιχο ίσχυσε και για τον Χερμάν Μπούργος καθώς πλην της αναγκαστικής αντικατάστασης του τιμωρημένου Ντάνιελ Σούντγκρεν δεν προχώρησε σε αλλαγές, στη μεσοεπιθετική γραμμή εξάλλου δεν είχε επιλογές.

Ο Ελ Αραμπί «χτύπησε» νωρίς

Αφού απορρόφησε την αρχική πίεση του Άρη, ο Ολυμπιακός άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι μετά τα πρώτα 7-8 αγωνιστικά λεπτά και ευτύχησε να βρει γκολ στην πρώτη (ουσιαστικά) επίθεσή του σε μία φάση που άρχισε από τα πόδια του Ελ Αραμπί και τελείωσε από το κεφάλι του ίδιου παίκτη. Μεσολάβησε μια τρομερή μπαλιά από τον Εμβιλά αλλά και η κακή εκτίμηση της φάσης από τον Χουλιάν Κουέστα. Έτσι ο Ολυμπιακός απέκτησε το προβάδισμα (0-1, 14’) και ελέγχοντας την επιθετικότητα του Άρη, δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Ο Άρης είχε την κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήταν δυσλειτουργικός. Δεν είχε τρόπο έκφρασης από τον άξονα, βασίστηκε περισσότερο στα ανεβάσματα του Κριστιαν Γκάνεα, λιγότερο στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής (Ιτούρμπε, Ντιαγέ, Μαντσίνι) και στα κλεψίματα που έκανε στον άξονα για να χτυπήσει στην transition επίθεση. Συν τοις άλλοις, οι «κίτρινοι» έψαξαν το εξεζητημένο και όχι το απλό σε φάσεις όπου αυτή του 23ου λεπτού όπου ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είχε μια εύκολη πάσα στον Ντιαγέ για να βγει τετ α τετ ο Σενεγαζέλος αλλά προσπάθησε να περάσει τον… μισό Ολυμπιακό.

Η εξιλέωση του Κουέστα

Αυτή ήρθε στο 40’ όταν ο Γιάκουμπ Μπράμπετς έδωσε την μπάλα στον Ελ Αραμπί αλλά ο Χουλιάν Κουέστα είχε αστραπιαία αντίδραση, κάλυψε τον χώρο και δεν άφησες τον επιθετικό του Ολυμπιακού να εκτελέσει. Κι έτσι πέρασε ανεκμετάλλευτη μια σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης ανέβασε ρυθμό στα τελευταία 5-6 λεπτά, έψαξε τελικές προσπάθειες πέρα από μία εκτέλεση φάουλ του Χαβιέρ Ματίγια και μια ακίνδυνη κεφαλιά από τον Λούκας Σάσα και βρήκε το γκολ με τον Αμπουμπακάρ Καμαρα το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε καθώς ο Μαυριτανός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της προσπάθειας του. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς λειτούργησε έξυπνα με την περίπτωση του Καρβάλιο ο οποίος θα μπορούσε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον αντικατέστησε με τον Μαντί Καμαρα για να προστατεύσει τον ίδιο και την ομάδα του καθώς ο Καρβάλιο ήταν είχε χάσει τη συγκέντρωσή του.

Ο Καμαρά επέβαλε ισορροπία

Ο Άρης είχε ένταση στο παιχνίδι του από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και μετά την πρώτη απειλή με τον Ντάνιελ Μαντσίνι βρήκε το γκολ της ισοφάρισης σε μία φάση όπου η άμυνα του Ολυμπιακού πήγε περίπατο και η οποία άρχισε από την ποιότητα των Φαμπιάνο, Λούκας Σάσα και κατέληξε στην εκτέλεση του Αμπουμπακάρ Καμαρά μετά από ασίστ του Ντιαγέ (1-1, 53’).

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, διατήρησε το υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας (60-40) αλλά ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ανάκτηση του προβαδίσματος όταν στο 72’, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Καμαρά κατάφερε» να στείλει την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Κουέστα βρισκόμενος μέσα από το σημείο του πέναλτι.

Ο Γκάμα έκανε την ανατροπή

Οι Θεσσαλονικείς επιβραβεύτηκαν για την κυριαρχία τους στο παιχνίδι μέσα από την εκτέλεση φάουλ ενός ποδοσφαιρικού αρτίστα. Οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Μπρούνο Γκάμα άφησε άγαλμα τον Βάλτσικ με εκτέλεση φάουλ (εντός του ημικυκλίου της περιοχής) ολοκληρώνοντας την προσπάθεια ανατροπής της ομάδας του (2-1, 79’). Μάλιστα ο Πορτογάλος επιθετικός σήκωσε τη φανέλα του Ματέο Γκαρσία αφιερώνοντας το γκολ στον Αργεντίνο ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού

Βλέποντας πλέον την πλάτη του Άρη, ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και μέσα σε τρία αγωνιστικά λεπτά βρήκε δύο φάσεις με τους Καμαρά, Μασούρα όπου στην πρώτη η μπάλα πέρασε εκτός εστίας και στη δεύτερη ο Χουλιάν Κουέστα την μπλόκαρε. Εκεί ο Χερμάν Μπούργος χρησιμοποίησε τη συνταγή… Τρίπολης καθώς έριξε στο παιχνίδι τρίτο στόπερ (Μπεναλουάν) και τον Ντουκουρέ αντί των Καμαρά, Ιτούρμπε δείχνοντας πολύ ξεκάθαρα την πρόθεση διαφύλαξης του αποτελέσματος. Έτσι ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεσή του, στο 89’ ο Φατιγκά δε βρήκε στόχο με σουτ εκτός περιοχής. Ωστόσο δεν έφτασε ποτέ σε τελική προσπάθεια καθώς ο Άρης τον κράτησε μακριά από την περιοχή του.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λαλά, Καρβάλιο (Ολυμπιακός)

MVP: Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και δείχνει ότι έχει αρχίσει να… αποκαθιστά τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Στο ύψος του: Ο Φαμπιάνο είναι ένας από τους καλύτερους στόπερ του Πρωταθλήματος, αυτό απέδειξε και σήμερα. Ο Ιτούρμπε άλλαξε όλη την ομάδα από την ώρα που ανέβασε την απόδοσή του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο άξονας του Ολυμπιακού χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η δε μεσοεπιθετική τριάδα δεν λειτούργησε ποτέ στο παιχνίδι.

Η «γκάφα»: Αυτή του Μπράμπετς στο 40ο λεπτό όπου έδωσε την μπάλα στον Ελ Αραμπί αλλά δεν κόστισε λόγω της αντίδρασης του Κουέστα και των μειωμένων αντανακλαστικών του φορ των Πειραιωτών.

Το «στραγάλι»: Ο Τζοβάρας δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού, θα μπορούσε να δώσει περισσότερες κίτρινες κάρτες.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης κατευθύνθηκε από το εντονότερο κίνητρο σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του. Οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση μόνο όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια (90+ Χαΐροβιτς), Ντιαγέ (71’ Γκάμα), Μαντσίνι (71’ Πάλμα), Ιτούρμπε (84’ Ντουκουρέ) και Καμαρά (84’ Μπεναλουάν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Κίτσος (84’ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (83’ Φατιγκά), Καρβάλιο (43’ Καμαρά), Ροντρίγκες (66’ Βαλμπουενά), Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα