Αρης - Ολυμπιακός 2-1: Super Αρης και μαγική ανατροπή!

Βασίλης Βλαχόπουλος

bet365

Ο ένας ήρθε ο άλλος... φεύγει! Στο ντεμπούτο του Αλαν Πάρντιου στον πάγκο του, ο Άρης έκανε μέσα σε 4 λεπτά μια απίθανη ανατροπή! Με τα γκολ των Μαντσίνι και Πάλμα επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού (προηγήθηκε με τον Μασούρα), τον υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα και οδηγεί τον Κορμπεράν στην έξοδο!

Ο Άρης έπιασε τρομερή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό ο οποίος έλαμψε δια της απουσίας τους και οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 και με ανατροπή. Ντάνιελ Μαντσίνι και Λούις Πάλμα ήταν οι παίκτες που απάντησαν στο γκολ του Γιώργου Μασούρα. Ο Μάνου Γκαρθία έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι για τους «κίτρινους» οι οποίοι κυριάρχησαν κατά κράτος των αντιπάλων τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Χάμες, τα 59.5 εκατ. ευρώ και οι επιλογές των προπονητών

Η χρησιμοποίηση του Χάμες Ροντρίγκες στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή αξία της 11αδας των Πειραιωτών η οποία έφτασε στα 59.5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του transfermarkt. Γενικώς ο Κάρλος Κορμπεράν προχώρησε στην επιλογή επιθετικού σχήματος με τον Κολομβιανό σε ελεύθερο ρόλο, τους Μασούρα, Μπιέλ στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Δεδομένης της δημιουργικής ικανότητας του Ινμπεόμ Χουάνγκ ουσιαστικά αποφάσισε να παίξει μ’ έναν κόφτη, τον Εμβιλά.

Από την άλλη πλευρά, στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του Άρη ο Άλαν Πάρντιου χρειάστηκε να διαχειριστεί ένα σημαντικό πρόβλημα με το… καλημέρα καθώς ο Σέικ Ντουκουρέ αποχώρησε τραυματίας από την τελευταία προπόνηση του Άρη και η ελπίδα για τη συμμετοχή του έσβησε περίπου δύο ώρες πριν τον αγώνα λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Διατήρησε το 4-2-3-1 με τους Ντιόπ-Νταμπό στον άξονα και δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με την 11αδα στην Τρίπολη με τους Μάνου Γκαρθία-Μαντσίνι-Ιτούρμπε στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Άντρε Γκρέι στην κορυφή.

Ο Μασούρας έκανε τη διαφορά

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ πιο συγκροτημένος και συμπαγής σαν ομάδα χρησιμοποιώντας διπλή άμυνα ζώνης και επενδύοντας παράλληλα στην ταχύτητα της μεσοεπιθετικής γραμμής του στο παιχνίδι μετάβασης καθώς στο σετ παιχνίδι υστέρησε σε δημιουργία. Έτσι απείλησε για πρώτη φορά με τον Εμβιλά στο 9ο λεπτό όπου δεδομένων των προϋποθέσεων το σουτ που επιχείρησε από τα 20 μέτρα ήταν απογοητευτικό. Αντιθέτως, στο 15ο λεπτό βρήκε αυτό που έψαξε – και πάλι σε παιχνίδι μετάβασης – όπου Μπιέλ και Χουάνγκ είχαν εξαιρετική συνεργασία και ο Μασούρας αξιοποίησε στο έπακρο τη σκαφτή πάσα του Κορεάτη πλασάροντας τον Κουέστα για το 0-1. Δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του τέρματος όλοι οι ποδοσφαιριστές του Άρη περικύκλωσαν τον διαιτητή Μπόγκνταρ Τάμας διαμαρτυρόμενοι για φάουλ επάνω στον Μάνου Γκαρθία στη στιγμή που ο Ολυμπιακός απέκτησε την κατοχή της μπάλας στο ύψος της περιοχής του.

Ο Άρης δεν πήρε τίποτε από τους ακραίους

Θεωρητικά, τα βασικό στοίχημα για τον Άρη (απόντος του Ντουκουρέ) ήταν το επίπεδο ανταπόκρισης των Νταμπό-Ντιόπ αλλά οι δύο κεντρικοί χαφ σίγουρα δεν ήταν το πρόβλημα των «κίτρινων» στις απελπισμένες προσπάθειες διάσπασης της διπλής άμυνας ζώνης. Ο Μάνου Γκαρθία έκανε δημιουργικό παιχνίδι αλλά ο μεν Άντρε Γκρέι «χάθηκε» στα στόπερ του Ολυμπιακού ενώ σε τρεις περιπτώσεις βρέθηκε εκτεθειμένος, κυρίως όμως οι Μαντσίνι-Ιτούρμπε έκαναν κακό πρώτο ημίχρονο. Η δική τους απόδοση επηρέασε και αυτή των πλάγιων μπακ (Εμπακατά-Μαζικού) οι οποίοι μάταια προσπάθησαν να καλύψουν την απουσία των ακραίων επιθετικών καθώς ήταν επιπόλαιοι στις τελικές πάσες τους. Κι έτσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε για τον Άρη δίχως ουσιαστικά φάση με εξαίρεση ένα σουτ του Χουάν Ιτούρμπε στο 18’ όπου η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Βατσλίκ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του πρώτου μέρους ήταν ότι με εξαίρεση το τέρμα του Γιώργου Μασούρα δεν υπήρξε τελική στην εστία από καμία από τις δύο ομάδες!

Υπεροχή χωρίς ουσία για τους γηπεδούχους

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο 15πτο του δεύτερου μέρους καθώς κέρδισε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και «χτύπησε» κυρίως από την πλευρά του Βρσάλικο ο οποίος δεν είχε τη φρεσκάδα του πρώτο ημιχρόνου. Δεν βρήκε όμως το γκολ γιατί τα δύο σουτ του Ιτούρμπε δεν βρήκαν στόχο, ομοίως και αυτό του Άντρε Γκρέι στο 47ο λεπτό. Η εικόνα του Ολυμπιακού προβλημάτισε τον Κορμπεράν ο οποίος προχώρησε σε δύο αλλαγές στο 61’ με την είσοδο στον αγώνα των Μπακαμπού, Άβιλα. Προηγήθηκε η αντικατάσταση του Γκρέι με τον Πάλμα για τον Άρη.

Ο Μαντσίνι έπιασε στον ύπνο τον Ολυμπιακό

Ο Άρης άξιζε κάτι παραπάνω βάσει της εικόνας του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και το βρήκε στο 76ο λεπτό με τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε κοιμώμενη, ο Μαντσίνι κινήθηκε στον χώρο και ο Νταμπό τον βρήκε με εκπληκτική 40αρα μπαλιά. Η έξοδος του Βάτσλικ δεν ήταν αρκετή για να σώσει τον Ολυμπιακό καθώς ο Αργεντίνος του Άρη τον ξεπέρασε με κεφαλιά και πλάσαρε σε κενή εστία (1-1).

Ο Πάλμα την ανατροπή!

Ο Άρης απέκτησε ψυχολογία και συνέχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό ο οποίος έδειχνε να μην πατάει καθόλου καλά στο γήπεδο. Και πριν καλά-καλά κοπάσει ο ενθουσιασμός στην κερκίδα ήρθε η απόλυτη ανατροπή σε μία φάση η οποία άρχισε από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης των «κίτρινων» και κατέληξε σε πάσα ακριβείας του Μάνου Γκαρθία στον Λούις Πάλμα ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Βάτσλικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 (79’).

Το γκολ του επιθετικού από την Ονδούρα άλλαξε αυτομάτως τη λογική του Ολυμπιακού στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες ήταν υποτονικοί και ελαχίστως δραστήριοι μέχρι εκείνο το σημείο για να ανεβάσουν ταχύτητα στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 88’ ο Μπαμπακού σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο Κουέστα είχε καλά κλεισμένη τη γωνία του. Ωστόσο, πέραν αυτής της φάσης οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία άλλη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μαζικού, Μαντσίνι (Άρης), Μπα (Ολυμπιακός),

ΜVP: Ο Μάνου Γκαρθία έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και το μετουσίωσε με την ασίστ που έδωσε στον Πάλμα στο 2ο γκολ του Άρη.

Στο ύψος του: Ο Νταμπό έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Άρη και ο Μαντσίνι έδωσε στην ομάδα του αυτό που απελπισμένα αναζητούσε.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Η τετράδα της άμυνας του Ολυμπιακού εκτέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η «γκάφα»: Διπλή από τον Μπράμπετς στο 89’ όπου σε διπλή προσπάθεια να διώξει στην πρώτη «έπιασε» αέρα και στη δεύτερη σούταρε πάνω σε αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Το «στραγάλι»: Ο Ούγγρος Μπόγκναρ Τάμας έχασε πολλές φάσεις και θα έπρεπε να δώσει περισσότερες κίτρινες. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στον Μάνου Γκαρθία (στο ξεκίνημα) στη φάση του τέρματος του Ολυμπιακού.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός πήγε με προβάδισμα (0-1) στο ημίχρονο δίχως να έχει παίξει κάτι. Ο Άρης ήταν κακός στο πρώτο μέρος αλλά και εντυπωσιακός στο δεύτερο κερδίζοντας όλες τις προσωπικές μονομαχίες και ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τα τρομερά κενά που είχαν οι φιλοξενούμενοι στην άμυνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντιόπ, Νταμπό (87’ Πίρσμαν), Μάνου Γκαρθία (87’ Ζερβίνιο), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (68’ Καμάτσο), Γκρέι (60’ Πάλμα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βάτσλικ, Ράμπτσιουκ, Μπα, Μανωλάς, Βρσάλικο (61’ Άβιλα), Εμβιλά, Χουάνγκ (78’ Χουάνγκ Ουί Τζο), Χάμες Ροντρίγκες (71’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (78’ Μπόουλερ), Μπιέλ, Ελ Αραμπί (61’ Μπακαμπού).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα