ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1: Παράσταση τίτλου με... Elite Αραούχο!

bet365

Η γκολάρα του Αραούχο, από την μαγική ασίστ του Μάνταλου, έκανε την διαφορά στην Τούμπα με την ΑΕΚ να παίρνει τεράστια νίκη (0-1 τον ΠΑΟΚ) και να... πιάνει τον Παναθηναϊκό και την κορυφή! Δοκάρι ο Ολιβέιρα. Μεγάλα παράπονα της Ένωσης από τον Elite Κουλμπάκοφ για την φάση του 7΄.

Η ΑΕΚ έφυγε από την Τούμπα νικήτρια, μετά από πολύ καιρό, στην πιο κρίσιμη καμπή των play-offs, επικρατώντας του ΠΑΟΚ 1-0 χάρη στο υπέροχο γκολ του Σέρχιο Αραούχο.Πλέον η Ένωση πάτησε στην κορυφή όπου ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε πολύτιμο έδαφος...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ Έτσι ξεκίνησαν το ντέρμπι

Ύστερα από 186 αγώνες στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, αυτή ήταν πρώτη φορά που αναγκαστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου απουσίασε, παρακολούθησε το ντέρμπι μαζί με τους αναλυτές της ομάδας από τον 4ο όροφο των επισήμων, με τον έτερο του ήμισυ, Κριστιάνο Μπάτσι, να εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή.

Οι «ασπρόμαυροι» παρατάχθηκαν στο τερέν της Τούμπας με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, ενώ η αμυντική γραμμή από τη στιγμή που επέστρεψαν Κουλιεράκης και Ίνγκασον φαίνεται πως θα αποτελείται από τους δύο συν τους Σάστρε και Ράφα Σοάρες.

O Κριστιάνο Μπάτσι βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ

Στη μεσαία γραμμή ο Αουγκούστο είχε «κλειδωμένη» τη θέση, ενώ για τον παρτενέρ του το δίλημμα Ντάντας ή Σβαμπ απαντήθηκε με την επιλογή του Αυστριακού μέσου. Στη μεσοεπιθετική γραμμή δεν υπήρχαν αλλαγές σε πρόσωπα. Οι Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ πήραν κανονικά φανέλα βασικού, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ολιβέιρα.

Παρότι ο Λιβάι Γκαρσία αναμενόταν να επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ με τον Αραούχο στον γνωστό ελεύθερο ρόλο του, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να διατηρήσει τον αρχηγό προωθημένο με τον Πινέδα από πίσω του. Μεσοεπιθετικά δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις, με τον Γκατσίνοβιτς να ξεκινάει στην αριστερή πλευρά, τον Άμραμπατ να διατηρείται δεξιά και τους Γιόνσον και Σιμάνσκι να συνθέτουν το δίδυμο του άξονα της μεσαίας γραμμής.

Στο τέρμα ήταν ο Αθανασιάδης, όπως αναμενόταν, οι Τζαβέλλας και Βίντα αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Σιντιμπέ επιλέχθηκε τελικά αντί του Ρότα στα δεξιά της άμυνας, ενώ ο Χατζισαφί παρέμεινε αριστερά.

Καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά η ΑΕΚ

Τα πρώτα 45 λεπτά, πέραν των αποφάσεων του Κουλμπάκοφ, ανήκαν στην ΑΕΚ, που μπήκε πολύ καλύτερα στο ντέρμπι, ήταν αυτή που είχε πολύ περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, ασκώντας πίεση στη μεσαία γραμμή και βγάζοντας από την εξίσωση του ντέρμπι το δίδυμο Αουγκούστο - Σβαμπ.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζοντας την έφεση των «κιτρινόμαυρων» να πιέζουν την πρώτη μπάλα, επέλεξε να πάει σε μεγάλες μπαλιές που ήταν εύκολη υπόθεση για τους αμυντικούς του Αλμέιδα, που εκτός από την πολυσυζητημένη φάση του 6ου λεπτού με το γκολ του Αμπραμπατ είχαν κι άλλες καλές στιγμές, με τον Κοτάρσκι να αποδεικνύεται καθοριστικός με τις έγκαιρες επεμβάσεις του, όπως στη φάση του 24ου λεπτού όταν πρόλαβε τον Πινέδα.

Μια κεφαλιά του Ολιβέιρα (19’) ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι που περίμεναν τα ξεσπάσματα και τις καλές ατομικές ενέργειες του Κωνσταντέλια.

Παράπονα των παικτών της ΑΕΚ στον διαιτητή

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο β’ μέρος

Οι δύο προπονητές έπαιξαν τα πρώτα χαρτιά τους με το ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Λουτσέσκου (μέσω Μπάτσι) αντικατέστησε τον Σβαμπ με τον Ντάντας, καθώς ο Αυστριακός μέσος ήταν ο αδύναμος κρίκος στο πρώτο μισό του ντέρμπι, ενώ ο Αλμέιδα αποφάσισε να τα παίξει «όλα για όλα» κάνοντας φουλ επιθετική την ομάδα του, με την είσοδο του Λιβάι Γκαρσία αντί του Γιόνσον. Οι κινήσεις από τους πάγκους συνεχίστηκαν με τον Τάισον να περνάει στη θέση του Νάρεϊ και ο Ελίασον αντί του Άμπραμπατ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο β’ μέρος ήρθε στο 65ο λεπτό για τον ΠΑΟΚ. Η εξαιρετική πάσα με το εξωτερικό του Κωνσταντέλια βρήκε στον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος φορ απέφυγε τον Τζαβέλλα, έκανε το πλασέ και ο Αθανασιάδης λίγο έλειψε να σπρώξει την μπάλα με το χέρι του στην εστία, όμως σταμάτησε στο δοκάρι. Οκτώ λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου με το σουτ μέσα από την περιοχή του Σάστρε.

Η ΑΕΚ βρήκε «χρυσό» γκολ με τον Αραούχο

Η ΑΕΚ σκόραρε με την κεφαλιά του εκτεθειμένου, όπως αποδείχθηκε και από το VAR, Τζαβέλλα στο 77ο λεπτά, αλλά τρία λεπτά αργότερα βρήκε το γκολ με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο αρχηγός της Ένωσης κοντρόλαρε υπέροχα την μπάλα και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να ψάξει την ισοφάριση, είχε μια καλή στιγμή πρώτα με τον Τόμας (83’) και ακολούθως με τον Ελ Καντουρί (89’).

Ο Σέρχιο Αραούχο σκοράρει το γκολ της νίκης στην Τούμπα

MVP: Ο Σέρχιο Αραούχο έκρινε με το γκολ που πέτυχε το ντέρμπι της Τούμπα, αλλά και με την απόδοσή του ήταν δικαιολογημένα ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Άντρια Ζίβκοβιτς ξεχώρισε από τον μέτριο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Στέφαν Σβαμπ ήταν σε κακή βραδιά και δικαιολογημένα έγινε αλλαγή με τον Ντάντας στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Κακό βράδυ και για τον Αουγκούστο.

Η ΓΚΑΦΑ: Το λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Σβαμπ έβαλε φωτιά στο ντέρμπι. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Αυστριακού, σκόραρε στην αντεπίθεση με τον Άμπραμπατ, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουλμπάκοφ έγινε ο… πρωταγωνιστής του ντέρμπι με το καλησπέρα. Η φάση του 6ου λεπτού με τον Άμπραμπατ να σκοράρει, αλλά το γκολ να ακυρώνεται από τον Λευκορώσο διαιτητή, καθώς όπως έδειξε είχε σφυρίξει πριν οι παίκτες της ΑΕΚ γίνουν κάτοχοι της μπάλας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της Ένωσης, που έκανε λόγο «για απόφαση-σκάνδαλο». Η ΑΕΚ ζήτησε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αουγκούστο λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για την συμπεριφορά και τα σφυρίγματα του Κουλμπάκοφ στο β’ μέρος και κυρίως στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ από τον Αραούχο, ζητώντας επιθετικό φάουλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ έφυγε για πρώτη φορά μετά τα play-offs του 2020 νικήτρια από το γήπεδο της Τούμπας, με την αποφασιστικότητα του Αλμέιδα στο β’ μέρος να αποδεικνύεται καθοριστική και να κρίνει το ντέρμπι απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που είχε μόνο ένα 25λεπτο (46’-70’) ανωτερότητας και τίποτα περισσότερο.

ΠΑΟΚ (Κριστιάνο Μπάτσι): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Αουγκούστο (85’ Φιλίπε Σοάρες), Σβαμπ (46’ Ντάντας), Κωνσταντέλιας (72’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (61’ Τάισον), Ολιβέιρα (72’ Τόμας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βίντα, Σιντιμπέ (82’ Ρότα), Σιμάνσκι, Γιόνσον (46’ Λ. Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63’ Ελίασον), Πινέδα (71’ Μάνταλος), Αραούχο (82’ Τζούμπερ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα